Monika L. 07.04.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Witam serdecznie... Wiosna ruszyła i wreszcie ruszyła nasza budowa !!! . Do poniedziałku zakończy się etap murowany ( czytaj fundament ) a we wtorek rusza konstrukcja mojego kanadyjczyka. Już nie mogę się doczekać.Jeśli ktoś z okolic Wrocławia byłby zainteresowany technologią, zapraszam na budowę. Dajcie tylko znać. Pozdrawiam. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bokser 08.04.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Tu pusto, mimo iż zima minęła, bo większość korzysta z pomocy p. Wojciech na Jego forum - http://www.szkielet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 17.04.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Witam:) jestem nowa na forum, trafiłam tu szukając informacji na temat domków szkieletowych Jestem wraz z mężem bardzo zainteresowana wybudowaniem takiego domku - głównie ze względu na niższy koszt inwestycji . Ale przed podjęciem decyzji szukamy potwierdzenia jej u osób które już mieszkają w takim domku lub mają zamiar mieszkać i mogą coś na ten temat powiedzieć. Szperając w internecie znalazłam kilka firm które budują takie domki "pod klucz" - trzeba mieć uzbrojoną działkę i pozwolenie na budowę, a potem już tylko meble do wprowadzki.. np. są to domy z płyty OSB. co sądzicie o tym ?: http://www.fokus.info.pl/ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47595714 Nie ukrywam że z chęcią obejrzałabym domki szkieletowe naocznie. Ale nie wiem gdzie....mogą to być okolice Wrocławia lub Opola .. Szukam namiarów na rzetelne, sprawdzone firmy z tych okolic... Pozdrawiam wszystkich miłośników szkieletów:) widzę że to forum będzie dla mnie cennym żródłem informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bet 18.04.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 szukam osób z okolic Wrocławia lub Opola, które już mieszkają w takich domkach lub budują , by móc zobaczyć jak taki domek wygląda i zasięgnąć porad co do budowy takiego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 20.04.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Bet - wysłałam Ci wiadomość na priv. właśnie stukają nasze deski stropowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapis 22.04.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Pozdrawiam wszystkich budujacych, w szkielecie!Jestem nowa , na forum, ale kibicuje juz od roku, mam takie marzenie, ktore sni mi sie po nocach, moj maly, domek.Jestesmy juz starsi, ja juz jestem na zasilku, a maz jeszcze pracuje.Corka chce sie budowac, a ja tez.Maz jest przeciwny, bo mamy dzialke, czyt;ogrod; ale jest w nim wszystko, magnolie, swierki, rododendrony, azalie, swierki, sosny ,, leszczyny i magnolie, oczko, staw,i wielka altana :Ale mysle ze marzenia moga sie spelnic do dzialki trzeba jechac 2km i wracac, a domek i dzialka jest pod oknem.Na razie tyle troche mi ulzylo.Czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.05.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 wapis - wszystko ma sens! u mnie już kończą rigipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapis 18.05.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 bodekku- piekny masz dom,my myslimy o 80 m2 pow uzytkowej, zeby starczylo sil go wysprzatac.Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.05.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 wapis - sił zawsze starcza (mam nadzieję) tak czy owak trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały.majster 18.05.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 ja też w to wchodzę "szkieletor" z Radzymina czy ma ktoś zdanie o firmie "domy i domki"i czy ktoś ma dobrego kierownika budowy z okolic wawy , wołomina ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.05.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 mały.majster _ no to do dzieła, budowanie to wiele satysfakcji i nerwów powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 20.05.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam serdecznie wszystkich Szkieletorów. Jestem tu na forum całkiem nowiuśka. Marzy mi się właśnie kanadyjczyk, mam już nawet wybrany projekt gotowy (zakochałam się w Krakowiaku). I tu mam prośbę do tych, którzy już mieszkają. Słyszałam różne głosy, że np. słychać jak ktoś chodzi na górze (jednej to nawet sufit się trząsł...), słychać wszystkie głosy z pokoju obok itp. Czy tak naprawdę jest? A wracając do mojego Krakowiaka, to znalazłam ofertę jednej z firm, że postawią mi go "pod klucz" za 217tys. Plus oczywiście działka i przyłącza. bodekku proszę, powiedz czy twój domek jest z gotowego projektu, czy wymyślony? Bardzo mi się podoba Może znacie jakieś fajne, solidne firmy z Łodzi? Pozdrawiam i mam nadzieję niedługo napisać "Zaczęło się!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Goosia - witam na forum moja chałupka to adaptacja projektu z firmy Archon+ "Dom w petuniach" http://www.archon.pl co do hałasu to nie wiem bo jeszczę buduję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 20.05.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Ooo, to troszkę za duży dla mnie Ja szukam czegoś max. 130m. Czytałam, że nie z każdego projektu można zrobić kanadyjkę, a szkoda... Tyle jest ślicznych domków... Może masz jakieś stronki z projektami tylko kanadyjek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Goosia - niestety nie ale spróbuj na stronie http://www.szkielet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 20.05.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Znalazłam fajną stronkę z kalkulatorem kosztów budowy kanadyjki, w tym przypadku. Oto link: http://www.drewland.com.pl/dodatki.html?metr=136&cena=189000&procent=&zl=Brak+danychWpisuje się całkowitą powierzchnię i wylicz ile to będzie kosztować "pod klucz". Można też zaznaczyć co chcemy robić sami, a co zostawiamy ekipie i wylicz nam ile to kaski pochłonie i jakie będzie zaawansowanie robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Goosia - dodaj do wyliczeń minimum 15% dużo rzeczy potrafi zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 21.05.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Zadam jeszcze chyba najglupsze pytanie w dziejach Ktora powierznia brana jest pod uwage przy wycenie za metr kwadratowy (pod klucz w moim przypadku) - calkowita, zabudowy czy uzytkowa? Czasem diametralnie sie od siebie roznia... No i czasem jest jeszcze podana powierzchnia netto. To ktora to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.05.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Goosia - u mnie była użytkowa już na forum było dokładne opisanie powierzchni; która jest która - wrzuć w wyszukiwarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wapis 23.05.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Goosia- wybralas projekt, ktory bardzo mi sie podoba, ale dla 2 osob chyba jest za duzy.Pytalam tez, o cene i wycenili na 220 tys.Pozdrawiam i bede trzymac kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts