dziki123 09.07.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 - We wrześniu 2002 tynkowałem dom wewnątrz- W listopadzie 2002 robiłem wylewki wewnętrze- Od wiosny codziennie wietrzyłem dom, aby wypuścić maksimum wilgoci.- Paliłem przy tym w kominku- Pod koniec maja 2003 ułożyłem parkiet jesion I klasa, - Po miesiącu parkiet w jednym rogu pokoju doszedł do ściany (na początku była szczelina ok 1cm) i klej puścił.- Dzisiaj 09 lipca przyszedł gość cyklinować, ściągnął kilka klepek i okazało się że jest wylewka bardzo zawilgocona i klej puścił- PYT: SKĄD U DIABŁA TAM WZIĘŁA SIĘ WODA????i tylko w jednym kącie jednego pokoju?- NADMIENIAM:- izolacja pozioma fundamentów i podmurówki (ok 0,5 m)- izolacja wewnątrz podburówki 2x dysperbit + folia- izolacja pozioma posadzki ( 15cm piachu, 10 cm ślepej wylewki, folia budowlana 0,25mm, 2x5cm styropianu, 7cm wylewki)- ściany wewnątrz nad izolacją poziomą - nad parkietem suchutkie- PYT: SKĄD TA WODA??? Z POWIETRZA, DLACZEGO TYLKO W JEDNYM MIEJSCU NA DWA POKOJE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 09.07.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Albo jakiś przeciek (sasiadka tak miala- uszkodzili jej przylacze wody) albo po prostu za szybko chciałeś mieć salon. Parkiet wg mnie min. 1 rok po wylewkach. Ja na 1-2 lata kładę wykładzinę po 10 zl/m2paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 15cm piachu, 10 cm ślepej wylewki, folia budowlana 0,25mm, 2x5cm styropianu, 7cm wylewki) PRAWIDŁOWY PRZEKRÓJ PRZEZ POSADZKE TO W TWOIM PRZYPADKU- -ZAGĘSZCZONE PODŁOŻE 15 CM OK -CHUDY BETON 10 CM OK BŁEDEM JEST TRAKTOWANIE FOLII JAKO IZOLACJI . PYTAM CO MA IZOLOWAĆ 0,2 MM -PAPA TERMOZGRZEWALNA -FOLIA BUDOWLANA -STYROPIAN -FOLIA BUDOWLANA -BETON Z MIKSOKRETA ZATARTY NA GŁADKO POWTARZAM NIE TRAKTOWAĆ FOLII JAKO IZOLACJI Wykonawca posadzek betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.07.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 pierwszy raz slyszę aby trzeba bylo w calym domu na parterze rozkladać papę (pomijam pomieszczenia mokre....), no ale nie jestem wykonawcą posadzek betonowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts