Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dalczego Redakcja się uparła????

sebo8877

Recommended Posts

Pomysł może i dobry, ale nie wprowadzimy go z kilku powodów.

Po pierwsze założeniem forum jest bezinteresowność wymiany doświadczeń przez użytkowników.

Najlepsi Doradcy robią to cały czas bezinteresownie, a mimo to np. sebo8877 jest inaczej traktowany jak np. wymieniony wcześniej Jareko

Po drugie - utoniemy w powodzi tłumaczeń, dlaczego jednym wolno się reklamować, a innym - szczególnie nowym użytkownikom - nie.

z tym tłumaczeniem to akurat nigdy nie było problemu, jest takie magiczne słówko - regulamin

A po trzecie nie potrzeba wiele, by poznać specjalność i ofertę Doradców - wystarczy na przykład zapytać.

Cenimy obecność i status Doradców, staramy się ich uhonorować na Spotkaniach Forum.

Pozdrawiamy i prosimy o zrozumienie

Redakcja

Czy to naprawdę takie wielkie ustępstwo pozwolić Najlepszym Doradcom na delikatną reklamę swojej działalności w stopce swoich wypowiedzi? nikt nie chce rewolucji, tylko drobnego ułatwienia życia.

pozdrawiam

m.

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

napisałem się, a widzę już post Redakcji powyżej - więc tylko "się dookreślę"

Kiedy jest taka potrzeba powinien regulamin być zmieniany. Jestem ciekaw waszej opinii, ja uważam że Najlepsi Doradcy powinni mieć nieco większe prawa niż zwykli forumowicze, coś im się od Forum należy, to w dużej mierze dzięki nim to Forum jest takie pomocne.

pełna zgoda, w końcu nie jest żadną tajemnicą, że część Forumowiczów działa w sektorze budowlanym

na sporej części forów pisać "pełnoprawne" posty można po osiągnięciu jakiegoś pułapu - zwykle po napisaniu kilkudziesięciu treściwych postów

chyba tym bardziej powinno to działać w kwestii reklam

z drugiej strony nie można oszaleć - to, że Jareko dziala w branży okiennej, świadczy przede wszystkim o Jego wiarygodności, a niekoniecznie o tym, że przy okazji doradzania na Forum kręci swój biznes

i tu informacja w stopce "więcej o mnie" pełni głównie rolę informacyjną

nie jest to reklama w rodzaju "chcesz kupic okna ? wejdź >> TU"

jakby napisał -

po co masz jechać gdzieś indziej i dać się oszukać ?Przyjedz do nas !

to rozumiem !

właśnie - można by też uzależnić reklamowanie się od zaofreowania specjalnych rabatów Forumowiczom - np. na hasło "Murator" wraz z podaniem nicka - x procent zniżki

wymaga to tylko wzięcia pod lupę działu ogłoszeń

ale skoro ma być zero reklam - to zero

jeszcze jedno - co do regulaminu, chyba trzeba uściślić pkt 4., który obecnie brzmi:

"Nicki nowych użytkowników nie mogą być komercyjne; reklamowe, wskazujące na działalność handlową lub projektową są niedozwolone i będą usuwane."

a co z działalnością produkcyjną ? wykonawczą ? a nadzór ?

nicki typu "panele_com", "ziutek_posadzki" czy "jędrek_kierbud" podpadają pod pkt. 4 czy nie ?

przy okazji można by też dopisać słowo o avatarach - że nie mogą być reklamą: "Nicki i emblematy nowych użytkowników nie mogą..."

Niektóre z ogłoszeń zamieszczanych na forum maja charakter jednorazowy i są powiedziałabym chwilowe. Ot jakis towar, szybka sprzedaż i po temacie. Wg regulaminu osoba taka nie ma prawa ogłosić nic więcej. Natomiast inne ogłoszenia są długoterminowe, powielane, odświeżane. I to też jest zgodnew z regulaminem. Może dałoby sie to jakoś rozgraniczyć?

i tu jest pies pogrzebany - osoba zamieszczająca jedno ogłoszenie handlowe co jakiś czas robi refresh takiego wątku, dzieki czemu jej ogłoszenie jest stale aktualne, a ona właśnie może "kręcić lody"

widać to m. in. w wyjątkowo chamowatej dyskusji o alarmach

był też kiedyś sensowny postulat Ani, by rozgraniczyć ogloszenia od reklam komercyjnych

>>> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99010

ale taki podział w istocie dopuszczałby możliwość reklamowania się na Forum, więc nie wiem, czy warto..

A może jakaś opcja usuwania nieaktualnych ogłoszeń? Nie wiem ale ogłoszenie np. typu "oddam gratis" jest czymś innym niż ogłoszenie reklamowe lub też handlowe.

jest to normalna opcja usuwania postów, dostępna Adminowi i moderatorom

moim zdaniem sporą część starych ogłoszeń można usunąć, "odchudzając" tym samym Forum

a dodatkowo marzą mi się stałe, sztywne zasady dla wszystkich

jakiś czas temu "nowy" zamieścił posta reklamowego w bodaj 20 działach, zaśmiecajac Forum

usunięto te ogłoszenia, pozostawiajac jednakowoż jedno - a moim zdaniem ktoś taki powinien z definicji dostawać bana

No to ja nagrzeszyłam zamieszczajac bodajże 2 ogłoszenia w odstępie półrocznym :oops: :roll: :oops:

Proszę o łagodny wymiar kary 8) :oops: :lol:

łamanie kołem fortuny ? ;)

właśnie piszę, że nie można oszaleć - co innego jest dać "sprzedam stemple", "oddam 100 stuk U-220", "sprzedam barakowóz"

a co innego pierwszy post nowego i w nim "zakładamy ogrody - www.super_cacuszko_ojej.com.pl"

i powielenie tego w 3 działach ;)

Ja tam krótko... Absolutnie zgadzam się z postulatem premiumpremium i uważam, że redakcja będzie miała tyle samo kłopotów z tłumaczeniem dlaczego jednym wolno a drugim nie co teraz, kiedy ciągle jednym wolno a drugim nie tyle, że jest to uzależnione od kaprysu redakcji a nie sformalizowane.

Swoją droga to ciekawe dlaczego Redakcja uparła się, żeby traktować forumowiczów jak kretynów, którym można bez trudu wmówić, że białe jest czarne... Przecież na ogół to ludzie, którzy domy wybudowali lub budują a tym samym wykazują się jednak inteligencją i sprytem. Proszę nas nie lekceważyć.

Ja tam krótko... Absolutnie zgadzam się z postulatem premiumpremium i uważam, że redakcja będzie miała tyle samo kłopotów z tłumaczeniem dlaczego jednym wolno a drugim nie co teraz, kiedy ciągle jednym wolno a drugim nie tyle, że jest to uzależnione od kaprysu redakcji a nie sformalizowane.

Swoją droga to ciekawe dlaczego Redakcja uparła się, żeby traktować forumowiczów jak kretynów, którym można bez trudu wmówić, że białe jest czarne... Przecież na ogół to ludzie, którzy domy wybudowali lub budują a tym samym wykazują się jednak inteligencją i sprytem. Proszę nas nie lekceważyć.

Mówisz o postulacie maksia, nie moim ;)

Każdą zauważoną (!) reklamę usuwamy...

to moze następny przykład jak od ok 2 lat specjalista od alarmów reklamuje sie w "wymianie doświadczeń" ...

http://www.zbychdom.republika.pl/podpis.GIF

temat Instalacja alarmowa raz jeszcze

kiedy chce "podbic" temat w góre /a nie ma nic konkretnego do powiedzenia/

to czytamy no takie teksty

Ludzie mają różne charaktery :wink: :lol:

trudno tego nie zauważyc gdy reklamodawca usiłuje na siłe wyleźć " na świacznik" ... :-?

...

trudno tego nie zauważyc gdy reklamodawca usiłuje na siłe wyleźć " na świacznik" ... :-?

brzoza - całkowicie się z Tobą nie zgodzę, ta wypowiedź _Zbycha_ wyrwana z kontekstu wcale nie świadczy o usilnym "pchaniu się" na świecznik. IMHO _Zbych_ , podobnie jak Jareko należy do tej grupy Najlepszych Doradców, którzy pozostawili tu na tym Forum istną kopalnię wiedzy na tematy, którymi się zajmują. Ileż czasu Oni (i im podobni) poświęcili aby się tą wiedzą podzielić. I ileż cierpliwości posiadają, aby wciąż w kółko odpowiadać na wałkowane wciąż pytania.

Mnie osobiście absolutnie nie przeszkadza, że sobie zamieszczą tę swoją "reklamę".

Też mnie wnerwia nachalna reklama, założyłem taki zsyp na spam swego czasu ;) ale w pewnych przypadkach uważam, że można sobie dać na luz.

Cpt...ale Sebo też z tych "najlepszych doradców", a po d...dostał...

tego to ja też nie rozumiem :(

żeby dokończyć nt. _Zbycha_: jeden z pierwszych wątków, jakie przeczytałem na tym Forum:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=428913

może należałoby go też usunąć?? toć to reklama czystej wody... :wink:

...

brzoza - całkowicie się z Tobą nie zgodzę, ta wypowiedź _Zbycha_ wyrwana z kontekstu wcale nie świadczy o usilnym "pchaniu się" na świecznik..

no więc zacytuje Ci cały post

co wyrwałem z kontekstu ?

jest to pełna wypowiedź autora postu

Cpt_Q - widzisz w tym poscie jakąś porade na temat alarmów ? lub zniekształcenie intencji autora ?

prosze oto cały post ....

KLOPson napisał

Puknij się w łeb Zbychu, nie ma żadnej akcji, przeciwko Twojej osobie. Nie miałem nic wcześniej przeciwko Tobie (ewentualnie przeciwko Twoim głupim odpowiedziom na zaczepki Todaksa).

Moje wypowiedzi to nie słowne zaczepki tylko własne zdanie na poruszane tematy .To że były odczytywane przez niektórych opacznie ....... :lol:

Cpt_Q - reklamy "_ZBYCH_ " mnie nie interesują, /pododbnie jak Twoje peany na Jego temat .../

interesuje mnie tylko dlaczego jedni i Ci sami reklamuja sie od lat bezproblemowo

a inni /nawet jesli ich teksty mozna uznac za neutralne/ mają z tym kłopot ...

p.s.

i trzymajmy sie tematu

...

Cpt_Q - widzisz w tym poscie jakąś porade na temat alarmów ? lub zniekształcenie intencji autora ?

...i trzymajmy sie tematu

w samym poście może nie - ja patrzę całościowo na ten "alarmowy" wątek.

Okej - trzymajmy sie tematu :)

Mam wrażenie, że w Redakcji ktoś po prostu czasem strzela na oślep, aby stworzyć wrażenie. że czuwa...

E tam bana zaraz, nagroda jakas Ci sie nalezy..., :wink: kilka razy z rzedu.., no wiesz... :D No chyba, ze chodzilo o reinkarnacje... :wink:

p.s. czemu poprawiles, bardzo fajne to bylo... :(

tak jakoś słowo rząd źle mi się skojarzyło....

i nie chodziło o reinkarnacje...

m.

ps. moro to coś a'la metka łososiowa...