Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

buderus funke silver

Gelas

Recommended Posts

No znowu mamy problem. Co prawda zawleczki się nie zrywają ale piec sie co chwilę wyłącza... Pisze, że osiągnął max temperaturę i staje. Jakis tydzień temy robiło sie to raz na dobę a teraz co kilka godzin. W domu coraz zimniej, właśnie znowu sie wyłączył! Mamy podłogówkę, ogrzewamy tylko parter na razie, piec 18 kW.

No znowu mamy problem. Co prawda zawleczki się nie zrywają ale piec sie co chwilę wyłącza... Pisze, że osiągnął max temperaturę i staje. Jakis tydzień temy robiło sie to raz na dobę a teraz co kilka godzin. W domu coraz zimniej, właśnie znowu sie wyłączył! Mamy podłogówkę, ogrzewamy tylko parter na razie, piec 18 kW.

nono a a a jaki macie sterownik? Ecomax 700 ??? to pomogę:

• 8 months później...
  • 1 year później...

:Loricaria: Nawiązując do twojej pierwszej wypowiedzi trochę się mylisz :(

Moim zdaniem nie jest to wina ślimaka lecz źle wypoziomowanego pieca,miałem to samo i po wypoziomowaniu problem ustąpił. Pozdrawiam Andrzej z Pabianic ;)

Edytowane przez BitEx99

• 5 years później...

Wznawiam temat.

Potrzebna mi jest instrukcja do tego kotła więc może ktoś mnie poratuje. Nie mogę dojść do ładu z ustawieniami. Prawie połowa ekogroszku się nie dopala i razem z popiołem wyrzucam niespalony opał. Aktualne ustawienia: Podawanie 25 sek, przerwa 95 sek, dolot powietrza 15% odsłonięte.

• 4 weeks później...

Witam,

W celu rozwiązania Pana problemu z ustawieniami kotła marki Buderus zachęcam do kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Serwisantów, który na miejscu zweryfikuje pracę kotła oraz dokona odpowiednich zmian lub naprawy. Wizytę serwisanta można umówić za pomocą kontaktu z infolinią serwisową 801 777 008 lub bezpośrednio z wybraną firmą – lista pod adresem: http://www.buderus.pl/kontakty/autoryzowani-serwisanci.html

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus