Dagi31 11.07.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mam ogromny dylemat....Okna mam w kolorze złoty dąb, w tym samym kolorze kupiłam drzwi zewnetrze i brame do garazu.Wszystko byłoby ok, gdyby nie zamieszanie z wykonczeniem srodka.Salon chce zrobic w drzewie- wenge do tego kuchnia, hol i wykonczenie podłogi w salonie gres polerowany jasny(krem, beż..).I nie mam pojecia w jakim kolorze zrobic schody, ktore sa w salonie na poddasze oraz drzwi do Wc i z wiatrołapu, ktore sa widoczne w salonie. cały dół mam otwarty.Myslałam,zeby schody zrobic tez w jasnej płytce, jak w holu, tylko nie polerowanej, zeby nie byly sliskie, a dwrzi w złotym dębie.W sklepie powiedzieli,ze tylko parapety dobiera sie pod kolor okien a drzwi wewnetrzne juz pod podłogę. Ale jak to bedzie wyglądało.Do domu wchodze- mam jasne drzwi, robie 2 kroki- kolejne drzwi-ciemne.....Nie widze tego!!!! pokaze wam hol, salon i schody.Zdjecie zrobione z miejsca gdzie mają byc dwuskrzydłowe drzwi z wiatrołapu:http://foto.onet.pl/fv5p4,cw85e0ba8gt4,9xkvr,u.html#9xppd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 12.07.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Myślę ,ze drzwi w złotym dębie.Ale może masz zdjecia tych drzwi wejściowych?Lepiej sie dobiera kolory widząc je.A moze schody obłozysz drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.07.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 myslałam o drewnie na schody, ale w jakim kolorze??jasne czy ciemne???Co do koloru drzwi wejsciowych- typowy złoty dąb, bo kolor dobierany do okien.... http://www.wisniowski.pl/gfx/pl/oferta/3/3/wzory/ss1722550844.jpg takie okna, brama garazowa i drzwi- moze lekko ciemniejszy kolor... a podłoga: http://bank.muratordom.pl/images/Vol0002/33651.jpg i http://www.cersid.3shop.pl/gfx/obrazek6699.jpg gres Firmy Nowa gala MM01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 12.07.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No schody też w tym debie złotym. Tak mi się widzi.Nie bedzie misz-masz kolorów.Zawsze trzeba dobierać choćby z tej samej linii barw.Ton ciemniejsze tez moga być.Byle bez domieszek teaku,wisni i innych czerwieni. Do kuchni schodów nie dobieraj.Jesli boisz się,że sie"pogryzie"to wyjściem sa płytki na schody.(Choć ja nie lubię.Miałam przy małych dzieciach i niebezpiecznie było) taka podłoga jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 12.07.2007 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 a jakbym dała na schody płytke??takąsamą jak w holu i kuchni, tylko nie polerowaną???Dziecko mam duze, raczej nie wydaje mi sie,ze bedzie drugie(nie dlatego,ze nie chcemy.. ). Zastanawia mnie tez, czy np wnkuchni nie dac jeszcze jakiegos koloru na podłogę. Sciane w holu i kominek bedzie w kamieniu naturalnym oblozone, wiec myslałam,zeby cos w kolorze kamienia dac w kuchni...ale czy znnowu nie za duzo mieszania kolorow???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 12.07.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 drzwi wewnętrzne daj takie jak okna - czyli dąb, parapety też dąbschody - dąb albo ten jasny gres ciemne niech będa tylko meble ( kto wie jak szybko wyjdą z mody ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 13.07.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Własnie chce taki gres na schody..ale nie bedzie sliski??? A zastanawia mnie dlaczego w sklepie powiedzieli,ze drzwi robi sie do podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 13.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Własnie chce taki gres na schody..ale nie bedzie sliski??? A zastanawia mnie dlaczego w sklepie powiedzieli,ze drzwi robi sie do podłogi... Drzwi "robi się" do projektu wnętrza a nie akurat do podłogi. Z tym, ze mało kto robi projekt wnętrza ( co jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe ze względu na to, ze eksperymenty na własną rękę duuuużo kosztują ) Klient przychodzi do sklepu z pustką w głowie i wtedy sprzedawca słusznie radzi dobrać drzwi do koloru podłogi, żeby przynajmniej 2 elementy ze sobą grały. Na schody powinnien być gres z rowkami np: http://www.ceramichelea.it/gestione/immagini/serie/BEAUVILLON/zoom/LGCBV300.jpg albo listwy antypoślizgowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 13.07.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Podłogę w salonie też radze zrobić z dębu a wenge niech będą tylko meblepodłoga wenge to "krzyż pański" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 13.07.2007 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Teraz mam w salonie panele granatowe- i jakos wole taki kolor niz złoty dąb, ktory mam u syna w pokoju...A salon i tak nie bedzie cały w wenge...wiec mysle,ze nie bedzie tak zle..Dziekuje za rady. A co proponujecie na sciane??jakis kolor czy bez??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts