lorup 11.07.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 pomocy! według mojej skromnej wiedzy budowlanej (nabytej podczas czytania Muratora) pospółkę pod podłogi na gruncie należy ubijać warstwowo. czy słyszeliście o tym, że "ubijacz wibracyjny" może naruszyć tymi właśnie wibracjami konstrukcje fundamentów (mój majster tak twierdzi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujek dobra rada 11.07.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 jak to się robi równocześnie po odbu stronach fundamentu, "normalną" zagęszczarką to jedyne co się może stać, to to, że majster si wk..wi, że musi to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.07.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Fundamenty po zalania powinny kilka dni odstać i dopiero wtedy można je zasypywać i ubijać żeby wypełnienie jakie zastosujesz nie rozepchało ścianek fundamentowych. Najlepiej jeszcze jak ścianki fundamentowe są obsypane z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorup 11.07.2007 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 dzięki za światłe rady! o tym obsypaniu z zewnątrz nie pomyślałam, właściwie chciałam zostawić nie zasypane i zrobić najpierw drenaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 11.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Tylko nie daj się majstrowi. Naszemu też nie chciało sie ubijać i w rezultacie siadła nam podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 11.07.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ubijać ubijać ubijać i jeszcze raz ubijać ja najpier lałem wodą a później wariowałem skoczkiem. Majster powiedział że za kilka dni przychodzi do mnie i wsypałem na 1m piasku bez warstwowego ubijania. skończyło się tak że pojawił się za 4 tyg. a ja wpompowałem 45m3 wody na 120 m2 . na szczęście strop nie zawalił się w piasku ,ale musiałe w narożnikach odkopywać piasek i wybierać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts