pooh-atec 10.10.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nie nawiązując do przedmówców: od środy jest u mnie ekipa stawiająca konstrukcję i jestem na razie zadowolna (na 4) ze współpracy. Już się mój błąd - zapomniałam wspomnieć o dodatkowych drzwiach. Jest to do nadrobienia - ale też do dopłacenia No i zarówno podczas budowy fundamentów jak i teraz wychodzi, jak niedoskonały jest projekt - niedoskonały ze względu na potrzeby użytkowników - jak na razie. Choć mam nadzieję, że w to w gruncie rzeczy drobiazgi. Teraz liczę na pogodę Damy radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.10.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nie nawiązując do przedmówców: od środy jest u mnie ekipa stawiająca konstrukcję i jestem na razie zadowolna (na 4) ze współpracy. Już się mój błąd - zapomniałam wspomnieć o dodatkowych drzwiach. Jest to do nadrobienia - ale też do dopłacenia No i zarówno podczas budowy fundamentów jak i teraz wychodzi, jak niedoskonały jest projekt - niedoskonały ze względu na potrzeby użytkowników - jak na razie. Choć mam nadzieję, że w to w gruncie rzeczy drobiazgi. Teraz liczę na pogodę Damy radę! u Ciebie chyba jest Eko.....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 10.10.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam przybywam jako nowy zwolennik szkieletów. Zamierzamy z żona w przyszłym roku pod Krakowem wystartować z budową naszego domku. Na razie panuje kompletny chaos, co do projektu to na dzis na godz. 22.45 praktycznie został wybrany, co do wyboru wykonawcy to ciemny las, może jakieś światełko w tunelu pojawi się za Waszą pomocą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Gdyby ludzie nie wyjezdzali na zmywak czy kielnie, to do tej pory gary mylibysmy gazami czy pieluchami tetrowymi i budowali z cegly i pustakow zuzlowych To wlasnie Ci ludzie przywozili kapital i technologie do kraju, to wlasnie Ci ludzie uczyli innych pracowac w tych technologiach juz w kraju, nie mowiac o "systemie pracy". To wlasnie Ci ludzie gniezdzac sie jak sledzie w pokojach zeby bylo jak najtaniej, zeby jak najwiecej kasy przywiezdz i wydac w kraju, zdobywali wiedze i umiejetnosci....... gdyby tego nie bylo, to ugotowalibysmy sie we wlasnym sosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 12.10.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzień dobry do grona szkieletorów chętnie dołączę, mój rośnie gawel wspominałeś że na twojej ulicy topbud buduje i że jakaś ciotka też ma topbudowy szkielecik - daj znać jak ocenia jakość. Chłopaki stawiają mi domek i tak tylko chciałabym się dowiedzieć czy tylko wrażenie dobre robią czy domy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 13.10.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Z moich starań znalezienia wykonawcy domu szkieletowego w rozsądnej cenie i w dobrej jakości w pierwszym półroczu przyszlego roku wyłania się wniosek, że ilość postów na liście jest odwrotnie proporcjonalna do zainteresowania budownictwem szkieletowym. Z rozmów prowadzonych w firmach wykonawczych wynika że moce przerobowe mają wykorzystane w 100% najwcześniejsze terminy początków realizacji to od sierpnia do końca przyszłego roku. Czyżby tak wiele miało powstać szkieletów w naszym pięknym kraju? Wolne moce mają firmy oferujące budowe prostego domu o pow. użytkowej około 100m2 bez fundamentu w stanie zamkniętym bez instalacji za kwotę około 200.000 chyba ciut dużo , a szkielet miał być tańszy ponoć od pustakowca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 13.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 przemi - nie jest tańszy, jest szybszyz budowaniem generalnie jest duży problem kupa roboty i mało rąk do pracy, więc trzeba się w kolejeczce ustawiać ciuchutko i mieć nadzieję że nic się nie obsunie. Tegoroczna zima spowodowała u nas prawie 2-miesięczne opóźnienie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 16.10.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 tu na razie jest ściernisko, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/557a2522d666b2f6.html ale może powstanie szkielecik z widokiem na puszcze . Tak Warkot właśnie wychodzi mi że chyba nawet droższy niestety, jedyny plus to szybkość inwestycji w moim przypadku niezbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 18.10.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 U mnie już powoli widać dom;-) To naprawde wspaniałe uczucie gdy codziennie widać coś nowego zrobionego- byle do przodu;-)Poniżej są zdjęcia domkuhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ba154d26ff2e542.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 18.10.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4278cfe43fa051ca.html tak właśnie wyglądał jakieś trzy tygodnie temu, teraz już jest duuuużo do przodu, dziś skoczę i obpstrykam Art -p zobaczysz jak Ci się łezka zakręci jak dach już będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 fajne fotki znam to uczucie jak rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 18.10.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Warkot- czy Ty masz dach kryty gontami bo nie widać dokładnie. Bo ja już za chwile będę miał pełne odeskowanie zrobione na dachu i nie wiem czy teraz dać papę na zimę i potem na to gonty, czy od razu przed zimą dać gont na deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.10.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 lepiej opapić a gont kłaść jak będzie cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 18.10.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 lepiej opapić a gont kłaść jak będzie cieplej Tak właśnie myślałem, a teraz już mnie upewniłeś Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.10.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warkot 19.10.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 mam już cały dach pokryty płytami OSB, na to membrana Tyvek na dach i gont bitumiczny - po co opapiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 19.10.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 mam już cały dach pokryty płytami OSB, na to membrana Tyvek na dach i gont bitumiczny - po co opapiać? Z tego co wiem to gonty bitumiczne "wulkanizują" się na dachu pod wpływem wysokiej temperatury (promieni słonecznych), a teraz słonko już nie jest takie mocne. A druga sprawa to to, że jak dajesz pape to nie dajesz membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 20.10.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 może kto mi szybko pomoze, własnie maja montować kaloryfery i facet sie glowi bo rozstaw mu sie nie zgzda i nie wie co z tym fantem opczšc, czy ktos montopwał kaloryfery i jak to wygladšło w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.10.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 może kto mi szybko pomoze, własnie maja montować kaloryfery i facet sie glowi bo rozstaw mu sie nie zgzda i nie wie co z tym fantem opczšc, czy ktos montopwał kaloryfery i jak to wygladšło w praktyce. my mamy na dniach miec grzejniki to robilismy miedzy stojkami takie poprzeczne aby bylo do czego to przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 20.10.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Dzięki, podobno jakos sobie radzš Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts