Mile19 31.01.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Może po prostu załozymy nowy wątek a oni będą sobie tutaj pisac, że szkielet jest BE? Wejdą i tak jak szczury na pokład. Żyją z tego co nienawidzą. Poprostu nie są dopieszczeni, nie mają ambicji. Jak bowiem inaczej można HAUSEHOLD'A traktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Może po prostu załozymy nowy wątek a oni będą sobie tutaj pisac, że szkielet jest BE? Chyba że wywalić ich stąd? I założyć im inny, żeby nie było, ze nia mają gdzie zrzucić z siebie ten cieżar o szkieletacyh... Ciekawa propozycja . Zabronic pisac o wadach . W ten sposob budowano socjalizm , min . Aido . To jest forum Muratora . On nie stoi po zadnej stronie . I dlatego kazda technologia poddana jest ocenie Forumowiczy . Sa zapalency , sa i przeciwnicy . Nasza dyskusja nie jest awantura . Wymieniajac poglady na temat technologii , uczymy wszystkich . Sztuka polega na wyciaganiu wnioskow z dyskusji . Ja osobiscie jestem oburzony na Wojciecha , ze wciska Polakom technologie gorsza od murowej , za podobne pieniadze . Ze proponuje rozwiazania wycofywane z USA . Ze mruga oczkiem , dajac do zrozumienia , ze oni tam w Ameryce sie nie znaja . To my im pokazemy jak buduje sie szkielety . I teraz , cokolwiek Wojciech by nie napisal , to zawsze moge stwierdzic , ze skoro w USA nie wyeliminowano skutecznie wad technologii , to i Wojciechowi sie to nie uda . A wracajac do Ciebie : czy wiesz juz jak to jest z mozliwoscia przenoszenia z miejsca na miejsce szkieletu ? Czy nadal wydaje sie Tobie , ze to mozliwe ? Wyciagnelas wnioski z naszej dyskusji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 31.01.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Przeciez House pisze o przekrojach drewna konstrukcyjnego . Przestan zartowac . A z czego to wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Może po prostu załozymy nowy wątek a oni będą sobie tutaj pisac, że szkielet jest BE? Wejdą i tak jak szczury na pokład. Żyją z tego co nienawidzą. Poprostu nie są dopieszczeni, nie mają ambicji. Jak bowiem inaczej można HAUSEHOLD'A traktować? Moja propozycja . Piszcie na temat technologii , a nie o swoich negatywnych uczuciach do opzycjonistow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Przeciez House pisze o przekrojach drewna konstrukcyjnego . Przestan zartowac . A z czego to wynika? Z tresci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.01.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Ja osobiscie jestem oburzony na Wojciecha , ze wciska Polakom technologie gorsza od murowej , za podobne pieniadze . Ze proponuje rozwiazania wycofywane z USA . Ze mruga oczkiem , dajac do zrozumienia , ze oni tam w Ameryce sie nie znaja . To my im pokazemy jak buduje sie szkielety . I teraz , cokolwiek Wojciech by nie napisal , to zawsze moge stwierdzic , ze skoro w USA nie wyeliminowano skutecznie wad technologii , to i Wojciechowi sie to nie uda . Luc, szanuję Cię za Twoje, w miarę konkretne posty. Ale proszę Cię byś na oczach uczestnków tutejszego Forum udowodnił to co napisałeś - Wojciech - wciska, Wojciech - proponuje, Wojciech - mruga oczkiem, Wojciech - uważa to my im pokażemy itp. Udowodnij to. Ale udowodnij to rzetelnymi przykładami, a nie na zasadzie Hausehold'a - jak pisze Mile - "a u nas biją murzynów", choć w sumie nie wiadomo jako to tam u Was jest. Wyżej cenię Twoje wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Dziekuje Wojciechu za cenzurke . Nie dbam o to , pomimo ze jest pozytywna . Udowadniam stale to co pisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 31.01.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Z tresci . Jakiej treści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Z tresci . Jakiej treści? Tej ktorej nie widziales ? Nie zrozumiales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Udowadniam stale to co pisze . Więc udowodnij to co o co Cię prosiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Udowadniam stale to co pisze . Więc udowodnij to co o co Cię prosiłem. Przeczytaj kazdy moj post , w ktorym jestes wymieniony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 31.01.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 . A wracajac do Ciebie : czy wiesz juz jak to jest z mozliwoscia przenoszenia z miejsca na miejsce szkieletu ? Czy nadal wydaje sie Tobie , ze to mozliwe ? Wyciagnelas wnioski z naszej dyskusji ? Luc, to nei tylko o to chodzi w forum...moze to chodzi o grupe ludzi zwaizanych tym samym tematem, i oni moga mowic o czymkolwiek, a o tevhnologie niekoniecznie, bo to nie jest wymiana dośwaidczeń ani jakiś inny wątek dotyczacy technologii, tylko wątekn grupy ludzi których coś łączy. I moga mowić nawet o dzieciach, wakacjach imprezach... Ja i moje wnioski? moja sprawa...Moga się dzielic, ale z Wami to niekoniecznie;) Zresztą i tak macie o mnie zdanie niekorzystne, a ja nie widzę powodu by to zmieniac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Aida .Cofnij sie kilka stron wstecz , do mojego pierwszego wpisu w tym watku .Ty szukalas info o technologii - ja podalem link do watka z udzialem W.Nitki , House'a , i innych . Zostalem w niewybredny sposob obrzucony obelgami przez J-... a kilkoro mu wtorowalo . Postanowilem wiec podzielic sie czescia mojej wiedzy . I to robie . I zgadzam sie , ze na tym forum sa tematy inne niz budowlane . Ale temat technologii nikogo nie bulwersuje . Za wyjatkiem kilkoro szkieletowcow .Co do mojego zdania o Tobie , to jest nastepujace : nie masz zielonego pojecia na temat technologii szkieletu , a zarazem piszesz niemilo do lub o ludziach piszacych o tej technologii . Czynisz to wybiorczo , celujac w jej ( technologii ) przeciwnikow . Zauwaz ze pomijam milczeniem sprawe Twojej edukacji , o ktorej wspomnialas wczesniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 31.01.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Moga się dzielic, ale z Wami to niekoniecznie;) Brawo Aida77. Myślę, że podsumowałaś to Forum. Czy musimy brać udział w tym cyrku "A u nasz biją Murzynów".? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Moga się dzielic, ale z Wami to niekoniecznie;) Brawo Aida77. Myślę, że podsumowałaś to Forum. Czy musimy brać udział w tym cyrku "A u nasz biją Murzynów".? Nie chcialbym cie Mile martwic , ale sam to wymysliles , to raz . A dwa , to dostalbys za to w twarz od afroamerykanina , gdybys to tutaj powiedzial . To tak gwoli scislosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 31.01.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Aida . Co do mojego zdania o Tobie , to jest nastepujace : nie masz zielonego pojecia na temat technologii szkieletu , a zarazem piszesz niemilo do lub o ludziach piszacych o tej technologii . Czynisz to wybiorczo , celujac w jej ( technologii ) przeciwnikow . Zauwaz ze pomijam milczeniem sprawe Twojej edukacji , o ktorej wspomnialas wczesniej . Pojęcie mam, w jakimś tam stopnie. To w jaki sposob pisze o niczym nie świadczy, tak naprawdę, ktoś kto zna się na rzeczy może udawać początkuącego, nieprawdaż? A co do mojego wykształceniania, nie musisz o nim milczec, bo ja niczego się nie wstydzę. Jestem w 100% zadowolona z tego co osiągnęłam, I tak naprawdę nie czepiam się Waszych wypowiedzi - ale ich formy.... Nie czepiam, się nawet tego, że u Ciebie Wy do Wojciecha Nitki Jest z małejn litery, chociaż Wg mnie powinno być z dużej, nawet jesli pomijasz już szacunkowe Pan. CZepiam się stylu, formy sposobu odnoszenia, przedstaawiania faktów, czepiam się tego że są wybiorcze, tego, że pokazują jakiś wycinek rzeczywistości. Fakt, że ludzie bedący na tym wątku są w dużej mierze tymi co zdecydowali i budują właśnie tak, a nie inaczej. Ale jesli tak to po co deptac im po głowie i pisać o wadaych? CZy to coś zmieni? Dlaczego nie piszecie o tym jak zrobić coś lepiej tylko się czepiacie? Myślicie że pisząc w ten sposób będziecie dla kogoś wairygodni? Dla mei nie jesteście... Mozliwe, że człowiek słysząc pewne negatywy zaczyna czytac i zgłebiac szukajac wiekszej ilosci informacji, ale to nei są Wasze słowa tylko strach, że może w każdym kłamstwie jest ziarnko prawdy...I nie chce tu nikogom osadzac i krytykowac, moje zdanie jest jakie ejst inic go nei zmieni, a nie obnrzucam blotem przeciwnikow, tyko ewentualnie lekko krytykuje Wasza wairygodnosc i sposob przekazywania informajci...I to że ktoś się mnie czepial za moje literowki, ze uwaza ze mam złyn styl przy tym jak mnie oceniano za wypracowania... A pisać oj Luc, Luc...to każdy potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Pojęcie mam, w jakimś tam stopnie. To w jaki sposob pisze o niczym nie świadczy, tak naprawdę, ktoś kto zna się na rzeczy może udawać początkuącego, nieprawdaż? No to mnie nabralas . Powaga . Ja caly czas myslalem , ze Ty na serio . Pisac o wadach technologii trzeba . Nie po to , by dolowac wlasnie budujacych , czy juz pomieszkujacych , ale zeby przestrzec innych . Jak czlowiek decyduje sie na technologie , bedac w pelni swiadom jej wad , to ja go rozumiem . I stad tez wynika krzyk szkieletowcow . Oni nie znajac wszystkich powiklan szkieletu , podjeli sie jego budowy . A teraz sa wsciekli na mnie , ze pisze o wadach . Powtorze sie , ale cofnij kika stron do tylu i zobacz , ze apelowalem do szkieletowcow , aby nie zamykali sie w sobie na informacje . Zeby z nich skorzystali w celu zminimalizowania szkod . Aha . Forma per "ty" jest poprawna . Jak nazwiesz sie "Pani A." , to bede pisal do ciebie Pani . Jak nazwiesz sie "lesny ziutek" , to bedziesz "lesny" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.01.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Aida . Poznajesz te slowa ? Generlanei mało wiemy i dużo przed nami Muratora kupuje juz jakoś 3 rok, bi domek zawsze był moim marzeniem, ale mma teraz wrażenie,, że głownie skupiałam się na projektach i jakiś nowinakch niż na faktycznej wiedzy z zakresu budowania... Wiem że to początek i że przed nami trudna droga, ale wierzę, że damy radę, i że znajdę oparcie w Was wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 31.01.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 To w jaki sposob pisze o niczym nie świadczy, tak naprawdę, ktoś kto zna się na rzeczy może udawać początkuącego, nieprawdaż? No to mnie nabralas . Powaga . Ja caly czas myslalem , ze Ty na serio . Aha . Forma per "ty" jest poprawna . Jak nazwiesz sie "Pani A." , to bede pisal do ciebie Pani . Jak nazwiesz sie "lesny ziutek" , to bedziesz "lesny" . Ale też nie znaczy , że tak robi....Generalnie nic nie znaczy i nic nie świadczy o kims, o czyms. Nie da się presądzać coś i o kimś na podstawie kilku wypowiedzi...Nie twierdze, żen]=by eni mówic i informoawać..Ale może to nei ten wątek? Może wątek powinien bytć w stylu: "Kanadyjczyk tak czy nie?" "Dom w szkielecie drewnianym kontra zwykły" itd, itp.. I wtedy piszcie sobie co chcecie na dany temat... Ps, zaskoczyles mnie tym poprawnym Aha, bo wszyscy zwykle piszą przez "Ch" - nie wiem czy akurat na muratorze, ale ogolnie. no cóż ...chyba nic tu po mnie, zainteresowani wiedzą gdzie mnie szukać.. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 31.01.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Aida . Poznajesz te slowa ? Generlanei mało wiemy i dużo przed nami Muratora kupuje juz jakoś 3 rok, bi domek zawsze był moim marzeniem, ale mma teraz wrażenie,, że głownie skupiałam się na projektach i jakiś nowinakch niż na faktycznej wiedzy z zakresu budowania... Wiem że to początek i że przed nami trudna droga, ale wierzę, że damy radę, i że znajdę oparcie w Was wszystkich. No pisze troche dalej że nie śwaidczy o niczym..Moze byc tak albo tak, moge pisac jako 16n -ltka i miec 60 moge pisac ze nei wiem a wiedziec, taki jest internhet... slowa poznaje.. Moje literowki ;)No prosze...szukalam oparcia nei ktrytyki;) A jak zaczniemy szukac, to znajdziemy wiecej na Ciebie niz na mnie...Dziwne stwierdzenia na dziwnych watkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts