OLA.J. 06.01.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 J-1942 dzieki dostałam, ale dopiero dziś rano dobrałam się do skrzynki i jeszcze nie zdązylam poczytać. CHyba niedułgo tez zaczne sie rozglądac za wykonawca schodów, tyle ze jeszcze nie mam projektu tych schodów i jak tu rozmawiać tak w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 06.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 No to super Pytanie proste i rzeczowe: jaka jest ta tzw. nieduża różnica w cenie na 1 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.01.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Iwencja na tak postawione pytanie nie da się odpowiedzieć precyzyjnie , bo koszt m2 zależy od konkretnego projektu.Generalnie jednak wielkiej różnicy nie ma , a czy szkielet droższy czy tańszy to i tak gorszy , ewenualnie dużo gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 I zaczyna sie znowu:no to ile w/g ciebie kosztuje m2 technologi murowanej stanu surowego z dachem w blachodachówce... domu 120 m bryła prostaporównam ze swoja budowa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.01.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Ahoj, Jestem zupełnie nowa. Chciałam się ze wszystkimi przywitać. Udało mi się przebrnąć przez całą zawiłą dyskusję Waszej Grupy I myślę, że wyskoczę w niedługim czasie z całą serią pytań. Chetnie udziele odpowiedzi. uwaga n a"doradcę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Mniejmy nadzieje ze jak ktos czyta to od poczatku to sam wywnioskuje że kolesie nie wnosza nic ciekawego do dyskusji i radzenia innym a ich uwagi o szkielecie sa do obrzydzenia nudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.01.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 zgadzam się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 06.01.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Dzięki za ostrzeżenie . Ponieważ czytałam uważnie to wiem, że jesteście głęboko doświadczeni w tym temacie. Mam jeszcze kilka pytań. 1. Czy słyszeliście o budowach "szkieletów" podpiwniczonych? I ewentualnie jaki strop nad piwnicą? 2. Czy są jakieś ograniczenia co do powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Piwnica to tylko zalezy od Ciebie , chcesz to masz I tak nie ty okreslasz strop tylko konstruktor który odpowiedzialny jest za projekt. Mozesz mu zasugereowć ale i tak to wszystko musi byc przeliczone i przelane na papier. Przemysl czy chcesz piwnice bo to podrażnie bardzo koszta budowy. Prace ziemne a pózniej izolacje ocieplenie a na koncu grzanie piwnicy to znowu koszta. Lepiej większa chałupa lub wiekszy garaz, chyba że ogranicza Cie wielkośc działki. Co do drugiego pytania nie ma ograniczeń, może byc to domek 60 m jak i duży hangar 300m Przy zachowaniu pewnych zasad budowania w drewnie można osiagnąc duzo :zaczynając od ciepłego do bobrze wygłuszonego domu na lata. Producenci matariałów budowlanych wciąż ida do przodu. jak masz czas i mozliwości od 24-27-01 w Poznaniu sa targi chyba w tym roku BUDMA-jest to duzy zastrzyk informacji o matariałach budowlanych, instalacyjnych, wokończeniowych itd. Ja sam z racji bycia z branzy instalacyjnej od pewnego czasu sledze i czerpię info z targów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 06.01.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Nie wiem jak u Was, ale u nas 1 m2 działki to ok. 200 zł. A gratów mamy mnóstwo i obrastamy w nie zastraszającym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Cena po zbóju za 1m ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 w/g współrzędnych to Warszawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 06.01.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 No to powiem do końca jaki jest plan i może jeszcze coś dorzucicie. Dom ma być a la bliźniak. Dwie niezależne części, jedna rodziców i brata (ok. 120 m) i druga nasza (ok. 150 m). Mamy w sumie 3 samochody (koszt osobnego garażu na 3 samochody) . Stąd pomysł na piwnicę. Szczególnie, że rodzice mają duży bagaż doświadczeń życiowych i gratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Maja rada na ta chwilę skup sie na projekcie, jak bedziesz miała to co chcesz / a jak nie to długa droga przed Tobą ja kilka razy juz mówiłem że to ten projekt ale wszystko do czasu bo koncepcja zmieniała sie raz na miesiąc wtedy warto wrócic do wycen i rozmowy o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwencja 06.01.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Projekt na pewno będzie indywidualny. Wśród tysiąca gotówców jeszcze takiego "niesymetrycznego bliźniaka" nie widziałam . A na dodatek wąska działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 06.01.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 witam grupę szkieletową czytam to forum od deski do deski jak również sam zaczynam budowę szkieletorka wczesną wiosną i te różne opowieści doradców, jak również tradycjonalistów w cegle i betonie mnie nie ruszają oni swoje a ja i tak swój szkielecik postawie i jak będzie stał to ja i moja rodzina w nim będzie żyła i mieszkała a im wara. ale sory troszke mnie poniosło kazdy robi to co lubi i buduje co sobie wymarzy. nie przyjmuje żadnych porad i rad nie związanych z budową szkieletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Cześć kolejna normalna osoba na forum szanująca swoje decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 06.01.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Dzis odpaliłem elektryczna nagrzewnice LEGALETTA miło jak płynie ciepełko z rury z fundamentu Musze to wszystko jeszcze wygrzać. Z perspektywy czasu to był dobry pomysł z grzewcza płyta fundamentową. Chrzest bojowy przejdzie jak odpale wymiennik na kominku Polecam wszystkim co maja jeszcze fundament przed soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 06.01.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Mniejmy nadzieje ze jak ktos czyta to od poczatku to sam wywnioskuje że kolesie nie wnosza nic ciekawego do dyskusji i radzenia innym a ich uwagi o szkielecie sa do obrzydzenia nudne Kolesia to ty sobie w lustrze poszukaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość house... 06.01.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Przy zachowaniu pewnych zasad budowania w drewnie można osiagnąc duzo :zaczynając od ciepłego do bobrze wygłuszonego domu na lata. Nie ma co sie oszukiwac i tak szkielet w tym jest daleko, daleko do tylu porownujac do tradycyjnego. Natomiast maly blad w zasadach, poteguje tylko szkody i to jeszcze jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts