cover5s 11.07.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 chyba wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Jeżeli to granit polerowany to stanowczo odradzam. Wystarczy, że spadnie deszcz i będziesz miał prawdziwe lodowisko. Na taras musi być granit płomieniowany, ewentualnie szczotkowany (patynowany).Do klejenia trzeba użyć dobrego kleju elastycznego - CM17 albo Adesilex. Jeżeli granit jest jasny to bezpieczniej użyć kleju na białym cemencie. I nie przeraź się, że po klejeniu płytki zmienią kolor (ściemnieją). Jak klej wyschnie to wróci naturalny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 12.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mam pytanie, czy ktos układał płytki granitowe na tarasie. Chodzi mi o płytki niedrogie za okolo 100zł/m2. Na co zwrocic uwage, jak je układac i na co kleic? Za 165 zł/m2 możesz mieć taras z kostki granitowej. Trochę nierówny (w stosunku do płytek) , ale rozbieralny i bardziej naturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 bardziej naturalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 12.07.2007 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czy powinno sie ukladac płytki na fuge czy moge zrobic to bez fug?aaaa i czym te płytki docinac? bop moj majster kazał mi kupic jakiec okropnie drogie tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czy powinno sie ukladac płytki na fuge czy moge zrobic to bez fug? raczej z fugami na zewnątrz beda zmienne temp wiec materiał musi miec gdzie pracować. aaaa i czym te płytki docinac? bop moj majster kazał mi kupic jakiec okropnie drogie tarcze. a czym ma to zamiar ciąć? Ja układałem ~60 metrów płytek marmurowych na docinki zużyłem jedna tarcze za 14zł. Sprzedawcy w sklepach polceali tarcze których cena zaczynała sie od ~60-80zł w zywyż. Ta co kupiłem sam wyszperałem Ciołem na mokro. Granit ciołem ale był gr.4 cm zuzyłem jedna juz wczensiej uzywana tarczę z diamentem (długośc wykoannego ciecia to było 240cm) koszt tarczy kolo 30zł.Ciecie na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszpete 12.07.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mam polozone ok. 22 m2 granitu polerowanego strzegomskiego na tarasie. plyty ulozone sa z fugami. Wszystko ciete na sucho zwykla tarcza diamentowa i klejonae na cm17. Mija juz 5 rok uzytkowania i wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 12.07.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Nie znasz oczywiscie nazwy tej tarczy/firmy/ ? Czyli powinna miec okreslenie ze jest diamentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Nie znasz oczywiscie nazwy tej tarczy/firmy/ ? Czyli powinna miec okreslenie ze jest diamentowa? to była chyba Toya. Co do określenia to na tarczach pisze do czego sa przeznoczone. Trzeba poczytać poszukac. inne sa troche do ciecia na sucho inne na mokro -tez sa oznaczenia. Dośc spory asortyment i wg mnie przystepny cenowo ma firma Dedra -jakosci ich produktów nie znam. http://www.dedra.com.pl/polski/glowna/katalogDEDRA/indeks.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 12.07.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dzieki za pomoc, jak zrobie ten taras to podesle fotki.A taras jest gigantyczny, bo wsypałem do srodka 11 ciezarowek zwiru a dookoła poszło 26 kamazow obsypki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Cięcie marmuru a granitu to dwie inne bajki. Szczególnie jak granit jest z tych twardych (czyli nie strzegom). Polecam wtedy cięcie na mokro bo oszczędza tarczę, która do tanich nie należy...Co do fug: Na zewnątrz polecam jednak fugowanie połączeń i to z fugą min. 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Juz wiem o co chodzi z tanimi płytkami granitowymi!To sa płyty klejone,ktore nie trzymają w zasadzie zadnych parametrow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.07.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Juz wiem o co chodzi z tanimi płytkami granitowymi! To sa płyty klejone,ktore nie trzymają w zasadzie zadnych parametrow! Możesz to rozwinąć bo nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 To są łupki klejone, prasowane pod gigantycznym cisnieniem, pozniej ciete i szlifowane, nie nadaja sie na tarasy, bo dostaja przebarwien w punktach styku roznych materialow. Nie pochodza z jednego bloku skalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.07.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Ty piszesz o konglomeracie a nie o granicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Nie! konglomerat to zupełnie co innego!Konglomerat robi sie w zasadzie z pyłu, a te płyty z duzych kawałkow.POp[atrz na nie w sklepie i pogadaj ze sprzedawcami powiedzą ci jakie mają problemy juz z samym rozładunkiem i popatrz w co jest zapakowany taki materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Teraz mylisz konglomerat z duromarmurem, który zazwyczaj nawet nie leżał obok marmuru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 nie wie jak to sie nazywa w polsce, w szwecji nawet takiego materialu nie ma w handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.07.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 To sobie poczytaj w języku jakim chcesz: http://www.quarella.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Mysle, ze nie do konca zrozumiales, poczytaj sobie z czego powstaje konglomerat. W Europie nie wykonuje sie podobnych płyt, to opatentowali azjaci. I wszystkie tanie sa produkcji chinskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts