Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy chca mnie oszukac? robocizna

Recommended Posts

Witajcie,

dzis uslyszalam, ze moja ekipa w postaci 1,5 osoby, czyli majstra i syna 12-letniego chce 3 tys. za zdjecie wiezby starej , stropu i zrzucenie scianek szczytowych, bez wywozu gruzu, a jesli z, to dodatkowy 1 tys., czyli w sumie 4 tys. nadmienie, ze zajelo im to 4 dni, po jakies 8 h dziennie, bo domek jest maly/ 8 na 8 m po zewnetrznych scianach.

chcialam z gory ustalic cene i zakres robot i uslyszalam, ze za wyzej wymienione roboty majster proponuje 5, 2 tys, przed rozpoczeciem robot powiedzialam, ze to za duzo, a pan na to, ze jakos sie dogadamy, no i dzis nadszedl czas zadan. nie wiem co zrobic, a glowny problem polega na tym, ze nie znam cen.

chyba dalam sie wrobic i nie wiem jak z tego wybrnac jutro.

pomozcie blagam

jak w każdym biznesie - towar/usługa kosztuje tyle ile kupujący jest gotowy dać.

Ja ostatnio dostałam wycenę na rozbiórke ruderki 9x7 (suporex) bez wywozu - 12.000.

Nie czuję się oszukana.

Zapłacę komu innemu 8.000 :):)

a tak przy okazji, czy jest jakas srednia kwota dnowki dla robot budowlanych? jakie sa Wasze doswiadczenia?

ja mam 90 euro za 9 godzin pracy w tym jest pol godziny przerwy za ktora placi firma i takie sa stawki dla fachowcow na majorce i pracy pod dostatkiem dla kazdego kto chce tu przyjechac pozdrawiam

Dziecko dwunastoletnie nie może pracować zarobkowo, :o , to podlega ochronie prawnej, UNESCO itp - a co w razie jakiegoś wypadku!? Czy masz formalną umowę z wykonawcą?! :roll: Ojciec może być durny i wykorzystywać włansego syna, ale Tobie nie wolno na to przymykać oczy! To naprawdę nie jest to samo, co wynoszenie śmieci, czy odkurzanie mkeszkania. Prace dekarskie są cieżkie i niebezpieczne, nie może ich wykonywać dziecko - nawet jako pomocnik!!!

a tak przy okazji, czy jest jakas srednia kwota dnowki dla robot budowlanych? jakie sa Wasze doswiadczenia?

ja mam 90 euro za 9 godzin pracy w tym jest pol godziny przerwy za ktora placi firma i takie sa stawki dla fachowcow na majorce i pracy pod dostatkiem dla kazdego kto chce tu przyjechac pozdrawiam

I czym tu się chwalisz ? dobry fachowiec (np. dekarz) potrafi zarobić przez 10 godzin dwukrotność stawki w euro którą podałeś, po co mu jeżdzić po jakiś majorkach ? :wink: czasy gdy dobry fachowiec musiał uciekać na zachód dawno już minęły, nadal twierdzę że wyjeżdżają tam ludzie leniwi, bo pracowici i dokładni nie muszą nigdzie jeżdzić, no może trochę po polsce i to jak im się chce :D

:o nie rozumię autorki posta, najpierw się zgodziłaś , facet nawet sporo opuścił, a teraz co wydaje Ci się że to dużo ? bo tylko 4 dni pracowali ? oj kiepski z Ciebie inwestor, jak pójdzie w świat opinia o takim zachowaniu , będziesz mieć duże problemy ze znalezieniem następnych fachowców. może trzeba zmienić zawód ? a nie zastanowiło ciebie to, ile ten ojciec z synem musieli się nad tym napracować ? otóż nie, bo ty widzisz tylko ile kasy oni zarobili. Nie życzę nikomu takich nędznych inwestorów-wyzyskiwaczy. Jak z tego wybrnąć ? :roll: po prostu zapłać im za uczciwie wykonaną pracę, bo to im się należy !