bimbelt 12.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Wszedzie mi wciskaja polskie Bryzy, bo najtańsze i podobno dobre. Wykonawca z kolei mowi, ze warto wziac tylko i wylacznie Kaniona firmy Wavin. A co wy wybraliscie (byscie wybrali) i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 12.07.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 U mnie Kanion Wavina - dlaczego - dobra jakość ( ponoć gwarancja jakości i trwałości koloru ) za rozsądna cenę no i kolor najbardziej dopasowany do koloru mojej dachówki ( brązowy Roben ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 12.07.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ja kupiłem Kaniona z Wawinu, wisi już 3 lata i jest OK. Kolor brązowy trwały nawet na najbardziej nasłonecznionej stronie elewacji. Myślę, że z polskich producentów to najbardziej trafiony wybór.pozdrawiamTomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 System rynnowy Bryza wcale nie jest najtanszy.Material dobrej jakosci.Wybralam Bryze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 12.07.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mi polecono Scala Plastics. Wyglądają ok. Cena bardzo przystepna.Kolor brązowy, dobrze pasuje do naszego brązowego Euronitu. Jak się będą sprawować po latach to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 12.07.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ja mam rynny marleya. szukałem zielonych rynien i tylko takie znalazłem. firma podobno bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 12.07.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ja kupiłem Kanion z Wavina - kolor czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 12.07.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A ja bym pcv nie wybrała, ale jeżeli już to Braas i ..... Wavin bo to ten sam producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 12.07.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A dla czego z pcv nie lepiej tytan-cynk , miedż będzie trwałe nie przez 3 lata ale prze kilkadziesiąt ,neutralne stylistycznie ( no moż e nie miedż). Cenowo też chba podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.07.2007 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ja wole PCV, bo na pewno taniej niz miedz i tytan-cynk. Nawet jesli nie wytrzyma 100lat, to zawsze mozna zmienic. Akurat wymiana rynien na domu parterowym z poddaszem uzytkowym nie stanowi wiekszego problemu. No i najwazniejsza zaleta rynien z PCV - mozna dobrac sobie kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 13.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 mam Marley-a od 5 lat i jest ok - nie wiem czy ta firma jeszcze istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 13.07.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 u nas czarny kanion od 3 m-cy kolor jeszcze carny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.07.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Wavin Kaniona u mnie rok i ok, u sąsiadów 4 lata i też nic złego sie nie dzieje - kolor brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 13.07.2007 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 a ja nie wybrałem żadnych z nich - widziałem u brata i mamy co dzieje się po kilku latach z PVC - po prostu odkształcają się, zaczynają pojawiać się ubytki na zawijanych krawędziach - od 2 lat mam zamontowane stalowe /srebrne/ rynny Lindab - bez zarzutu. Droższe o ok. 30% od PVC, ale tez pisemna 15-letnia gwarancja producenta. Mam 42 lata i nie mam zamiaru za 5-6 lat wymieniać rynien. Decyzja - Wasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 14.07.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Systemowo Bryza=Kaczmarek=Marley Marley - najdroższy i kruchy Kaczmarek - Tańszy od Marley-a, ale droższy od Bryzy Bryza - Najtańsza z powodu że firma jest w specjalnej strefie ekonomicznej (niższe koszta utrzymania). Większość osób polecało mi Kaczmarka tylko z tego powodu że Bryza jest stosunkowa młoda i jej się boją. Oczywiście jest jeszcze Plastmo ale jakoś jak każdemu się tylko powie tą nazwe to mu się na twarzy pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 14.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 ja zdecyduję się na Wavina - brązowego.Też zastanawiałem się nad Lindab-em, ale dom mam w lesie, także istnieje ryzyko porysowania rynien podczas czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 14.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Mam wavin do 5 lat. Odradzam. System bez sensu. Łączenia wymyślił człowiek bez wyobraźni. Mam popękane wszystkie odmulacze/filtry ( nie pamiętam prawidłowej nazwy). Winny jest bezsensowny system łączenia rura-filtr. Filtr ma łączenie w kształcie litery U do której w środek od góry wkładamy rurę. Wszystko jest spasowane. Jednak nie ma siły, w U zbiera się woda i zimą je rozsadza. Wszystkie 4 łączenia filtr/rura spustowa mam popękane. Wylewa się przez nie woda. Szczerze odradzam wavin. Totalna porażka. System będzie się sprawdzał tylko tam gdzie nie ma przymrozków.Nie wiem jaki system jest najlepszy, ale znam najważniejszą zasadę łączenia plastikowych rur. Rura "górna" musi wchodzić do środka rury "dolnej". W takim przypadku nie ma miejsca na zbieranie się wody rozsadzanie zimą połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 14.07.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Muszę częściowo odszczekać. Po napisaniu posta zrobiłem sobie spacer z latarką wokół domu i odkryłem, że łączenie U jest z dołu czyszczaka, a nie od góry jak sugerowałem. hm... Nie zmienia to jednak faktu wszystkie czyszczaki popękane, a przed zimą zawsze je opróżniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 14.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Ja mam Nicoll, nie wiem która to półka cenowa ale wyglądają nieźle i na razie po roku bez uszczerbku. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Nie rynny są problemem tylko ich nieodpowiedni montaż. Osobiście najwięcej montuję rynien PLASTMO. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts