rrmi 28.01.2006 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Bonnie mam takie same odczucia Pozdrawiam Cie serdecznie i napisz na priva co tam u Ciebie , prosze Przejrzałem jeszcze raz strony http://www.szkielet.com.pl - strony p. Wojciecha - i muszę Ci zarzucić podejrzewanie Go o marketing. Jesli moge zapytac w jakim celu zostala stworzona ta strona , bo chyba nie jako poradnik dla budowlancow , malo tam wiedzy , wyglada raczej jak ksiazka zyczen , jesli mozesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 No jasne , ze moge . Przeciez to strona pod haslem : kupujcie u mnie . A co możesz tam kupić? Byłeś tam kiedyś? O ile wiem Centrum Budownictwa Szkieletowego nie jest firmą wykonawczą, nie prowadzi działalności handlowej. Jedyne co u nich możesz zakupić to ichnie wydawnictwa czy typowe projekty domów drewnianych. I to im zarzucasz? Możesz przecież tak jak oni pisać i wydawać publikacje na temat budowanictwa drewnianego, sprzedawać projekty domów amerykańskich. To robią wszelkie biura projektowe. Masz im za złe, że są ich przedstawicielami? Wyluzuj się. Osobiście gratuluję im ich stron. W jednym miejscu masz informację o domach szkieletowych, ryglowych i domach z bali. Czyżby cokolwiek przedstawiali nie tak? Proszę, jednak - pisz konkrety a nie ogólne informacje, które nikomu nic nie dają, a jedynie świadczyć mogą o naszej puskówce na temat budownictwa drewnianego. Szkodzić to może Tobie, jaki i mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2006 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Luc wlasnie wczoraj kiedy dziecko odwozilam do szkoly widzialam na wlasne oczy pozar takiego domu. Bylo chyba z dziesiec strazy i widac bylo , ze dom nowy oblozony klinkierem bardzo ladny . No ale coz tak ladnie pala sie tylko domy ze szkieletu. A jezeli chodzi o straz to ja chyba czekalam 3 moze 4 minuty , bo juz mialam przyjemnosc wzywac zaraz po przeprowadce do domu . Problem mielismy z kablami elek. , strasznie smierdzialo , nie wiedzialam co robic wiec wezwalam straz pozarna. l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2006 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 rrmi pozdrawiam rowniez. Wracam do Polski w przyszlym roku luty marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Aha . Jak chcesz zapoznac sie z rzetelna wiedza na temat szkieletu , to bez j.angielskiego sie nie obejdzie . A strona Wojciecha/twoja , nie zawracaj sobie glowy . Jakie zatem hasła powinienem wrzycać do wyszukiwarki? Korzystam z Google. Czy to jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2006 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Wyluzuj się. Osobiście gratuluję im ich stron. W jednym miejscu masz informację o domach szkieletowych, ryglowych i domach z bali. A czy to nie tam mozna dostac namiar na te dobre ekipy do szkieletu? Widzisz tu nie chodz o to , zeby zrobic komus kiche z biznesu . Mnie razi np. te ciagle mowienie o bledach wykonwczych, wiec powiedz jak to jest ? Czy ludzie nie majacy pojecia o budowaniu w jakimkolwiek systemie nie zechca tej dobrej ekipy z tej wlasnie strony? Wiesz chyba co mam na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 28.01.2006 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Mile19 ja po wszystkich stronach www gdzie wciska sie ludziom glupoty nie bede ganial , jak ktos trafil na forum pana Nitki , ma pecha i wspolczuje. Pan Wojciech Nitka to sprytny marketingowiec umiejetnie poslugujacy sie klamstwem i przemilczeniem. Zaczynajac dyskusje w tym watku , darzylem pana Nitke szacunkiem , odwiedzilem forum na ktore tak zapraszal , zmienilem szybko zdanie o nim jako bezinteresownym entuzjascie. Klamstwa jakimi tam raczyl forumowiczke Aida77 , zmobilizowaly mnie do tego aby zglebic blizej problem wplywu budynkow szkieletowych na zdrowie. Korzystam glownie z amerykanskich www z oczywistego powodu: jest tam najwiecej informacji. Staram sie jednak tlumaczyc to co tam znajduje na j polski. Mile19 , ty wyjmujesz jakies cytaty z tekstow , nie tlumaczac ich kazesz mi sie do nich ustosunkowac. Ja nie wiem czy ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko masz problemy z angielskim. Pisalem ze grzyb do wzrostu potrzebuje zw org i wody i to mniej wiecej wynika z tekstu do ktorego kazales mi sie ustosunkowywac. Jeszcze wentylacja oczywiscie , ale brak wentylacji prowadzi do zawilgocenia i to jest chyba oczywiste. Co gorsze z tekstu tego wynika takze , ze grzyb moze rozwijac sie w samej wentylacji i poprzez nia rozsiewac swoje spory po wentylowanych pomieszczeniach. Pozwolilem sobie pominac ten szczegol , jako ze z tego co sie orientuje metody wentylacji w Polsce i USA troszke sie roznia , ale moze sie myle , moze rzeczywiscie powinienem i o tym napisac by bardziej to wszystko wygladalo groznie A to co juz pogrubiles to juz mnie zdziwilo bardzo , jest tam o wykraplaniu sie wody i przenikaniu wody przez sciany i z piwnic. Czyzbys znalazl dowod na potwierdzenie teorii House'a i Luck'a ze szkielet jednak zawsze bedzie mokry? Bardziej jednak przekonuja mnie argumenty i ilustracje podawane przez tych forumowiczow niz ten tekst. Bo po pierwsze cytat pochodzi ze skryptu adresowanego do lekarzy , po drugie choc to tekst amerykanski i mozna zalozyc ze autor mial na mysli szkielet to zawsze jakis zlosliwiec sie znajdzie i wytknie palcem ze tam nie ma o szkielecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Czy ludzie nie majacy pojecia o budowaniu w jakimkolwiek systemie nie zechca tej dobrej ekipy z tej wlasnie strony? Wiesz chyba co mam na mysli? Czy naprawdę Inwestorów chcących budować dom w tej, a nie innej technologii, uważasz za idiotów? Chcą dom z Ytonga - pytają o firmy budujące domy z Ytonga, chcą dom z sylikatów - pytją o firmy budujące z silikatów, chcą dom z bali - pytają o firmy budujące domy z bali, itp. Klient decyduje w jakiej technologii chce budować, murowany czy drewniany, i w tym zakresie należy mu pomóc wskazując rzetelną i wiarygodną firmę wykonawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.01.2006 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Aha . Jak chcesz zapoznac sie z rzetelna wiedza na temat szkieletu , to bez j.angielskiego sie nie obejdzie . A strona Wojciecha/twoja , nie zawracaj sobie glowy . Jakie zatem hasła powinienem wrzycać do wyszukiwarki? Korzystam z Google. Czy to jakaś różnica? A pisalem , ze bez j. angielskiego sie nie obedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2006 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Klient decyduje w jakiej technologii chce budować, murowany czy drewniany, i w tym zakresie należy mu pomóc wskazując rzetelną i wiarygodną firmę wykonawczą. Dziekuje za odpowiedz .Takiej sie spodziwalam . Tylko nie mow prosze , ze za friko polecacie te ekipy budowlane . I na tym ten marketing polega . Nie widzialabym w tym nic zlego , gdybyscie mowili o wadach w sensie wady , a nie o wadach w sensie bledy wykonawcze , ale ...mozemy polecic dobra ekipe . Zasadniczo biznes jak kazdy inny i byloby fajnie , gdybym jakis czas temu nie weszla na strone Aidy 77 . Szkielet w Polsce bylby , zaznaczam moim zdaniem , jak najbardziej wskazany , ale na zasadzie First Home i za mniej niz 1/2 ceny murowanego. ps .Chcialam w ten sposob powiedziec , ze nie wierze w takie bezinteresowne pomoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 A pisalem , ze bez j. angielskiego sie nie obedzie ? A czy pisałem, że hasła mają być polskojężyczne? Ćwiczenia angielskojężyczne zawsze się przydadzą. Liczę zatem na informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.01.2006 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Czy naprawdę Inwestorów chcących budować dom w tej, a nie innej technologii, uważasz za idiotów? Jeżeli nie, to dlaczego naród amerykański, kanadyjski buduje takowe domy. Czy naprawdę są to Idioci, którzy nie zdają sobie sprawy z tego co budują, co kupują? Nie wolno Wam robić idotów ze społeczenstwa amerykańskiego, kanadyjskiego, skandynawskiego, austriackiego czy niemieckiego. Nie wolno. I po co ta maskarada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Tylko nie mow prosze , ze za friko polecacie te ekipy budowlane . I na tym ten marketing polega . Ja osobiście za takowe usługi - wskazanie, czy też jak wolicie - polecenie - mi wykonawcy, nic nie płaciłem,. A zadowolony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2006 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Ja osobiście za takowe usługi - wskazanie, czy też jak wolicie - polecenie - mi wykonawcy, nic nie płaciłem,. A zadowolony jestem. To polecony placi polecajacemu , jesli nie wiedziales. Ale nie interesuja mnie te rozliczenia . Interesowalo mnie to dlaczego wszystko zwalacie na bledy wykonawcze , ale nie doczekam sie odpowiedzi . Nalezy jeszcze tylko dodac , ze nie da sie mieszkac w szkielecie bez klimatyzacji , sadze , ze w Polsce rowniez . Zycze powodzenia wszystkim budujacym w szkielecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.01.2006 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 A co możesz tam kupić? Byłeś tam kiedyś? O ile wiem Centrum Budownictwa Szkieletowego nie jest firmą wykonawczą, nie prowadzi działalności handlowej. Jedyne co u nich możesz zakupić to ichnie wydawnictwa czy typowe projekty domów drewnianych. I to im zarzucasz? Możesz przecież tak jak oni pisać i wydawać publikacje na temat budowanictwa drewnianego, sprzedawać projekty domów amerykańskich. To robią wszelkie biura projektowe. Masz im za złe, że są ich przedstawicielami? Mozliwosci zarabiania w oparciu o strone Wojciecha : - kasa od reklamodawcow - kasa od firm wykonawczych - polecanych ( w US jest to 10% kontraktu ) - kasa za sprzedaz w/w wydawnictw - kasa za "nadzor" nad budowa szkieletu - kasa za sprzedaz materialow do budowy szkieletu - kasa za "szkolenia" Wiecej teraz nie moge sobie przypomniec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.01.2006 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 A pisalem , ze bez j. angielskiego sie nie obedzie ? A czy pisałem, że hasła mają być polskojężyczne? Ćwiczenia angielskojężyczne zawsze się przydadzą. Liczę zatem na informacje. Byles dla mnie niemily . Dlaczego wiec mam ci pomoc ? Albo pomoge : wynajmij na pare godzin jakiegos nastolatka . On wszystko w internecie znajdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 28.01.2006 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Mile19 odwiedzilem strone www Polskiego Stowarzyszenia Mykologow Budownictwa , ktora polecales. Znalazlem m in. takie zdaniezachorowalność na choroby nowotworowe ludzi mieszkających w zagrzybionych pomieszczeniach jest udokumentowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 28.01.2006 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Mile19 jeszcze cos , rowniez dzieki stronie www , ktora poleciles Substratem odżywczym może być bogate w materiał organiczny drewno , jak i pokryty tynkiem mur , zbudowany z mniej sprzyjających rozwojowi grzybów materiałów. Jako , że masz problemy ze zrozumieniem , przeczytaj kilka razy i zastanow sie dobrze co znaczy: "bogate w material organiczny" oraz "mniej sprzyjajacych rozwojowi grzybow" Pozdrawiam szkieletowcow. Wkrotce kilka informacji o formaldehydach , zapach znacie. Ciekawe czy wiecie jaki wpływ mogą mieć na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Substratem odżywczym może być bogate w materiał organiczny drewno , jak i pokryty tynkiem mur , zbudowany z mniej sprzyjających rozwojowi grzybów materiałów. Jako , że masz problemy ze zrozumieniem , przeczytaj kilka razy i zastanow sie dobrze co znaczy: "bogate w material organiczny" oraz "mniej sprzyjajacych rozwojowi grzybow" I właśnie tu widać tendencyjność wypowiedzi. Całość cytatu dotyczy sprzyjajacych warunków dla rozwoju grzybów - tak na drewnie jak i murze pokrytym tynkiem. Przeczytaj dokładnie co zacytowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.01.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Juz pisalem , ze w US sa setki albo tysiace pozycji ksiazkowych z rzetelna wiedza . I co? Rozdają te pozycje książkowe za darmo? Czy zarabiają na nich kasę? Bo to jeden z zarzutów jakie stawiasz p. Wojciechowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts