tess1967 13.03.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 znam firmę, która buduje już od 59 tys. domy szkieletowe całoroczne, mają duży wybór projektów (realizują też zamówienia indywidualne) i można załapać się na promocje. więcej info na priv. Poproszę o namiary na priv Teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mari19 31.03.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Do Marii19, przepraszam, że nie na temat i wtrącam się w tym momencie. Oboje z mężem własnymi siłami zaczynamy budowę szkieletu Z1 z Pracowni Z500, dlatego piszę do Pani z prośba o podzielenie się z nami swoimi doświadczeniami. Sam fakt, że w końcu znalazłam odważnych budowniczych dodaje nam otuchy w naszym przedsięwzięciu. Chciałam zapytać jak długo już budujecie, czy macie założony dziennik budowy, który można poczytać? Oczywiście szczerze kibicujemy i życzymy powodzenia. Niestety dziennika budowy na tym forum nie mamy. Brak czasu. Z doskoku poczytam forum i czasem o coś podpytam. Ja również kibicuję..i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 12.04.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam No i wybrałam firmę do budowy mojego szkieleciaka. A zwycięzcą jest ...... Eco-House z Miszewa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volcom 13.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Polecic nie moge, ale moge odradzic firme Stollux z Istebnej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200437-STOLLUX-dom-szkieletowy-nie-życzę-nikomu&highlight=stollux i drugi: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186023-Dom-w-technologii-drewnianej-czyli-jak-nie-powinno-sie-budowac...&highlight=stollux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 13.04.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Polecic nie moge, ale moge odradzic firme Stollux z Istebnej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200437-STOLLUX-dom-szkieletowy-nie-życzę-nikomu&highlight=stollux i drugi: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186023-Dom-w-technologii-drewnianej-czyli-jak-nie-powinno-sie-budowac...&highlight=stollux Przyznam się, że do tej Twojej odradzanej firmy wysłałam zapytanie o cenę, no cóż, mam nadzieję, że moja firma się sprawdzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy61 18.04.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A firma wybrana przeze mnie zaczyna dociągać do mety. 3 miesiące, jeszcze 2-3 tygodnie i finał, czyli glazura i biały montaż. Niezłe tempo, zważywszy na brak prądu i wody, oraz zakres prac.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tess1967 26.04.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A firma wybrana przeze mnie zaczyna dociągać do mety. 3 miesiące, jeszcze 2-3 tygodnie i finał, czyli glazura i biały montaż. Niezłe tempo, zważywszy na brak prądu i wody, oraz zakres prac. Pozdrowienia To tylko pogratulować tempa, zastanawiam sie jak się to wszystko udaje bez mediów. Cuda jakieś Kiedy ja rozmawiam z potencjalnymi przyszłymi wykonawcami, zaraz się pytaja o światło i wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Drzewiecki 26.04.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam, chcę wybudować dom z drewna w okolicach Poznania, zna ktoś dobrą ekipę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ignacyl 06.05.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Sprawdziłem kilka firm na Śląsku, bo chcę budować szkieleta. Nie jest tak żle, firm sporo. Wybrałem MAWIT z wielu względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencio 06.05.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Sprawdz Domek z Ostrowa Wlkp. Ja z nimi buduje i nie jest najgorzej. Trzeba sie tylko trzymac mocno swego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafar26 08.05.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem i moja wiedza jest nadal mała mimo przeczytania wielu tematów. Proszę o sugestię ponieważ znalazłem coś takiego:http://www.domyzpaczki.pl/index.php/domy-szkieletowe-promocja/9-uncategorised/85-pasywny-1-54m2.html czy faktycznie można wybudować taki domek za taką kwotę? czy to tylko kolejny chwyt?Jakie są przybliżone koszty budowy domu 60m2 do stanu deweloperskiego. Ziemię już posiadam. z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 09.05.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem i moja wiedza jest nadal mała mimo przeczytania wielu tematów. Proszę o sugestię ponieważ znalazłem coś takiego: http://www.domyzpaczki.pl/index.php/domy-szkieletowe-promocja/9-uncategorised/85-pasywny-1-54m2.html czy faktycznie można wybudować taki domek za taką kwotę? czy to tylko kolejny chwyt? Jakie są przybliżone koszty budowy domu 60m2 do stanu deweloperskiego. Ziemię już posiadam. z góry dziękuję i pozdrawiam pytasz o koszty przybliżone? okres co to dla Ciebie developerka, bo na to nie ma normatywów. a co do tych domow w paczce- jak poczytasz dokladnie, sam bedziesz wiedzial szkielet o gubosci 14 cm wypelniony welna o grubosci 15 cm - pierwszy blad techniczny. Wełny nie uklada sie " na scisk" to wie kazdy laik Cytat "Warstwy ściany wewnętrznej nienośnej: płyta g-k 12mm pomalowana farbą emulsyjną konstrukcja szkieletowa ściany wraz z izolacją akustyczną 9 cm płyta g-k 12 mm pomalowana farbą emulsyjną strach sie przewrocic na sciane:) reszte sam doczytaj w tej wersji to rzeczywiscie da sie zrobic. Nie wiem tylko, czy da sie mieszkac w zimę Edytowane 9 Maja 2012 przez zbyszek57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafar26 09.05.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 tak koszty przyblizone brutto. Chce poprostu wiedziec na co sie mam przygotowac, czytajac wypowiedzi i tematy niektorych to domy po 120m robili w 200 tys, ja chcialbym o polowe mniejszy. Ziemie juz mam, zgody bodajze tez, poniewaz dom juz kiedys stal na tej ziemii. Dla mnie deweloperka to sciany, podlogi przygotowane pod panele,gladzie kafle. Zrobione parapety, wszystkie instalacje itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 09.05.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 jest pułap ceny, którego nie obniżysz, nie obniżając standardów wykonania domu. W jakimkolwiek stanie.Developerka to pojecie przyswojone od wykonawców domów wielorodzinnych.Zasadniczo to substancja mieszkalna, pozbawiona podłód, bardzo czesto ceramiki w łazience, osprzetu elektrycznego i hudraulicznego. Czyli tego co jest najbardziej pracochłonne i kosztochłonne. W ten sposob firmy budujace domy uzyskują relatywnie niskie koszty wykonania, przerzucając na klienta robociznę wykończeniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafar26 09.05.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 czyli Twoim zdaniem jaki to bedzie pulap dla takiego 60m domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 09.05.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 mysle ze 2200 zł za stan opisany to bedzie juz jakaś w miare rozsądna jakość wykonania. Niestety, im mniejszy dom tym cena metra wyższa, ale to już sam wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafar26 09.05.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 mowisz o kwocie netto czy brutto bo to jak dla mnie troche roznica?Myslisz ze w kwocie 170 tys mozna wejsc i juz mieszkac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafar26 09.05.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 super, bardzo dziekuje za odpowiedz!pomaga mi to stworzyc swoj wlasny obraz:)prosze podaj mi co to za firma:) chetnie zobacze a i jak masz jakiegos maila czy inny komunikator to odezwałbym sie z kilkoma pytankami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 09.05.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 mowisz o kwocie netto czy brutto bo to jak dla mnie troche roznica? Myslisz ze w kwocie 170 tys mozna wejsc i juz mieszkac? kwota brutto ( 8 % WAT ) mozna wejsc i miezkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafar26 09.05.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 i ta odpowiedz napawa mnie optymizmem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts