harpagan_stas 12.07.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Zastanawiam sie nad zakupem pieca na paliwa stałe mocy ok 14 kW (ok 100m2 stare budownictwo nieocieplone + ciepła woda) wybór ograniczają mi gabaryty kociołka: długość i szerokość ok 60 cm, wysokość nie stanowi już takiego problemu. aktualnie mam na oku dwa piece produkcji HEITZ i ZĘBIEC-KWKD. Na temat "zębca" słyszałem wiele niepozytywnych informacji, natomiast o "heitz" nic. Czy ktoś z forumowiczów mógłby pomóc w wyborze ew zna producenta takich "małogabarytowych" piecyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 12.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Zastanów się nad piecykiem firmy SEKO z Dębicy, ja mam takowy (dolnego spalania) i jestem bardzo zadowolony.pozdrawiamTomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 12.07.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 14 Kw w nieocieplonym budynku, to chyba trochę za mało. Lepiej zastosować wyższą moc, zwłaszcza, że piec ma też ogrzewać ciepłą wodę. Bardzo dobre piece na paliwa stałe są produkowane w Pleszewie w woj. wielkopolskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpagan_stas 12.07.2007 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 aktualnie użytkuje tylko ok 60 m2 (odcięta -odizolowana góra), ocieplenie w przyszłym roku (styropian 10 cm) i dopiero wtedy dołączam górę. sądzę że jak na te warunki 14 kW wystarczy (miałem opinie że i tak docelowo będzie za duży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 12.07.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A do takiego pieca SEKO dolnego spalania, to jak często trzeba dokładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.07.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Zastanawiam sie nad zakupem pieca na paliwa stałe mocy ok 14 kW (ok 100m2 stare budownictwo nieocieplone + ciepła woda) wybór ograniczają mi gabaryty kociołka: długość i szerokość ok 60 cm, wysokość nie stanowi już takiego problemu. aktualnie mam na oku dwa piece produkcji HEITZ i ZĘBIEC-KWKD. Na temat "zębca" słyszałem wiele niepozytywnych informacji, natomiast o "heitz" nic. Czy ktoś z forumowiczów mógłby pomóc w wyborze ew zna producenta takich "małogabarytowych" piecyków Z Heitz-em daj sobie spokój. Wyrób z Połchowa niespecjalnie się sprawdza. To samo z Seko - zadzwoń do f-y Mesan w Wejherowie to coś Ci n/t powiedzą (zwłaszcza reklamacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 13.07.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Osobiście użytkuję piecyk SEKO i mogę go tylko pochwalić. Zasyp paliwa starcza od 20 do 24 godzin, można dosypywać węgiel bez wygaszania pieca (w tradycyjnych miałowcach raczej trudno wykonalne) Obsługa pieca sprowadza się do 2 -3 wizyt w ciągu doby w kotłowni aby poruszać ruchomym rusztem. Piecyk zamówiłem telefonicznie u producenta, przywieźli na budowę za friko.Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpagan_stas 19.07.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Zdecydowałem sie jednak na budka S111. Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 01.11.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Jaka moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts