Anchela77 20.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Anchela77 napisał: Cytat: "Na szczęście mamy do sprzedania dwa mieszkania i garaż" To faktycznie macie szcęście Owszem, ale plany mieliśmy inne, mieszkania nie były do sprzedania, tylko miały być wynajmowane. Niestety bum który nastał - zmusił nas do tego i trzeba będzie ich się niestety pozbyć Faktycznie szkoda... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Pozdrawiam. Tak, ale nie wiem też czy łatwo mi pójdzie znaleźć nabywców na te mieszkania, czy sprzedam je za taką cenę jaką chcę itp.. Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 20.08.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Anchela77 napisał: Cytat: "Na szczęście mamy do sprzedania dwa mieszkania i garaż" To faktycznie macie szcęście Owszem, ale plany mieliśmy inne, mieszkania nie były do sprzedania, tylko miały być wynajmowane. Niestety bum który nastał - zmusił nas do tego i trzeba będzie ich się niestety pozbyć Faktycznie szkoda... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Pozdrawiam. Tak, ale nie wiem też czy łatwo mi pójdzie znaleźć nabywców na te mieszkania, czy sprzedam je za taką cenę jaką chcę itp.. Również pozdrawiam No wiesz,przy takim popycie na mieszkania...,możesz spać spokojnie. Myślę,że kilka osób z tego forum chciałoby miec taki kłopot jak Ty masz Myśl pozytywnie,masz przynajmnie jakies "plecy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.08.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 na interii czytalam ze ceny cegly spadly o 30%, wow, sprawdze za miesiac jak bede w kraju, ale jesli to prawda to super wiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 26.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A myśmy przeczekali dwa miesiące bo czekaliśmy na kredyt, zrobiliśmy tylko fundamenty i jak się okazało dobrze się złożyło bo pustak staniał - super dla nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 26.08.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 A myśmy przeczekali dwa miesiące bo czekaliśmy na kredyt, zrobiliśmy tylko fundamenty i jak się okazało dobrze się złożyło bo pustak staniał - super dla nas! GDZIE WZIELISCIE KREDYT? I NA JAKICH WARUNKACH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 26.08.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Myślę, że w przypadku budowy domu z bali wzrost cen materiałów nie ma takiego dużego znaczenia. Może jeśli chodzi o robociznę to owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 26.08.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Myślę, że w przypadku budowy domu z bali wzrost cen materiałów nie ma takiego dużego znaczenia. Może jeśli chodzi o robociznę to owszem. Trochę to dziwne,bo zaprzyjaźniony właściciel tartaku twierdzi,że drewno idzie mocno w cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 26.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 My akurat wzieliśmy kredyt w BPH na 15 lat na 220 tys. raty malejące, nie zapłaciliśmy prowizji, do tego dwa rachunki w tym walutowy, karta kredytowa; generalnie jesteśmy zadowoleni z obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 26.08.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 na interii czytalam ze ceny cegly spadly o 30%, wow, sprawdze za miesiac jak bede w kraju, ale jesli to prawda to super wiadomosc. 30%? Co? Właśnie jestem na stronie Wienerbergera... Porotherm 25 P+W 10,68 PLN brutto... cennik z 16 lipca, aktualny... Mam taki z 1 czerwca i... ta sama cena! Szczęśliwie kupiłem 25-tkę ze Słowacji po 9,76 PLN brutto + transport i działowe 11,5 z Niemiec o prawie 22% taniej niż w cenniku Wienerbergera, ale już 8-mki nie znalazłem i zapłaciłem cennikowe 7,02 (a chcieli w składach i 8,36!! ) O spadkach cen dachówek mi też nie piszcie, bo "cementowcy" podnieśli ceny koncem lipca i od 1. sierpnia, "ceramiczni" też (nowe cenniki Koramica, niedostępnego w praktyce Ruppa i Robena). Co staniało? Fakt, jest sporo materiałów z importu, ale większość importerów to nie Caritas, i ustalają ceny nieco pod cenami "krajowymi". Wiem, bo do każdego większego zakupu robię akcję telefoniczno-odwiedzinową na bazie 12-16 składów + Allegro + gazety. Ale nic to, WALKA TRWA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 29.08.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 no co jak co ale u nas tanieje solbet w czerwcu prawie nieosiagalny po 15.50 dzis od reki po okolo 9 zloty cement stanial 20 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 JA TAM NIE WIEM SKAD NA INTERII MAJA TE DANE, ALE U NAS TEZ TANIEJE, DZWONILAM HURRRRRAAAAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 29.08.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 u mnie BK24 kosztuje 9zł brutto/szt. szkoda że teraz sie nie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 29.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 U mnie belit 30tka kosztuje 10.80 za sztukę.Bloczki betonowe od 2,82 do 3,20 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 29.08.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 zgadza sie ,niewiem ale tam u ciebie cos robia ludzi w konia ,materialy polecialy w dol i to niezle,czekamy na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.09.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A u mnie przez &%^$@#& podwyżki kosztorys przekroczony o 30%....porażka Pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 12.09.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 a ja nie wiem co robic, czy tera kupowac czy czekac np. do grudnia. nie wiem czy bedzie taniej, gorzej jesli drozej.moze ktos doradzi?????pozdrawiam smoczyce, mam kochana rodzinke w Jastzrebiu Zdroju i w Zebrzydowicach. lubie tam jedzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.09.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 dzięki za pozdrowionka... bo wiesz ....tutaj sami fajni ludzie mieszkają ale co do kupna materiału to Ci nie doradzę.... cięzko wyczuć, a poza tym nie jestem "na czasie" z cenami...mam już stan surowy zamknięty, "ciężkomateriałowe" zakupy już w zasadzie mam za sobą ...ale z tego co zaobserwowałam, to cement staniał .... to chyba dobrze ja też Cię pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.09.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 zgadza sie sami fajni ludzie i same fajne krajobrazy. tez slyszalam ze potanialo. ale okaze sie jak na wlasne oczy zobacze pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 13.09.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 na interii czytalam ze ceny cegly spadly o 30%, wow, sprawdze za miesiac jak bede w kraju, ale jesli to prawda to super wiadomosc. 30%? Co? Właśnie jestem na stronie Wienerbergera... Porotherm 25 P+W 10,68 PLN brutto... cennik z 16 lipca, aktualny... Mam taki z 1 czerwca i... ta sama cena! Szczęśliwie kupiłem 25-tkę ze Słowacji po 9,76 PLN brutto + transport i działowe 11,5 z Niemiec o prawie 22% taniej niż w cenniku Wienerbergera, ale już 8-mki nie znalazłem i zapłaciłem cennikowe 7,02 (a chcieli w składach i 8,36!! ) O spadkach cen dachówek mi też nie piszcie, bo "cementowcy" podnieśli ceny koncem lipca i od 1. sierpnia, "ceramiczni" też (nowe cenniki Koramica, niedostępnego w praktyce Ruppa i Robena). Co staniało? Fakt, jest sporo materiałów z importu, ale większość importerów to nie Caritas, i ustalają ceny nieco pod cenami "krajowymi". Wiem, bo do każdego większego zakupu robię akcję telefoniczno-odwiedzinową na bazie 12-16 składów + Allegro + gazety. Ale nic to, WALKA TRWA! Hau, hau! Odszczekuję z dniem 3 września. Cennik WIENERBERGERA spadł owego dnia. "Mój" Porotherm 25 P+W 15-tka spadł o jakieś 3% z hakiem (był po 10,68, jest po 9,45 zł brutto, Porotherm 8 P+W podobnie (kupowałem po 7,02, jest po 6,83 zł brutto). I jest jeszcze jakaś promocja... Słowacki Porotherm 25, kl15 kupiłem po 9,76... ale nie płacze się nad rozlanym mlekiem... ściany już stoją!! Ale niemiecki Rapis 11,5 P+W kupiłem taniej niż Porotherm 11,5 nawet w nowym cenniku, nawet taniej niż kwota netto. Musi spaść cena jeszcze o prawie 19%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts