Goosia 23.05.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Czyli jest szansa na zbudowanie go ) A my jestesmy w czwóreczkę - mamy 2 malutkie robaczki Szkoda tylko, ze nie ma zadnego pokoiku na dole, na gabinet. Mąż moze byc niepocieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.05.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Goosia - polecam mój domek ma na dole gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 23.05.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Że co? Że mam się do ciebie przeprowadzić? hihiA tak na poważnie, bo pamiętam, że twój jest większy. Ile wyniosło postawienie go? Niestety nie pamiętam teraz czy stawiałeś go sam czy z firmą, a czytać znów 11 stron nie mam siły.... Ja mam wielką zagwostkę - mieszkanie warte 200tys. Trzeba kupić działkę (ok. 35tys), zrobić przyłącza zewnętrzne i kupić kilka sprzętów typu kuchenka. Kredyt możemy wziąć na góra 100tys. Czyli wychodzi niestety, że na domek pod klucz (bo jesteśmy oboje niebudowlani) zostaje góra 120tys. Może ja bym mogła tylko pomalować ale koszt malowania jest pewnie nie na tyle znaczący, że mocno by obniżył koszty. EhhhA orientujesz się może ile kosztują te przyłącza zewn.? Bo firma dociąga tylko do 3m za domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.05.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Goosia - przeprowadzić się to kłopot - praca wre buduję z firmą za 1.5k za m2 - pod klucz. przyłącza wyniosły mnie w sumie 12 tys. (prąd, woda, gaz , kan) za 120k to faktycznie wychodzi mały domek pomyślności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 23.05.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 No i wiedzialam, ze mi się pokićka Oczywiście nie 120 tylko 220 tys ) No i pocieszyles mnie z tymi przylaczami. Myslalam, ze to bedzie kolo 30tys. To jeszcze moge dolozyc dyche do domku ) Pozdrowienia i milej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.05.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Goosia - to od razu brzmi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 23.05.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Już cię lubię człowiekku Dzięki za ogromną pomoc! Szkoda tylko, że nie potrafisz mi przekonać mojego szanownego hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.05.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Goosia - to tylko Ty potrafisz Go przekonać 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.05.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 szkieletory - pobudka wiosna - jak budowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goosia 31.05.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Ufff jak gorąco... Ja dalej zdycham przed wyborem chatki. Już mi się mózg lasuje. Mąż przekonany (1:0) ale niestety rzeczywistość okazała się brutalna i nasze mieszkanie jest mniej warte, niż myślałam Szukam teraz czegoś mocno taniego. Już wpadł mi pod ręce Interdom i jego domki za 120-130tys. Niestety bez instalacji CO (ile to by było?), podłączeń zewn., białego montażu i oczywiście działki. No cóż, pewnie malutki kredycik trzeba będzie wziąć... Pozdrawiam w tą nawracającą garówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 01.06.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam szkielety A ja się muszę pochwalić, że wybrałem system ogrzewania nadmuchowego do swojego "drewniaka" i teraz latem mam bez problemu klimatyzację na cały dom!Pierwszy raz ją uruchomiłem na cały dzień i nawet działa. Upały nam niestraszne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 01.06.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 blachu - a może parę szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachu 02.06.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Jest to typowy system ogrzewania nadmuchowego polegający na pogrzaniu powietrza, które kanałami jest wdmuchiwane w każdym pomieszczeniu. Jednostka, która podgrzewa to powietrze może być gazowa, olejowa lub elektryczna i ja mam to ostatnie. Dodatkowo na ścianie garażu jest zainstalowany agregat-pompa ciepła typu powietrze-powietrze, która albo chłodzi albo grzeje. System kosztował mnie mniej niż instalacja na piecach akumulacyjnych. Niestety mam do dyspozycji tylko prąd, ale po ostanich przebojach z akcyzą to myślę, że to nawet dobrze. Dodatkowo wykorzystałem kanały powietrzne tego systemu do podpięcia w nie kominka. Po jednej zimie muszę stwierdzić, że system się sprawdził, teraz czas na lato i sprawdzenie klimy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.06.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 blachu - to masz typowy amerykański system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 02.06.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Witajcie szkieletory.Mam teraz burze mózgów.Kupiłam projekt http://www.moj-dom.pl/57,oferta_detail.html i teraz dylemat,czy z bala czy szkielet????Totalny mętlik...narazie dałam papiery pod warunki zabudowy więc troche czasu mam to sobie poczytam wasze komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.06.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 AGNIESZKA31 - sprawdź koszty reszta to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 02.06.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 ...czy z bala czy szkielet ?... Jezeli bal to tylko orginalny, min 20 cm grubosc, bez ocieplenia - jest b.drogi. Drugie rozwiazanie, chyba lepsze to szkielet : tanszy i cieplejszy. A z zewnatrz mozna obic imitacja bala, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.06.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Ryszard1 - popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 03.06.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A jesli mielibyście bale już ostrugane i wysuszne o grubosci 25/25 w cenie 500 brutto za kubik z transportem na plac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.06.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Agnieszka31 - a to zmienia postać rzeczy;przy takiej cenie to faktycznie warto;policzyłaś ile potrzeba m3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts