Luc Skywalker 03.02.2006 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Andrzej Wilhelmi Palnales bzdurke . Nie gnebilem Cie za to , bo chyba jestes budowlancem . Szanuj swa reputacje i wyrazaj sie rzeczowo .Wydaje mi sie , ze zwyczajnie sie przejezyczyles . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2006 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Miło, że też nie śpicie i jest z kim pogadać. Szanuję Wasze poglądy i cały czas namawiam do rzeczowej dyskusji. Wentylacja ścian wszkielecie to podstawa i wszelkie nieszczęścia w realizacji tych domów biorą się z jej braku! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.02.2006 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.02.2006 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Andrzej . Nie spie , bo u mnie wczesny wieczor . A technologia ma sporo wad . Wentylacja oczywiscie to jedna z glownych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2006 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 O co widzę i Aida 77 też nocny marek. Miło siedzieć w takim gronie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.02.2006 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam Ja sie już nie wtrącam, obiecalam, sobie zresztą siedzę nad innymi rzeczami ale jestem i czytam...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2006 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 No nareście jakiś konsensus, idziemy do przodu. Włączyłem się w ten temat gdyż chciałem uświadomić zainteresowanym taką budową jak stosunkowo łatwo popełnić błąd. Jestem przekonany, iż Twoje wypowiedzi do tego samego zmierzają tylko z innej strony. Muszę kończyć bo córka wyrzuca mnie z pokoju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
household.. 03.02.2006 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Miło, że też nie śpicie i jest z kim pogadać. Szanuję Wasze poglądy i cały czas namawiam do rzeczowej dyskusji. Wentylacja ścian wszkielecie to podstawa i wszelkie nieszczęścia w realizacji tych domów biorą się z jej braku! Pozdrawiam. No coz, taki system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2006 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ta wypowiedź skierowana była do LUCka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2006 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Oczywiście household Ciebie również pozdrawiam. Do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.02.2006 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 no to sie porobilo... prawie milo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
household.. 03.02.2006 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ta wypowiedź skierowana była do LUCka. Pozdrawiam. OK, wiec zaczne od nowa.Nie masz pojecia jak widze o tym systemie. Wentyluje sie sciany wtedy gdzy zaczyna gnic drewno konstrukcyjne w nich . Sa nawet odpowiednie nawieczniki ku temu, wyprowadzaja wilgoc skutecznie , ale ogladajac dom przez kamere termo-wizyjna trzeba sie zaopatrzyc w okulary przeciwsloneczne . Jeden wielki mostek termiczny , polecam ten sprzecik. Moze chodzilo Tobie o taki szkielet: http://img329.imageshack.us/img329/7005/16ap28ou.jpg Dziury w tym systemie sa przeznaczone do ciagniecia instalacji , a nie do wietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.02.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 p.Wojtku, jeszcze raz ponawiam prośbę o katalog Jutro naprawdę wyjdzie. Przepraszam za opóźnienie, ale cały ubiegły tydzień byłem na targach BUDMA Wczoraj przyszedł katalog jeszcze raz podziękowania. Ale się Eko zmartwi jak to będzie czytać, bo ich przeczołgam nieźle z teorii wewnątrz jest mój projekt i wykonawca i spora ilość teorii a tak poza tym chłopacy pracują intensywanie i są oglądani przez calą wioskę, lokane ekipy zbierały się ze standardowych budów przy -8 a moi twardzi chłopcy się rozpakowywali przy -20 jednak szkieletowe budownictwo to w naszym regionie ewenement mam nadzieję że będą dalej się spisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 03.02.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Miłej lektury i ... powodzenia, z pozdrowieniami dla ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Udało się wrzucić kilka fotek z aktualnego stanu prac. Zapraszam. Mnie się tam bardzo podoba Za pozdrowienia dziękuję i na pewno przekażę j-1942 co tam u ciebie słychać, zawiedziony że u mnie ekipa pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.02.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 alex, super, sciany rosną w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 03.02.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 powitać budujących czytam sobie te strony z ukrycia ale tylko dlatego z ukrycia i nie pisałem bo uważam ze jeśli ktoś podejmuje się budować w szkielecie to ma ku temu swoje wzgledy a te dogryzania sobie nawzajem do niczego nie doprowadzą i może taka moja PPROŚBA do amerykaniskiej braci na tym forum szkieletowym raczej starajcie sie służyć radą /podpowiadajcie ew warunki ameryki które mozna by przenieśc na polskie szkieletowe a nie tylko przygryzacie że to be ,tamto niedobre itp,itd. powinno sie a zresztą kończe i dalej pozostaje na tym forum jako gośc BUDUJE ATOMOWY DREWNIANY SCHRON DLA SIEBIE I SWOJEJ RODZINY CO WY NA TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Household no masz rację ja na Twoich złych systemach się nie znam i wręcz nie zalecam ich stosowania. Ostatnia fotka to jakieś powiązanie szkieletu stalowego z elementami drewna wyjęte z kontekstu. Nie wiem co miało udowodnić? Może to że w szkielecie są otwory do prowadzenia instalacji w ścianach działowych. Wspominasz coś o konieczności wentylowania ścian gdy konstrukcja zaczyna gnić a ja mówię, należy wentylować ściany zewnętrzne żeby nie gniły. Kamera termowizyjna jest oczywiście doskonałym sprzętem ale w naszej dyskusji nie ma nic dorzeczy gdyż pokazuje wady termiczne budynku bez względu na to z czego jest zbudowany. Widzę, że moja propozycja wymiany poglądów na argumenty pozostaje bez odzewu, gdyż jedynym Twoim argumentem jest stwierdzenie, że nie mam pojęcia. Proponuję aby każdy z nas został przy swoim Ty masz doskonałą wiedzę o knotach budowanych w USA a ja o dobrych szkieletach budowanych w Polsce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
household.. 03.02.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Household no masz rację ja na Twoich złych systemach się nie znam i wręcz nie zalecam ich stosowania. Ostatnia fotka to jakieś powiązanie szkieletu stalowego z elementami drewna wyjęte z kontekstu. Nie wiem co miało udowodnić? Może to że w szkielecie są otwory do prowadzenia instalacji w ścianach działowych. Wspominasz coś o konieczności wentylowania ścian gdy konstrukcja zaczyna gnić a ja mówię, należy wentylować ściany zewnętrzne żeby nie gniły. Kamera termowizyjna jest oczywiście doskonałym sprzętem ale w naszej dyskusji nie ma nic dorzeczy gdyż pokazuje wady termiczne budynku bez względu na to z czego jest zbudowany. Widzę, że moja propozycja wymiany poglądów na argumenty pozostaje bez odzewu, gdyż jedynym Twoim argumentem jest stwierdzenie, że nie mam pojęcia. Proponuję aby każdy z nas został przy swoim Ty masz doskonałą wiedzę o knotach budowanych w USA a ja o dobrych szkieletach budowanych w Polsce. Pozdrawiam. A jednak nie masz pojecia bo, jesli ktos sie choc troche orientuje to wie do czego to bilo. Nikt Tobie z tutejszych zapalencow nie przedstawil przekroju tego "knota", wiec ja go wyporzycze dla Ciebie od W.N(szkielet.pl), aby nie mowil ze to "knot" za oceanu. http://www.szkielet.pl/img/wymagania/31.jpg No i teraz to wentyluj , tylko jak pisalem uzyj kamery termo-wizyjnej to zrozumiesz o jakich glupotach piszesz. PS. oczywscie mowa o scianach stawianych w systemie OVE, zreszta i mozesz rowniez brac pod uwage pierwotny roztaw tylko troche bedziesz musial sie wiecej nawiercic z tym wentylowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.02.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts