Loricaria 13.02.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 No znowu mamy problem. Co prawda zawleczki się nie zrywają ale piec sie co chwilę wyłącza... Pisze, że osiągnął max temperaturę i staje. Jakis tydzień temy robiło sie to raz na dobę a teraz co kilka godzin. W domu coraz zimniej, właśnie znowu sie wyłączył! Mamy podłogówkę, ogrzewamy tylko parter na razie, piec 18 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 14.02.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No znowu mamy problem. Co prawda zawleczki się nie zrywają ale piec sie co chwilę wyłącza... Pisze, że osiągnął max temperaturę i staje. Jakis tydzień temy robiło sie to raz na dobę a teraz co kilka godzin. W domu coraz zimniej, właśnie znowu sie wyłączył! Mamy podłogówkę, ogrzewamy tylko parter na razie, piec 18 kW. nono a a a jaki macie sterownik? Ecomax 700 ??? to pomogę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 19.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Sezon grzewczy się zaczyna, wznawiam wątek. Piec po wymianie ślimaka chodzi jak szalony, nie zrywa zawleczek. Przypomnę że mamy 18 kW ogrzewamy 150 m.kw domu. Proszę o jakieś dobre ustawienia bo jeszcze sie motamy ... Podawanie groszku 10 sekund i przerwa 80 sek to jest w miare ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BitEx99 24.01.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) :Loricaria: Nawiązując do twojej pierwszej wypowiedzi trochę się mylisz Moim zdaniem nie jest to wina ślimaka lecz źle wypoziomowanego pieca,miałem to samo i po wypoziomowaniu problem ustąpił. Pozdrawiam Andrzej z Pabianic Edytowane 24 Stycznia 2013 przez BitEx99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redlik 02.03.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Wznawiam temat.Potrzebna mi jest instrukcja do tego kotła więc może ktoś mnie poratuje. Nie mogę dojść do ładu z ustawieniami. Prawie połowa ekogroszku się nie dopala i razem z popiołem wyrzucam niespalony opał. Aktualne ustawienia: Podawanie 25 sek, przerwa 95 sek, dolot powietrza 15% odsłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 28.03.2018 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Witam, W celu rozwiązania Pana problemu z ustawieniami kotła marki Buderus zachęcam do kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Serwisantów, który na miejscu zweryfikuje pracę kotła oraz dokona odpowiednich zmian lub naprawy. Wizytę serwisanta można umówić za pomocą kontaktu z infolinią serwisową 801 777 008 lub bezpośrednio z wybraną firmą – lista pod adresem: http://www.buderus.pl/kontakty/autoryzowani-serwisanci.html Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts