pawel3999 12.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Piszę tu ponieważ mam wielki problem. Znaleźliśmy piękną działkę, ale są dwa "ale" Po pierwsze jest to działka rolna więc czekają nas stosy nikomu nie potrzebnych papierków, a po drugie i moim zdaniem jeszcze gorsze- droga. Do tej działki prowadzi polna droga. W gminie dowiedziałem się przed sekundą z e-maila, że jest to droga wewnętrzna należąca do skarbu państwa. I tu zaczynają się schody. Z różnych źródeł dowiedziałem się, że nie można odrolnić działki, jeśli działka nie ma dostępu do drogi. I teraz nie wiem czy ta droga zalicza się do takich... Proszę o każdą odpowiedź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 13.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ale ta droga wewnętrzna łączy się z publiczną? To wg mnie masz dostęp do drogi. Chyba, że tak jak u mnie, zjazd z drogi publicznej na wewnętrzną jest nielegalny (nie ma formalnej zgody zarządcy drogi publicznej). Sprawdź to u zarządcy drogi publicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel3999 13.07.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ta droga łączy się z publiczną (z jednej strony z gminną, a z drugiej powiatową lub wojewódzką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts