Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piekarnik z wózkiem

Misia-legio

Recommended Posts

Witam,

chciałabym się zapytać, jak się sprawują w praktyce piekarniki z wózkiem wyjeżdżającym? widziałam w necie fajnego boscha z takim bajerem i zastanawiam się jak to się sprawuje na co dzień? Kucharz Sowa poleca, ale wiadomo, może to tylko kampania reklamowa... bardzo proszę o opinie:)

Witam,

chciałabym się zapytać, jak się sprawują w praktyce piekarniki z wózkiem wyjeżdżającym? widziałam w necie fajnego boscha z takim bajerem i zastanawiam się jak to się sprawuje na co dzień? Kucharz Sowa poleca, ale wiadomo, może to tylko kampania reklamowa... bardzo proszę o opinie:)

Mam właśnie takiego Bosch'a i kupiłam go właśnie ze względu na ten wózek, bo nigdy nie lubiłam sie schylać i prawie "wchodzić" do piekarnika zeby wyciagną cblacze z ciastem. A i niekiedy poparzyłam się o górna grzałkę :-? Z szuflady jestem zadowolona.... zreszta ja w ogóle jestem fanka szuflad typu BLUM w kuchni - wg mnie bardzo ulatwiają życie i oszczędzaja kręgosłup :wink:

Witam,

Mam właśnie takiego Bosch'a i kupiłam go właśnie ze względu na ten wózek, bo nigdy nie lubiłam sie schylać i prawie "wchodzić" do piekarnika zeby wyciagną cblacze z ciastem. A i niekiedy poparzyłam się o górna grzałkę :-? Z szuflady jestem zadowolona.... zreszta ja w ogóle jestem fanka szuflad typu BLUM w kuchni - wg mnie bardzo ulatwiają życie i oszczędzaja kręgosłup :wink:

Amożesz napisac jaki model Boscha? Tż się rozglądamy zapiekarnikem Boscha, tylko jeszcze się zastanawiamy czy wybrać tace wysuwane na prowadnicach teleskopowych (że można je prawie w 100% wysunąć) cz właśnie tace wyjeżdżające na wózku.

Będę wdzięczna za podanie modelu lub chociaż jakiś wskazówek.

A mi bardzo sie taki piekarnik podobal, dopoki go ... nie zobaczylam! :( Pojechalam do duzego sklepu, tam mieli jeden model i jak sama to wyprobowalam to od razu zadecydowalam ze napewno nie z wozkiem! Wydaje mi sie bardzo niewygodne gdy chcesz np. upiec pierniczki jednoczesnie na 2 blachach. Fajnie sie do tego zahglada, ale wyjmowanie blachy nie jest juz takie proste. Sadze, ze prowadnice teleskopowe sa lepszym rozwiazaniem. A najlepiej jedz gdzies do sklepu i sama wyprobuj! :)

Od dluzszego czasu uzytkuje boscha z wozkiem (model - het134 ). Rzeczywiscie moze sie pojawic problem gdy piecze sie na dwoch czy 3 poziomach, jednak przy odrobinie wprawy i nieduzym obiazeniu dolnej blachy, ktora chce sie wyjac (bez wyjmowania tej na gorze) jest to jak najbardziej mozliwe.

Ogolnie uzytkowanie jest super wygodne i bez porownania bardziej komfortowe niz "tradycyjnego" piekarnika.

Przypomnial mi sie jeszcze jeden minus 8) - gdy chce upiec kurczaka w całosci na butelce (czesto pieke na butelce z piwem) :wink: - wtedy musze wybierac naprawde niewielkiego kuraczka, bo chyba przez ten system wozkowy piekarnik nie jest za wysoki w srodku i wiekszy kurczak po prostu nie wchodzi "w pionie" :lol:

79mirka, Ani@

Tak tez myślalam dziewczyny, dzięki za Wasze opinie. Po sklepach, to rzeczywiście musimy się przejść, tylko ciągle na coś nie ma czasu. A jak jest chwila wolna, to poprostu zasypiamy ze zmęczenia :-D

Tak sobie myslalam, że dość nie wygodne może być to wyciaganie płyt, tym bardziej, że nie wiem w jaki sposób sa one tam zamontowane ;-)

Więc pewnie parępierwszych razy nieźle bnym się przy tym natrudziła.