Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika pati25

Recommended Posts

Witaj pati25 :D

Idąc za przykładem Nefer i frosch też coś napiszę, tym bardziej, że kiedyś (może już w przyszlym roku) będziemy sąsiadkami :D :D

Świetnie, że postanowiłaś założyć dziennik i opisywać swoje budowlane zmagania.

Projekt domku super, podoba mi się zwłaszcza to, że dolna łazienka ma kabinę.

W moim projekcie zdecydowanie brakuje takiego rozwiązania i nie bardzo jest możliwość zmian.

Pokój dzienny duży i ustawny, no i jest kominek, który na pewno stworzy romantyczny nastrój w zimowe wieczory :wink: :)

Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy.

B&S

• 2 weeks później...

pati25 :D Co u Ciebie?

Zamilkłaś, nic nie piszesz i Twój emblemat gdzieś przepadł, a przecież był ładny i dobrze rozpoznawalny.

W swoim dzienniku zapowiadałaś wojnę z urzędnikami :o

Byłaś w naprawdę bojowym nastroju, ciekawa więc jestem co udało Ci się załatwić.

Mam nadzieję, że obeszło się bez rozlewu krwi :wink: i innych szkód.

Ja powolutku szykuję się do wyjazdu. Muszę odpocząć i zostawić gdzieś daleko wszystkie stresy.

Czekam na dobre "niusy" od Ciebie.

Pozdrawiam :D

B&S

Cześć,

Zaczynasz budowę w odbiciu lustrzanym tak jak my.

Gdybyś potrzebowała (chciała) zapytać o pewne rozwiązania np.

wysokość okien w kuchni, obniżony strop itp. w miarę wolnego czasu

chętnie odpowiem.

Pozdrawiam

Jacek (neverhoods)

Ślicznie dziękuję :D Bardzo mi miło :)Super..

Ja wyrównałam strop ,powiekszyłam okna na poddaszu ,usunełam balkon ,powiekszyłam okno tarasowe na potrójne ,w salonie z 2 małych zrobiłam 1 większe .Jeszcze kilka kosmetycznych zmian :)

Na jakim jestescie etapie?

Pozdarwiam :D

Ale ja głupie pytanie zadałam to przeciez twoja Marysia !!To twoja marysia bardzo mi sie podoba :)Kurcze chciła bym zobaczyć jak macie w wnętrzu !!!

Śliczne fotki marysi całej rodzinie musiłam ja pokazać (Twoja Marysie )bo kolorystycznie chciła bym mieć podobnie :)

A co do okien w kuchni czy tylko mi sie wydaje czy macie frontowe kuchenne powikszone ?

Z niecierpliwoscia oczekujemy na forum Marysiowym fotek z wnetrza !!!

Super :)

Witaj,

Zależało nam aby w kuchni i salonie okna były na jednej wysokości, a to po

konsultacjach z p. architekt wymusiło zmianę wymiarów okien i ich wysokości. Jedynie rozmiar i wysokość dwóch okien w salonie nie uległ zmianie.

Wszystkie trzy okna mają wymiary szer. 160 x wys. 140.

Też bym powiększył okna połaciowe i zrezygnowałbym z obniżonego stropu

w sypialni, gdybym podejmował dzisiaj decyzję. Powód jest jeden, a mianowicie, trudno dosięgnąć do okna, a muszą być w jednej lini na dachu.

Zdjęcia pokażę jak tylko trochę posprzątam ;)

Pozdrawiam

Jacek

Zalezało Wam by były wkuchni na jednej wysokosci .Napoczatku tez to budziło mój niepokój .Forumowicze odrazili mi bo wchodzi tam umywalna itd itd.Ale napisz swoje zdanie na ten temat dlaczego je powiekszyliście ?Jestem jeszcze przed budową wiec jak co moge to zminic .Jestem bardzo ciekawa czy to wizualnie zle wygląda czy mieliscie inny powód .

:D

• 1 month później...
  • 3 weeks później...