Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piec firmy KRZACZEK - PROSZE O OPINIE!!!!!

kolakao

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Witam,

sam szukam odpowiedniego dla siebie pieca na paliwa stałe.

Mój sąsiad ma od 2 lat piec SKD firmy krzaczek i jest z niego zadowolony.

Mój kolega ma od roku piec SKM firmy krzaczek i jestz niego zadowolony.

Sam mocno rozpatruje zakup pieca tego producenta.

Obejżałem je dokładnie i z tego co zauważyłem jest solidnie wykonany.

Jedynie się zastanawiam czy wybrać piec z dolnym spalaniem czy nie sugerować się opiniami i zamówić piec z górnym spalaniem.

Najbardziej jednak odpowiada mi piec SKM na miał.

Firma krzaczek swoją nazwę wynosi od nazwiska właściciela co wilu może sie źle kojażyć z powiedzeniem firma krzak.

• 2 months później...

Ja mam piec firmy Krzaczek SKP 17 od 2 lat.

JEstem bardzo zadowolony.

Ciepła woda w lato dla 4 osób na 6 tygodni. Bajka.

Pozdrawiam i polecam Krzaczka.

Piec dostarczyli Oplem Combo. Bardzo sprawny rozładunek do domu. Oczywiście za próg a użytkownik dalej niech się męczy do kotłowni :wink: Wyciągnąłem z niego co się dało i w 2 osoby do kotłowni po deskach dało radę przetransportować.

Hubert

• 9 years później...
  • 2 months później...
Podnoszę temat ktoś ma piec SKP proszę opinie

My ostatnio kupilismy piec SKP Eco firmy Krzaczek. To jest najnowszej generacji kocioł na węgiel (ekogroszek), który był przebadany na emisje splin w Brnie i który posiada certyfikat europejski 5 klasy. Jak mi pokazano świdectwo badań z instytutu w Brnie jego sprawność cieplna wynosi do 94,1%. Pomimo, że miałam wcześniej zwykły piec śmieciuch, jestem bardzo zadowolona z tego pieca SKP Eco. Jest to bardzo duża wygoda i co najważniejsze nieporównywalna oszczędność opału. Z tego pieca prawie nie widać dymu. W tym roku chyba nawet można dostać na niego dofinansowanie z gminy. Polecam :)

My ostatnio kupilismy piec SKP Eco firmy Krzaczek. To jest najnowszej generacji kocioł na węgiel (ekogroszek), który był przebadany na emisje splin w Brnie i który posiada certyfikat europejski 5 klasy. Jak mi pokazano świdectwo badań z instytutu w Brnie jego sprawność cieplna wynosi do 94,1%. Pomimo, że miałam wcześniej zwykły piec śmieciuch, jestem bardzo zadowolona z tego pieca SKP Eco. Jest to bardzo duża wygoda i co najważniejsze nieporównywalna oszczędność opału. Z tego pieca prawie nie widać dymu. W tym roku chyba nawet można dostać na niego dofinansowanie z gminy. Polecam :)

Reklama dźwignią handlu :D

• 2 years później...

hej czy mogłabyś opisać jak sprawuje się omawiany piec ? Jestem właśnie na etapie wyboru odpowiedniego producenta no i w zasadzie rozważam piec na eko groszek i pellet. Nie chce poruszać kwestii to co lepiej wybrać bo w internecie jest trochę już takich postów. Jednak spotkałem się z opinią instalatora, że w przypadku pieców na eko groszek bardzo uciążliwe jest nastawianie parametrów, konieczne niemalże przy każdej nowej dostawie paliwa :bash: ktoś potwierdza/zaprzecza ?