prystelka 11.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Zastanawiam sie czy parapety zewnętrzne wykonać z kształtek klinkierowych tej samej firmy co komin.Problem w tym że komin będzie żółty a okna ciemnobrązowe (orzech) i jakoś nie widzę do nich żółtych parapetów.. Jak wy dobieraliście kolor parapetów? Do okien czy do innych elementów elewacji?I z czego wykonaliście swoje parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 11.07.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 granit szary strzegomski, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 11.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 W moim przypadku - okna ciemnobrązowe , parapety zewnętrzne - granit Vanga - kolor brązowo/czerwony , dachówka ciemny brąz , elewacja ( będzie ) kremowa . Pomysł żółtych parapetów do brązowych okien chyba nie jest najszczęśliwszy ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 11.07.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dach mojego domu pokryty jest blachodachówką w kolorze ceglastym, orynnowanie ma kolor brązowy, kominy są z czerwonej cegły klinkierowej, okna drewniane białe. Ścany zewnętrzne będą w odcieniu ciemnych żółcieni (może intensywny piaskowy).Na parapety zewnętrzne użyję klinkierowych płytek parapetowych koloru ceglastego "Przysucha". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 12.07.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Klinkier na parapetach od zewnątrz (braz), gont bitumiczny na dachu (braz) parapety wewnętrzne drewniane (buk w kolorze orzech) a elewacja będzie oliwkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 17.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 A ja zastanawiam sie nad utrzymaniem parapetów z klinkieru....Dach mamy z dachowki ceramicznej w kolorze naturalnym, okna złoty dąb i na pewno najładniejsze bylyby parapety w kolorze zblizonym do dachu, ale matrwią mnie te fugi na parapecie. Czy ktoś z Was użytkuje moze taki parapet już nieco dłuzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.07.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 aluminium malowane na biało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 17.07.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Hmm, a ja blacha ocynkowana. Dziwaczka jestem, ale uwielbiam stukot deszczu po blasze. Całe życie z takimi parapetami mieszkałam i żal by mi było się z takim odgłosem rozstać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 ja planuje aluminium,kolor....chyba pod grafitowego Braasa.....gorzej z elewacja....ale na razie za wczesnie,domek dopiero rosnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 18.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 A ja zastanawiam sie nad utrzymaniem parapetów z klinkieru....Dach mamy z dachowki ceramicznej w kolorze naturalnym, okna złoty dąb i na pewno najładniejsze bylyby parapety w kolorze zblizonym do dachu, ale matrwią mnie te fugi na parapecie. Czy ktoś z Was użytkuje moze taki parapet już nieco dłuzej? Też mam taki kolor dachu i dobrałam do niego kolor klinkieru (okna złoty dąb). Użytkuję rok i nic się z parapetem nie dzieje, fugi były posmarowane specjalnym olejkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 18.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja do dachówki miedzianej i okien złoty dąb dałam z granitu kolor Queen Yellow (273 zł za metr kwadratowy). Razem wszystkie kosztowały 1000 zł.Ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts