Andrzej Wilhelmi 16.05.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Oczywiście większy. Tam wrażenia robią elementy ozdobne. Siatka na owady nie utrudnia przepływu powietrza. Taka kratka powinna mieć skośne elementy chroniące przed zacinającym deszczem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.05.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Ok, dla pewnosci ostatniraz się zapytam czyli jednak 330mm??Z dóry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2008 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Bardzo OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atomekd 20.05.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam wszystkich! Czy ktoś mógłby mi polecić na priv jakąś firmę z okolic Szczecina, która wykona dom w technologii szkieletowej? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malin08 22.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witajcie Zaczynamy remont starej mazowieckiej chaty z drewna, w planach jest m.in. ocieplenie ścian, poddasza i stropu. I dlatego poszukujemy osób, którym zostały materialy i chcą je oddac,niedrogo odsprzedać, lub wymienic na pyszne przetwory z ekologicznego ogrodu na Jurze materialy potrzebne to: głównie welna, także ta rozpakowana, płyty karton gips, stelarze drewniane i metalowe do wykonania konstrukcji ocieplenia oraz montazu plyt. pozdrowienia madzia i marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berdi 25.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam,Czy ktoś zna firmę Zodan z Wysokiej? Firma ta podobno stawia domki letniskowe i całoroczne szkieletowe. Mają swoją ekspozycję w Cieplewie koło Pruszcza Gdańskiego. Niestety Pan w ekspozycji jest trochę niezorientowany, wzór umowy ma tylko 2 strony, a na żadnych forach jakoś nie mogę znaleźć ani jednej wzmianki o nich...Dziękuję za informacjePozdrawiam z GdańskaBerdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 29.05.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Doradzcie mi bo oszaleje.... Mam szkieletowy dom.... W rakcie budowy jak widac na obrazkach Potrzebuje zasiegnac opinii...Chodzi o izolacje... Czy na poddasze wystarczy welna 200? Jesli tak to jaki typ welny jest najbardziej wydajny? Na parter sciany zewnetrzne 150? Mam styropian 50 na zewnatrz. Analogicznie jaki typ welny jest wydajny? Jaki typ welny i jaka grubosc na sciany dzialowe miedzy pomieszczeniami i na sufit-strop miedzy pietrem a parterem? Doradzcie bo juz zglupialem......Dodam jeszcze ze sciany zewnetrzne OSB mam o grubosci: 20 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.05.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Masz bardzo fajny dom. . Mam podobny, ocieplenie parteru i scian szczytowych 15 cm wełny mineralnej rocwool i 10 cm styropianu ryflowanego, Poddasze 20 cm wełny takiej samej jak parter. Jak na razie nie narzekam na zimno, ani na zbyt wysokie rachunki za ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 30.05.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Masz bardzo fajny dom. . Mam podobny, ocieplenie parteru i scian szczytowych 15 cm wełny mineralnej rocwool i 10 cm styropianu ryflowanego, Poddasze 20 cm wełny takiej samej jak parter. Jak na razie nie narzekam na zimno, ani na zbyt wysokie rachunki za ogrzewanie Mysle wiec ze 15 cm welny wystarczy przy stropianie od zewnatrz 5 cm i tynku. Zreszta nie warto robic chyba termosow bo to nie dobrze. Ile masz m2? Bo po welnie czeka mnie jeszcze plyta GK.......jestem ciekawy ile zaplace za material..... welna+plyty GK, stelaze, wkrety, itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 17.06.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 hej hej ogłaszam, że od 30.06 rusza stawianie naszego Przestronnego D08 w systemie kanadyjskim - ciekawych i ciekawskich zapraszam do naszego dziennika - codziennie będą nowe foty. Stan aktualny - foto obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.06.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkich budujących w szkielecie! Czytam i czytam i już nic nie wiem Chcemy budować w technologii szkieletowej i szukamy firmy która zrobi nam domek według indywidualnego projektu. Niestety te firmy które się nam spodobały czyli Unibud i Celbud na forum mają złą opinię. Haas nie realizuje projektów indywidualnych. Może mi podpowiecie z kim warto budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.06.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Drodzy koledzy i koleżanki- mam prośbę- jakiej wełnu mozna użyć do ocieplenia garażu budowanego w technologi szkieletowej, nad którym jest pomieszczenie mieszkalne? Czy w gre wczhodzi tylko wełna fasadowa? ściana pd zewnątrz bedzie miała warstwy:deska szalówkawiatroizolacjawełna 15 lub 20cmparaizolacjapłyta kg, lub osb Prosiłbym o pomoc, bo sprawa pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jburszewska 20.06.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Oczywiście w tak uwarstwionej ścianie dawanie wiatroizolacji na płytę OSB nie ma najmniejszego sensu. Moim zdaniem prawidłowo wykonana ściana powinna wyglądać tak: - element wewnętrzny np. płyta gipsowa, - folia paroizolacyjna, - izolacja cieplna np. 15 cm wełny w szkielecie ściany, - wiatroizolacja, - szczelina wentylacyjna 2 cm, - elewacja np. 4 cm wełny z tynkiem montowanej na płycie OSB. Pozdrawiam. A moja ściana będzie taka: -plyta GK -paraizolacja z folii PE 0,2 0,2mm -płyta OSB 8mm -izolacja termiczna z wełny mineralnej 120mm -konstrukcja drewniana -płyta OSB -steropian 80mm -tynk mineralny Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.06.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A moja ściana będzie taka: -plyta GK -paraizolacja z folii PE 0,2 0,2mm -płyta OSB 8mm -izolacja termiczna z wełny mineralnej 120mm -konstrukcja drewniana -płyta OSB -steropian 80mm -tynk mineralny Co o tym sądzicie? U mnie jest: płyta g/k paroizolacja 15 cm wełny mineralnej płyta osb 1,2 cm wiatoizolacja tyvek styropian ryflowany 10 cm tynk mineralny jak na razie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubulec 24.06.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 wiatoizolacja tyvek A widziałeś na polskim rynku House Wrap firmy Tyvek? Czy to co zastosowałeś nie jest czasem folią dachową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.06.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 wiatoizolacja tyvek A widziałeś na polskim rynku House Wrap firmy Tyvek? Czy to co zastosowałeś nie jest czasem folią dachową?[/quote no nie wiem , wizualnie i dotykalnie to z folią nie ma nic wspólnego, sprawuje sie dobrze. A poza tym, czy w grubosci styropianu jesli chodzi o koszty to jest az taka róznica to nie wiem na prawde wydaje mi sie że nie zaszkodzi, jak na razie nie uskarżam sie na rachunki za ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.06.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Masz bardzo fajny dom. . Mam podobny, ocieplenie parteru i scian szczytowych 15 cm wełny mineralnej rocwool i 10 cm styropianu ryflowanego, Poddasze 20 cm wełny takiej samej jak parter. Jak na razie nie narzekam na zimno, ani na zbyt wysokie rachunki za ogrzewanie Mysle wiec ze 15 cm welny wystarczy przy stropianie od zewnatrz 5 cm i tynku. Zreszta nie warto robic chyba termosow bo to nie dobrze. Ile masz m2? Bo po welnie czeka mnie jeszcze plyta GK.......jestem ciekawy ile zaplace za material..... welna+plyty GK, stelaze, wkrety, itp. itd. Mam 130m2, co do cen to się wogóle nie odzywam bo stawialem dom 5 lat temu i wtedy płyta OSB-3 gr 1,2 kosztowala 39 zł za sztukę a teraz to nie wiem ale pewno w granicach 80 . Faktem jest ze tej płyty i g/k poszło bardzo duzo. Co do wełny na poddaszu to po dociepleniu przez firmę miało być ok, ale po mojej wizycie na budowie i z przeproszeniem wsadzeniu reki w otwory gdzie g/k jeszcze nie było i małym starciu z właścicielem firmy jeszcze jedna spora furgonetka wełny sie zmieściła , tak że nie mam może zbyt grubej warstwy wełny na poddaszu ale za to wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 24.07.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mam 130m2, co do cen to się wogóle nie odzywam bo stawialem dom 5 lat temu i wtedy płyta OSB-3 gr 1,2 kosztowala 39 zł za sztukę a teraz to nie wiem ale pewno w granicach 80 . Faktem jest ze tej płyty i g/k poszło bardzo duzo. nie jest tak źle, ja mam zamówioną OSB 12 za 43 zł/szt, płyta gipsowa 19 zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.07.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Bold To fakt ostatnio w Praktikerze widzialem w promocji w podobnej cenie, może ceny znormalniały po zeszłorocznym boomie. Masz bardzo fajny projekt, a jaka okolica po prostu super !!! widoki nie do podrobienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaS 25.07.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witajcie, i my dołączyliśmy do grona budujących szkieletory Mamy już projekt: http://szkielet.pl/projekty/?projekt=145 Jesteśmy na etapie wyboru firmy. Budujemy pod Warszawą. Chcieliśmy budować z firmą Rustoall, ale ich wycena nas przeraziła - 380 tysięcy. Co myślicie o takiej cenie? Zastanawiamy się nad firmą Topbud i wysłałam do niech prośbę o wycenę. Czy ktoś już ma z nimi jakieś doświadczenia? Pozdrawiam, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts