tomasz.lebiocki 12.07.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 nad projektem sie waham... jak by było 5 jakiś bym wybrał.a tak jak zwykle klopot ale taki chce kolo 150 m2 http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/fiesta/#view jak w parterze to coś w tym stylu ale małżonka jeszcze naciska na poddasze z przynajmniej 2 pokoikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 konstrukcję do parterówki z jakiej szerokości zamawiać 10, 15 czy 20 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 12.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Aga To fakt.. o metode gospodarcza chodziło mi o firme Brata która zajmuje sie tematem i na zasadzie pomocy to zrobi a nie zarobku niewiadomo jakiej kasy. najważniejsze żeby ktoś postawił mi konstrukcje. Reszta we własnym zakresie. Elektryke hydraulike sam zrobie. A brat wykańczał kanadyjczyki? Osobiście jakbym miała wybierać firmy inne i brata, to też bym brata wybrała. Tylko weź pod uwagę to, że w kanadyjczyku wszytsko się robi niby tak samo, tylko troche inaczej. Inaczej się kreci płyty GK, inaczej robi hydroizolacje. Innymi materiałami elektryke i trzeba wiedzieć, który słupek i którą belke można przeciąć, w ktoym miejscu i jakiej wielkości otwor maksymalnie zrobić. Nie chce straszyć, ale skutki są różne. Podtrzymuję to co powiedziałam gdzieś wyżej: Kanadyjczyk to taki dom, który każdy średnio zdolny facet jest w stanie postawić sam, korzystając czasem z pomocy sąsiada / brata / szwagra. Korzystając z pomocy tylko dlatego, że sam jeden ściany całej nie postawi. Ale żeby to zrobić dobrze to trzeba mieć projekt zrobiony przed DOBREGO projektanta i przynajmniej jedną amerykańską książkę "zbuduj sobie dom". Budowa kanadyjczyka to czysta przyjemnosc, bo to czysta sucha robota i pachnące drewno wokół. Ale łatwo o błąd wynikający z nieznajomości technologii. A instalacje to ja bym zostawiła instalatorom, bo to troche niebezpieczne robic to samemu (prąd potrafi zabić, a woda zalać nasze piekne drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 no akurat instalacje to sobie poradze... troszke człowiek liznął tematu a co do brata w stanach sie tym zajmował i w Polsce kończył stawiać swoj dom w tej konstrukcji. Pisze kończył bo zaczeła robić to firma którą wygonił po powrocie i dokończył sam \ Wiec chyba sie troszke zna... ale napewno bede wsparcia szukał jeszcze dalej. jeśli oczywiście nie zdecyduje sie na firme. co znaczy inaczej w kanadyjczyku kręci sie płyte GK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 12.07.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 konstrukcję do parterówki z jakiej szerokości zamawiać 10, 15 czy 20 cm?? Na ściany zewnętrzne? My budujemy z 40 x 150. Wewnętrzne nienośne 40 x 100 Wenętrzne nośne 40 x 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 firma mi tylko grubość podała 10, 15 lub 20 cm pytanie czy te balki sa 40 x 100 itd czy w kwadracie?? nie znam sie na tym niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 12.07.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 co znaczy inaczej w kanadyjczyku kręci sie płyte GK? Ogólne zasady - zawsze polecam stronę http://www.rigips.pl i ich instrukcję montażu płyt. Triki, żeby nie pękało - przecież nie mogę wszystkiego powiedzieć, bo nie będę miała roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Na ściany zewnętrzne? My budujemy z 40 x 150. Wewnętrzne nienośne 40 x 100 Wenętrzne nośne 40 x 150 Aga na PW wysłałem delikatne zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 12.07.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 firma mi tylko grubość podała 10, 15 lub 20 cm pytanie czy te balki sa 40 x 100 itd czy w kwadracie?? nie znam sie na tym niestety. I to właśnie miałam na myśli mówiąc o tym, że trzeba się na tym znać, żeby było dobrze i Bratem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ogólne zasady - zawsze polecam stronę http://www.rigips.pl i ich instrukcję montażu płyt. Triki, żeby nie pękało - przecież nie mogę wszystkiego powiedzieć, bo nie będę miała roboty a może mnie w ten sposób przekonasz do usług Twojej firmy... profesjonalizm i kompleksowość )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 12.07.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 a może mnie w ten sposób przekonasz do usług Twojej firmy... profesjonalizm i kompleksowość )) Nie muszę zdradzać szczegółów, których uczyłam się parę lat. Zwykle wystarcza jedno spotkanie i klienci się przekonują Tyle, że u nas spotkania trwają czasem 3 czy 4 godziny, bo odpowiadamy na wszystkie pytania i wątpliwości, tłumaczymy, pokazujemy przykłady, zdjęcia albo jeździmy z potencjalnymi klientami na budowy czy do naszych poprzednich klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 12.07.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Aga na PW wysłałem delikatne zapytanie Tomek, nic nie przyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 poszło raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Nie muszę zdradzać szczegółów, których uczyłam się parę lat. Zwykle wystarcza jedno spotkanie i klienci się przekonują Tyle, że u nas spotkania trwają czasem 3 czy 4 godziny, bo odpowiadamy na wszystkie pytania i wątpliwości, tłumaczymy, pokazujemy przykłady, zdjęcia albo jeździmy z potencjalnymi klientami na budowy czy do naszych poprzednich klientów. coraz bardziej mi sie to podoba... a na jakim terenie robicie inwestycje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/zoska_3/#view jeszcze cos takiego mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 12.07.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Spadam spać !!!! jutro umrę w pracy chyba )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 13.07.2011 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 No więc ja nie mam studiów technicznych (dziennikarz jestem po UW), ale na nos i logikę mi wychodziło, że skoro ja krokwie robię z 40mm (a wystarczyłoby 38) to dlaczego oni super wzmocnione i związane wiązary projektują i produkują z desek 45mm? Chyba muszę się zgłosić do Ciebie po porady techniczne. Polana to piekny projekt. Często u nas ludzie o niego pytają. Mnie wychodziło chyba coś ok. 20m3 na cały szkielet (z dachem), ale głowy nie dam. bede teraz realizował dwie Polany w balu...jedna z bala 320 mm z tzw cedru syberyjskiego , druga z bala 300 mm z sosny syberyjskiej . i na obu z nich postawie dachy samonośne, typu skorupka jajka zrobione z desek 30 mm . Oczywiście będzie dokumentacja zdjeciowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 13.07.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 bede teraz realizował dwie Polany w balu...jedna z bala 320 mm z tzw cedru syberyjskiego , druga z bala 300 mm z sosny syberyjskiej . i na obu z nich postawie dachy samonośne, typu skorupka jajka zrobione z desek 30 mm . Oczywiście będzie dokumentacja zdjeciowa. To ja sie koniecznie upominam Szczególnie zdjęcia szczegółów poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 13.07.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 coraz bardziej mi sie to podoba... a na jakim terenie robicie inwestycje?? Budujemy w całej Polsce, choć najczęściej w Mazowieckiem - tutaj mamy najwięcej zapytań i najwięcej umów, bo większość klientów woli firmę, która ma siedzibę niedaleko. Wiesz, w razie gdyby coś było nie tak, to lepiej mieć bliżej niż dalej Ale teraz budujemy jeden dom w Krakowie na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.lebiocki 13.07.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Aga dziekuje za pomoc.To jest dla mnie bardzo ważne na tym etapie.Tak z doświadczenia jest szansa wyrobić sie w 2000 brutto za metr pod klucz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts