emems 21.01.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Cała grupa zatopiła się w studiowaniu katalogów od Pana Wojciecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.01.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Oj zawiało, zawiało. U mnie od 3 dni pada non stop. Prędkość jazdy po mieście to max 40 km/h z duszą na ramieniu. Co to będzie jak się wyprowadzę na przedmieścia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 21.01.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Pytanie do tych co juz się wybudowali - czym docieplaliście z zewnątrz. Jest osobna grupa dot. tego tematu, ale nie ma tam jasnego wniosku czy styropian (i jaki na stelażu czy ryflowany) czy wełna. Co wy o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.01.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Ja decyduję się na wełnę.. co prawda jeszcze nieocieplony tylko narazie obity płytami OSB ale będzie wełna! bezwzględnie WEŁNA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.01.2004 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Panie Wojtku, Dzięuję serdecznie za katalog. Na pierszy rzut oka wydaje się bardziej nowoczesny i ładniejszą szatą graficzną niż 2003... Ocieplenie.Ja też jeszcze nie ociepliłem ale na pewno będzie wełna na zewnątrz płyt OSB. W środku (między słupkami) będzie Termez lub Ekofiber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.01.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Tak samo Maco! Tak samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 22.01.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Lejecie miód w moje uszy! Też jestem przekonany do wełny, ale większość wykonawców wykonuje docieplenie styropianem i tak jakby troche się boi wełny. Czeka mnie walka! Jaki tynk będziecie kładli na wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olciamax 22.01.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Ja też mam taki domek w budowie - z przyczyn różnych - patrz niedotrzymanie terminów przez firmę - jeszcze nie mieszkamy. Dom ma 100 m2 parter + 60 m2 poddasze. W tej chwili gipsują ściany wewnętrzne. Sam dom stawiali w 4 dni. 2 dni zajęło im kładzenie blachy na dachu. Ściany ocieplone wełną, pomiędzy ściankami działowymi także wełna /wg. projektu pomiędzy nic nie było - ale ten rezonans nas przeraził/. Ogrzewanie bedzie kominkowe - rozprowadzone do pokoi oraz gazowe - częściowo podłogłowe /wiatrołap, łazienka, część holu/. Już nie mogę sie doczekać kiedy zamieszkamy. Pozdrawiam wszystkich szkieletowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.01.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 olciamax - bardzo ważne pytanie jak rozwiązaliście zamontowanie ogrzewania podłogowego (wodnego czy elektrycznego ? - bardzo ważne) przy systemie szkieletu drewnianego. sorry - to jest dla mnie naprawdę ważne. szczęsliwcy czytają katalog na 2004, ja jeszcze nic nie dostałem pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 22.01.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Też nie dostałem katalogu. Może jestem za "nowy" na tym forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.01.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 a może to tylko leniwa poczta a moze damy szansę miłego "łykendu" bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 23.01.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Katalog Już wiem, że wyszedł nowy może i ja dostanę? OcieplenieZrobiłem wełną (oczywiście). Na to tynk mineralny barwiony w masie, ale to wyszło kiepsko. W/g przedstawiciela producenta tynk został zbyt wcześnie położony. Wykonawca twierdzi, że przeschnie i będzie dobrze - byle do wiosny (ale nie chce mi się w to wierzyć).Może jednak lepiej silikatowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.01.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Jak tam "szkieleciki" w mroźny poniedziałek ? olciamax - gdzie jesteś ? bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olciamax 26.01.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Już jestem - kto mnie szuka? Byłam wczoraj na "inspekcji" w domu. Panowie już pomalowali. Niestety okazało się, ze 2 framugi drzwi są wstawione krzywo - 1,5 cm różnicy licząc od sufitu. Nie ma rady będą poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.01.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 olciamax - to ja cię szukamPytanie bardzo poważne - zamarzyła mi się podłogówka w całymdomu połączona z piecem kondensacyjnym. Czy przy technologiiszkieletu drewnianego możliwe jest połozenie wodnego ogrzewaniapodłogowego - jeżeli tak to w jaki sposób - wylewka czy ?????? Z niecierpliwością oczekuję na podpowiedź miłego dnia bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 26.01.2004 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Właśnie dlatego też (między innymi) wybrałem powietrzne ogrzewanie podłogow (legalett) - nic nie zamarznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 26.01.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 bodekku,na jakim etapie budowy jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fly 26.01.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Gratuluję Wam nazwy wątku. Choć sam buduję z materiałów mniej ekologicznych, to bardzo podoba mi się Wasza nazwa "Grupa drewnianego szkieletu". Brzmi coś jak "Horror z doliny wiązów" albo "Grupa posępnego szkieletu" Nie mniej jednak życzę Wam wszystkim powodzenia i jak najszybszego zamieszkania we własnym domu (w tej kwesti drewniany szkielet bije na głowę pozostałe technologie). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.01.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 fly - bardzo śmieszne Panie Wojciechu - w przyszłym tygodniu wybieram się do firmy w celu negocjacji umowy wybudowania (ale to zabrzmiało) projekt wybrany (ale nie kupiony) do adaptacji przez wykonawcę. Pozdrawiam bodekku P.S. Jak tam katalog ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 27.01.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Daj znać na priva co to za Wykonawca. Katalog był wysłany w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts