Wojciech Nitka 15.10.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 WITAM SZKIELETORÓW. ZACZYNAM ROZMOWY Z FIRMĄ STOLARNIĄ W TEMACIE WYKONANIA SAMEGO SZKIELETU DL 02 ,,ZŁOCISTY,, z wyliczeni wynika ze drewna wyjdzie ok 10m3 Ipytanie do was szkieletorków czy cena 600 ZŁ za m3to dużo czy mało PORADZCIE Widać nie żle zaczynasz. Pamiętaj, był taki jeden - jeszcze nie zaczął a już skończył. Chcesz iść jego drogą? Drewno na konstrukcję kosztuje w granicach 1000 zł./m3. Za te 600 zł/m3 to chyba na szalunki. Nie daj się wrobić jakieś stolarni, co nie ma pojęcia o budowaniu domów szkieletowych. To już nie ma solidnych firm na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.10.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Wojtasik tez jestem za podaniem nazwybo jak tak bedziemy trzymac w tajemnicy to moze sie ktos stracic wiele sama ogladam sie za firmami z trojmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 16.10.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Ja mam stan surowy zamknięty, okna, ocieplenie, instalacej wod-kan i elektryczne, brakuje tynków zewnętrznych, ale przy takiej pogodzie to nie wiem jak to będzie wyglądało, nie mam katon gipsów wewnątzr oraz całego wyko nczenia, no i klinkier mam niezafugowany, bo leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 21.10.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 OLA.J. nic tylko się cieszyć, u mnie fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.10.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Wielkie podziękowania za miłe spotkanie w trójmieście dla j-1942 JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 23.10.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Alex spoko czasmi przemawiam ludzkim glosem i mam ludzkie odruchy , Dużo widziałaś i dużo sie dowiedziałaś, widziałaś jak budują nasze firmy z 3miasta i jakie opinie panuja o nich na rynku. Masz problem trzeba kogos wybrac raz a dobrze... reszta info na prywatne konto nie ma co siać defetyzmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 24.10.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 No niestety trzeba wybrać, już się umówiliśmy do kierownika na rozmowę,może coś doradzi albo poznamy jego punkt widzenia na sprawę. A tak w ogóle pisałam do projektanta że nie mamy osobno rzutów ścian a on że nie muszą być bo mamy inne dane które pozwalają zrobić ścianyi bądź tu babo mądra. Jeśli chodzi o kwestie podciągów to podobnież kolidują z nadprożami w salonie, gdy się je zamieni. Najlepsze jest to że od wczoraj dopytuję się jak to jest z instalacją elektryczną w szkielecie i pojawiają się rozbieżności. Jeśli chodzi o wybór nikt nie ułatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.10.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Najlepsze jest to że od wczoraj dopytuję się jak to jest z instalacją elektryczną w szkielecie i pojawiają się rozbieżności. Jeśli chodzi o wybór nikt nie ułatwia. instalacja elektryczna jest najprostsza w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 25.10.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 instalacja elektryczna jest najprostsza w czym problem? jedni mówią twardo rurki a inni że nie koniecznie i jak to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 25.10.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Twardo rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.10.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 rurki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 25.10.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Alex peszel lub po prostu rurki. To nie duzy koszt za 1m- cena w groszach. Kilka info o domach szkieletowych znajdziesz w najnowszym muratorze nr 11 / nie miałem co robic w hotelu i cos trzeba było kupić Przewaliłem od dechy do dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.10.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 peszel jest lepszy - łatwiej się układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.10.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Dzięki chłopaki , będą rurki, ale to nie jest łatwe byliśmy u kierownika i rzucił nam niezły pogląd na sprawę kurcze wkurza mnie najbardziej czekanie wolałabym żeby się już coś działo a o tym muratorze pisali mi na bydgoskiej ale nie pytajcie dlaczego na razie nie czytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 26.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 witojcie ludziska!Jak tam Alex Wasze polowanie na ekipę stawiającą Wasz domek drewniany?Słyszałem że bobry są w tym niezłe!A tak poważnie, pozwolę sobie śłedzić Wasze poczynania, jako że już niedługo i mnie czeka podróż do stacji "Nasz wymarzony domek".Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 27.10.2005 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Cześć Alex i pozostałym skazanym na szkielet Jak tam pranie mózgu i na jakiego konia stawiasz Dzis mam montaż okien a jutro drzwi. Po świetach zaczynam zabawę od środka: kabelki/ oswietlenie i alarmy/, rurki woda, gipsy i wata. Dzis rónież oficjalny odbiór dachu, zobaczymy czy pójdziemy na noże z wykonawca./ oststnio był bardzo grzeczny i powiedział że mam spisać uwagi i oni poprawia, ale konczy sie że sciagam jego i kierownika niech sie bija a ja bede sędziawał starcie i trzymał gotowke zapłące wygranemu Z innej beczki jak zlecacie robote firmie to sprawdzajcie czy to co zamontowali przekłada się na to co bylo w ofercie. Ja miałem przygodę z dachem, Dach załatwiałem- wyceniałem przez kogos innego/ gośc cos ściemniał więc nie dostał roboty/Skończyło sie na tym ze kupowałem towar sam, a kto inny mi to układał. Po robocie zostalo duzo dziwnych elementów które nie zostały zabudowane ułożone. Po wnikliwym dochodzeniu u producenta okazał sie że to niepotrzebne lub jest tego za dużo. Wniosek: kolo który mi to wyceniał i miał w pierwszej wersji robic dach chciał mnie walnąć w rogi i zarobic kilka groszy na boku na materiale lub zbierał materaił na inny dach. Najzabawniejsze że mam prosty dach który mozna łatwo wycenic a zostały mi dwa ogromne płaty blachy, full uszczelek, wkretów, łat. Gosc ktory wyceniał bardzo był pewny siebie i cwaniakował. Koszt elementów które zostały to ok 1500,- PLN.I jak tu ufac wykonawcy. Dobrze że po ukałdach moge to wszystko zwrócic. To tyle info z frontu gdańskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 27.10.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 j-1942 no swietnie, a ile razy nie zauwazymy jak na zrobia w przysłowiowego konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 27.10.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Wiadomości frontowe z Gdańska Dach nieodebrany jutro goście sa na poprawkach-sapali, stekali i kombinowali ale kierownik przeczołgał towarzystwo i ekipa wymiękła. Co do okien to okazało sie że fabryka nie zrobiła jednego okna i kolesie dzis robia aby na jutro na 11 ekipa monterska miała co wstawic. I dobra wiadomość dla tych co kombinuja z oczyszczalniami a nie maja szans na kanalizacje. DOSTAŁEM DOTACJE czyli zwrot za urzadzenia w wysokosci 80 % za koszta związane z zakupem urzadzeń . Wniosek: Sumując dzień mimo wpadek jest udany bedzie szmal na ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 27.10.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 j-1942 jakie robisz oghrodzenie i kto będzie wykonawca, ja do tej pory nie mam ogrodzonej dziłaki a przydałoby się a nie ukrywam sporo tego , nie ma nawet pojęcia jakiego rzedu to koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.10.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 witajcie wszystkie szkieletory! jutro przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts