amonite 20.04.2008 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 malgos2, witam cię i dziękuję za odwiedziny i kciuki:) Depeesiu, chyba nie chcesz, żeby mi mróz hulał po chałupce Myślę, że znajdę odpowiednie drzwi, trochę czasu jeszcze mam. Zawsze mogę pomalować - i tak chyba zrobię. Ciągle moim faworytem są jednak te ze Stobrawy - tak mi się te szybki kwadratowe podobają... YreQ, pewno się boisz, że będziesz malować te drzwi, dlatego szukasz już gotowych zielonych A na serio, to bardzo dziękuję, że szukasz, kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.04.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Właśnie wracam z Twojego dziennika... Amonite, śliczności wyczarowałaś... a ta szklarenka ... Jestem pod ogrooomnym wrażeniem! U mnie niestety też pada kolejny dzień, ale ... od jutra zapowiadają poprawę pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 20.04.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Właśnie wracam z Twojego dziennika... Amonite, śliczności wyczarowałaś... a ta szklarenka ... Jestem pod ogrooomnym wrażeniem! U mnie niestety też pada kolejny dzień, ale ... od jutra zapowiadają poprawę pogody No wygląd szklarenki troszkę psuje efekt Ale jest mi potrzebna, więc jeszcze trochę "postraszy" A pogoda to już strasznie mnie wkurza Jak się trafi 1 dzień ciepły i ładny, to potem cały tydzień leje i zimno - mam gdzieś taką wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 20.04.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 No to i ja sie zjawiam, calkiem wyzwolona ! Niech mi slon na ucho nadepnie jesli kiedykolwiek bede miala zabudowana kuchnie meblami seryjnymi albo cus ! Ta twoja cegla rozbiorkowa przyprawia mnie o spazm zazdrosci ! Te drzwi ze Stobrawy sa naprawde bardzo sympatyczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.04.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Hej, tez sie przyjrzalam Twojej szklarence i ogrodkowi i naprawde sa super! Ja kurcze nie mam zupelnie zdrowia do roslinek, chociaz moze kiedys...? Ladne te kuchnie, tez mi sie podobaja takie retro (choc do bloku zupelnie nie pasuja). Widac, ze jestes do mieszkania w tym domu stworzona, wiec efekty na pewno beda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 21.04.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 YreQ, pewno się boisz, że będziesz malować te drzwi, dlatego szukasz już gotowych zielonych A na serio, to bardzo dziękuję, że szukasz, kochana amonite - znalazłam bejcę - IMPREGNAT OCHRONNO-DEKORACYJNY MATOWY KOLOR ZIELONY Z DULUXA ( w razie czego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No wygląd szklarenki troszkę psuje efekt Ale jest mi potrzebna, więc jeszcze trochę "postraszy" A pogoda to już strasznie mnie wkurza Jak się trafi 1 dzień ciepły i ładny, to potem cały tydzień leje i zimno - mam gdzieś taką wiosnę! Eee nie liczy się to co na zewnątrz, ważne te skarby w środku. Oj pozdrościć tych zieloności! Na temat pogody, wolę się nie wypowiadać Jakbyś miała jeszcze jakieś wątpliwości , powtórzę, drzwi u Ciebie muszą być zielone!!! Hihhi Gdybyś szukając natknęłą się na szare, daj znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.04.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 YreQ, pewno się boisz, że będziesz malować te drzwi, dlatego szukasz już gotowych zielonych A na serio, to bardzo dziękuję, że szukasz, kochana amonite - znalazłam bejcę - IMPREGNAT OCHRONNO-DEKORACYJNY MATOWY KOLOR ZIELONY Z DULUXA ( w razie czego ) Zielone drzwi to nie problem. Trzeba po prostu kupic normalne, zwyczajne drzwi sosnowe za 150 zl w Castoramie albo OBI i pomalowac zielona farba olejna (jesli ma byc kryjaca) albo bejca. I takie beda najfajniesze, a jak sie znudza to papierek scierny i inny kolor mozna sobie sprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.04.2008 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zielone drzwi to nie problem. Trzeba po prostu kupic normalne, zwyczajne drzwi sosnowe za 150 zl w Castoramie albo OBI i pomalowac zielona farba olejna (jesli ma byc kryjaca) albo bejca. I takie beda najfajniesze, a jak sie znudza to papierek scierny i inny kolor mozna sobie sprawic. Właśnie takie drzwi będę miała, ale wewnątrz (poszaleję z kolorkami ) Bo wejściowe muszą być jednak ocieplane - nie chcę drzwi pomiędzy wiatrołapem, a holem, więc wypada wejściowe dać porządniejsze. I jeśli z zewnątrz będą zielone, to od drugiej strony chyba jeszcze innego koloru - a jakiego, to mi się na razie klaruje pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.04.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No to i ja sie zjawiam, calkiem wyzwolona ! Niech mi slon na ucho nadepnie jesli kiedykolwiek bede miala zabudowana kuchnie meblami seryjnymi albo cus ! Ta twoja cegla rozbiorkowa przyprawia mnie o spazm zazdrosci ! Te drzwi ze Stobrawy sa naprawde bardzo sympatyczne ! No witam Cię u się Powiem ci, że na kuchnię to mam 100 pomysłów na minutę Bo i murki oklejane płytkami mi się podobają, i otynkowane na surowo, i ceglane, no i ciagle mi żal pomysłu z kaflowym kuchniopiecem... Rysuję, mierzę, liczę, kombinuję, co by jak nabardziej miejsce wykorzystać - murki zajmują jednak sporo przestrzeni. Coraz bardziej mnie pcha w kierunku surowości, minimalizmu - ale w takim wiejskim stylu, cepeliada nie dla mnie A cegła..... też mi się baaardzo podoba Byleby tylko nie przefajnować z jej ilością, mam nadzieję, że ścianka między łazienką, a holem będzie w sam raz. W kuchni chyba jej już nie będę dawać, choć mnie kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.04.2008 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 amonite - znalazłam bejcę - IMPREGNAT OCHRONNO-DEKORACYJNY MATOWY KOLOR ZIELONY Z DULUXA ( w razie czego ) Dzięki!!!!! Szybka jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.04.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 TomKa, będę pamiętać o tych szarych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.04.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No to i ja sie zjawiam, calkiem wyzwolona ! Niech mi slon na ucho nadepnie jesli kiedykolwiek bede miala zabudowana kuchnie meblami seryjnymi albo cus ! Ta twoja cegla rozbiorkowa przyprawia mnie o spazm zazdrosci ! Te drzwi ze Stobrawy sa naprawde bardzo sympatyczne ! No witam Cię u się Powiem ci, że na kuchnię to mam 100 pomysłów na minutę Bo i murki oklejane płytkami mi się podobają, i otynkowane na surowo, i ceglane, no i ciagle mi żal pomysłu z kaflowym kuchniopiecem... Rysuję, mierzę, liczę, kombinuję, co by jak nabardziej miejsce wykorzystać - murki zajmują jednak sporo przestrzeni. Coraz bardziej mnie pcha w kierunku surowości, minimalizmu - ale w takim wiejskim stylu, cepeliada nie dla mnie A cegła..... też mi się baaardzo podoba Byleby tylko nie przefajnować z jej ilością, mam nadzieję, że ścianka między łazienką, a holem będzie w sam raz. W kuchni chyba jej już nie będę dawać, choć mnie kusi Polecam rysunki w Google SketchUp. Na poczatku strasznie wkurza, ale przy odrobinie samozaparcia mozna sie nauczyc i wtedy duzo lepiej idzie planowanie przestrzeni. Kaflowy kuchniopiec super. Do domu jak najbardziej takie klimaty pasuja. Mnie sie tez podoba taki gleboki zlew do takiej wiejskiej kuchni, jak tu gdzies mialas + retro baterie. Reszta musialaby byc w miare prosta, zeby nie przedobrzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 amonite, przecudna ta deszczowa i chłodna wiosna u Ciebie. Te białe fiołki, miodzio!! Oj, widziałabym wiele z tych roślinek u siebie ... Mieszkasz może gdzieś niedaleko Warszawy? Wymiarami łazienki nie przejmuj się. Obecnie mam podobną - 4,8 m i jest dobrze. Wszystko mi się mieści, a sprzątania nie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 04.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Hop, hop - obleciałam kąty w Twoim domciu - no pięknie mury pną się do góry - o ogrodzie nie dyskutuję - bo cud, miód , maliny i te kolory...............ochhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhTo kiedy herbatka z cytrynką i miodzikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 04.05.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Wszystko mi się mieści, a sprzątania nie za dużo Hihi, też na to liczę do Warszawy mam jakieś 300 kilometrów, więc troszkę daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 04.05.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Hop, hop - obleciałam kąty w Twoim domciu - no pięknie mury pną się do góry - o ogrodzie nie dyskutuję - bo cud, miód , maliny i te kolory...............ochhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh To kiedy herbatka z cytrynką i miodzikiem ? Herbatka to jedna z opcji - tych na sezon jesienno - zimowy Miłe posiaduchy w jeszcze milszym towarzystwie, oczywiście przy blasku ognia bijącym z takiej kózki: http://www.jotul.krakow.pl/kominki/15/foto.jpg A na sezon wiosenno - letni -miłe posiaduchy w jeszcze milszym towarzystwie, oczywiście z "napojami chłodzącymi" na słonecznym tarasie.......... Hmmmmm...... http://republika.pl/blog_wk_3888815/5063749/sz/taras.jpg http://www.uta.com.pl/pejzaz_i_kwiaty/04_taras.jpg Się rozmarzyyyyyłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Się rozmarzyyyyyłam.... ja też... w ogóle ach i och nad tą Twoją wiosenką a domek?! pięknie rooośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 i ja się rozmarzyyyyyłam. Piękne te widoczki!!! 300 km. ... to ja chyba się nie załapię na tę herbatkę z miodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.05.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Oooo, tarasowe widoczki sliczne! Czas chyba myśleć o wystawieniu tarasowych mebli. I próbach upodobnienia tarasowego miejsca do tych obrazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts