Gość ALPIN 09.07.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 dziśiaj złożyłem wniosek o doprowadzenie prądu na moją działke (zaczynam budowe) ale gość co przyjmował wniosek od razu mnie poinformował ze czas oczekiwania to 14 miesięcy i nie ma szans na jakies odstępstwa od tej zasady czy to jest reguła nadmienie ze doprowadzenie prądu do mojej działki to zaden kłopot potwierdził to nawet ten gość z energetyki ale to nić nie zmienia 14 miesięcy musi być ZAKŁADY ENERGETYCZNE OLEŚNICA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 10.07.2003 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Z tego co się orientuję to zgodnie z przepisami mają na to 2 lata.Możesz próbować przyspieszyć, np. ponosząc część kosztów wykonania przyłącza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 10.07.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Przepisy mówią, że ZE ma na to dwa lata. I jest to raczej nie do pzreskoczenia. O ile wcześniej można było samemu wszystka zrobić, placąc ogromne pieniądze - ale miało się wcześniej, teraz raczej nawet to się nie udaje, ponieważ sma ZE nie che obciążac pojedyńczego odbiorce tak wielkimi kosztami (Urzędy Konkurencji i Kontroli się czepiają i ZE tego nie stosują).A trwa to wszystko tak długo, bo najpierw ZE musi zrobić projekt przyłączy - ok. 4 mc-y, potem ogłosić przetarg na wykonanie, a potem wykonać. Ponoć najdłuższym okresem jest okres zrobienia projektu. Potem to już można już jakoś przyspieszyć. Sama jestem tym zainteresowana. Juz poruszyłam góry i morza i niestety. Trzeba czekać. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 dziśiaj złożyłem wniosek o doprowadzenie prądu na moją działke (zaczynam budowe) Można zadeklarować wykonanie prowizorki budowlanej zgodnie z warunkami ZE na własny koszt i wziąść firmę wykonującą takie zasilenia. Później wszystko zalęży od odległości od lini nn do działki. Ja za 150 m razem z projektem, uzgodnieniami i wszystkimi formalnościami biorę około 6000 PLN. (czas wykoannia i uzgodnie około 1 miesiąca) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 11.07.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 A jak to pogodzisz z min. miesiecznym okresem oczekiwania od zgloszenia w gminie budowy przylacza do jego wykonania? Czyzbys budowal samowole? Bo mi to same uzgodnienia + projekt + ZUD zajely 8 tygodni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 11.07.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Alexsoft! Wedłu nowego prawa, to już chyba nie potrzeba pytać gminy o zgodę na budowę przyłącza. Dlaczego kolega załatwia tak szybko - pewnie jako firma ma pewne dojścia P.S. Gdzie Warszawa_Zachód?.....ja St. Babice - może będziemy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 11.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Tak rzeczywiscie pozwolenie nie jest wymagane wymagane jest ZGLOSZENIE i jesli przez 30dni nie ma protestu mozna budowac - tyle zeby zglosic budowe przylacza trzeba miec uzgodniony projekt (ZUD, ZE) - czyli i tak trzeba czekac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 6000 złmhm,tanio to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 morze pogadam z sąsiadem konczy budowe obok mnie (30m) to mi uzyczy prądu bo 6000 to spora suma jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alpin 11.07.2003 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 morze pogadam z sąsiadem konczy budowe obok mnie (30m) to mi uzyczy prądu bo 6000 to spora suma jak dla mnie przepraszam nie przedstawiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Alpin - wróć i naucz się rozmawiać z ludźmi pracy ! Pogadasz inaczej i ździwi Cię szybkość wykonania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 13.07.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Kupe czasu pracowałem w energetyce , pamietam czasy jak na wniosek czekało się 2 tygodnie ( w zależności od ilosci zgłoszeń ) potem tylko montaż , pomiary zgłoszenie w enrgetyce i wszystko ok. 1 mca.Bez żednych zgłoszeń w urzedach pozwoleń na przejścia siecią nad drogami i tymi koszmarnymi opłatami . Co to się porobiło w tym Kraju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 19.07.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Spróbuj znaleźć kogoś z ZE. Zaproponuj wykonanie projektu przyłącza, nawet jeśli jego cena będzie wyższa. Powinno to znacznie przyspieszyć termin wykonania. Oczywiście upewnij się czy tak faktycznie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts