braza 07.05.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Oj Kobieto, ależ Ty masz piękny ten ogród!!!! A tarasy rozumiem inspiryją??? No,no - ten pierwszy coś w sobie ma Dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 18.05.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 amonite u ciebie jak zwykle pięknie w ogrodzie jak ty to robisz? może jakiejś lekcyjki w necie udzielisz? gratuluję pojawienia się stropu i czekam na zdjęcia aaaa ściana z cegieł z odzysku wyszła baaaaaaaardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.05.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ściana oczywiście piękna! ogród też, rzecz jasna! ależ tam u Ciebie będzie przytulnie! już to widzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 19.05.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mam nadzieję, że będzie przytulnie... Tylko kiedy? Doczekać się nie mogę. Mały domek, a ile oczekiwań i marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 To zawsze tak - im bliżej końca, tym trudniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Moja bratnia duszo - mój mąż zakochał się ...w Twoim ogrodzie - pokazałam mu zdjęcia a on pyta czt też taki będziemy mieli? no....jak amonitka do nas przyjedzie CUDNY OGRÓD ŚCIANKA WYSZŁA PRZECUDNA. ...mam kołchoz więc dlatego tak późno zaglądam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.05.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Masz podobne pomysły na wystrój wnętrz co ja i moja żona, a właściwie moja żona i ja (te ścianki ze starych czerwonych cegieł ,fajne kominki itp. ) Te zdjęcia, które wkleiłaś na pierwszej stronie są super, a ta kaflowa pieco-kuchnia, choć nie Twoja, jest dla mnie odlotową inspiracją (szkoda, że masz na nią za mało miejsca). ... Ale nic nie przebije zdjęć Twojego ogrodu, roślinek i wejściowej bramy!!!! Gratulacje!!! A tak przy okazji: Powiedz mi ,amonite, jak załatwiałaś te cegiełki z rozbiórki niedaleko stojącego dworku? http://foto.m.onet.pl/_m/af272949c1ba4916637ae3747d012dbc,10,19,0.jpg Tę ścianę, którą postawiłaś z tej cegły ukradłbym Ci od zaraz. U mnie , niedaleko stoją takie dwie "ściany" starego dworku i zastanawiam się z kim pogadać o odzysku cegiełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 No i proszę, jaki urokliwy domek rośnie! Rozkład pomieszczeń - już widać, że niewielkie, ale funkcjonalne, a salon z tymi wielkimi przeszklonymi drzwiami tarasowymi - będzie cudny. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.05.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Aż się nie chce wychodzić z tak cudnego ogrodu... Śliczna ta wiosna w Twoim ogrodzie!! A jak postępy na budowie? Masz już drzewo na więźbę? Dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 26.05.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Masz podobne pomysły na wystrój wnętrz co ja i moja żona, a właściwie moja żona i ja (te ścianki ze starych czerwonych cegieł ,fajne kominki itp. ) Te zdjęcia, które wkleiłaś na pierwszej stronie są super, a ta kaflowa pieco-kuchnia, choć nie Twoja, jest dla mnie odlotową inspiracją (szkoda, że masz na nią za mało miejsca). ... Ale nic nie przebije zdjęć Twojego ogrodu, roślinek i wejściowej bramy!!!! Gratulacje!!! A tak przy okazji: Powiedz mi ,amonite, jak załatwiałaś te cegiełki z rozbiórki niedaleko stojącego dworku? Tę ścianę, którą postawiłaś z tej cegły ukradłbym Ci od zaraz. U mnie , niedaleko stoją takie dwie "ściany" starego dworku i zastanawiam się z kim pogadać o odzysku cegiełek. Dzięki za odwiedziny w moim dzieniku i za miłe słowa Co do cegiełek, to sama nie wierzę, że mi się trafiły - w tak odpowiednim momencie na dodatek. Po prostu właściciel postanowił rozebrać ruinkę, a cegły i gruz oddawał za darmo, albo za przysłowiową "flaszkę" To nie był jakiś okazały dworek, tylko niewielki dom, w którym mieszkał syn dziedzica. Po wojnie dobra rozparcelowano, dom z zabudowaniami gospodarskimi trafił się sąsiadowi, był tam nawet kiedyś sklep wiejski z klubokawiarnią Cześć cegieł była mocno zniszczona, bo zadaszenie było szczątkowe, ale udało mi się wybrać sporo ładnych i mocnych. Nie były też wcale bardzo brudne, używano wtedy innej zaprawy. Chyba powinieneś dowiedzieć się, kto jest właścicielem tego dworku obok ciebie, pogadać z nim, dowiedzieć się, czy w ogóle planuje rozbiórkę. A jeśli nie - poszukać gdzie indziej; nieraz można dostać rozbiórkową cegłę za darmo albo za symboliczną cenę. W każdym razie warto poszukać, bo dla lubiących te klimaty to jest super sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 26.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Dzięki za informację, Spróbuję powęszyć przy tej pozostałości dworku i ustalić kompetentnego do gadki. Flaszka się chłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 26.05.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Moja bratnia duszo - mój mąż zakochał się ...w Twoim ogrodzie - pokazałam mu zdjęcia a on pyta czt też taki będziemy mieli? no....jak amonitka do nas przyjedzie CUDNY OGRÓD ŚCIANKA WYSZŁA PRZECUDNA. No nie od razu Kraków zbudowano - ta część ogrodu na zdjęciach to praca kilkunastu lat... Dla mnie bardzo ważna jest osnowa - murki, pergole, oczko wodne, utwardzone ścieżki itp. Wokół tych stałych elementów łatwiej komponować nasadzenia. Fajny efekt daje posadzenie kilku większych, starszych krzewów (kilku, bo takie duże to drogie są niestety), one stają się tłem dla bylin, mniejszych krzewinek i jednorocznych kwiatów. Lubię też różne zakamarki, niespodzianki - kiedy nie wszystko widać od razu. Warto spróbować pobawić się w to samemu - daje to ogromną satysfakcję. Mnie nie stać by było na zatrudnienie projektanta, kupiłam więc parę książek ( ulubiony autor- John Brookes), trochę czasopism i jakoś poszło. Teraz pracuję nad bliższym otoczeniem mojego domku - plac budowy już się znacznie zmniejszył i można coś uporządkować. Trawnik odrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 26.05.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Aż się nie chce wychodzić z tak cudnego ogrodu... Śliczna ta wiosna w Twoim ogrodzie!! A jak postępy na budowie? Masz już drzewo na więźbę? Dachówkę? Mam drewno na więźbę, mam nawet już okna kupione Trochę się pośpieszyłam z nimi, ale była promocja i wyszły mi sporo taniej... I tak będziemy je montować we własnym zakresie, więc poczekają trochę. Na dachu będzie najprawdopodobniej zielona matowa blachodachówka. Ogród jest jak magnes... Wracam z pracy, z zakurzonego, głośnego, śmierdzącego miasta i wchodzę w zieleń, szelest liści, zapach bzu, spokój... Naprawdę nie chce się stąd wychodzić. A teraz spiewa gdzieś w gęstwinie słowik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 26.05.2008 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 No i proszę, jaki urokliwy domek rośnie! Rozkład pomieszczeń - już widać, że niewielkie, ale funkcjonalne, a salon z tymi wielkimi przeszklonymi drzwiami tarasowymi - będzie cudny. Gratuluję! No niestety te drzwi tarasowe to wielkie nie będą - zaledwie 1,5 m. szerokości. Ale w tym pomieszczeniu bedą jeszcze 2 okna, więc w sumie widok na 3 strony świata i ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 03.06.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Ogród jest jak magnes... Wracam z pracy, z zakurzonego, głośnego, śmierdzącego miasta i wchodzę w zieleń, szelest liści, zapach bzu, spokój... Naprawdę nie chce się stąd wychodzić. A teraz spiewa gdzieś w gęstwinie słowik no tak jak się ma taki ogród........ amonite co u ciebie? jakieś postępy budowlane? gdzie zniknęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 03.06.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Postępów budowlanych brak... Może pod koniec czerwca coś się ruszy w sprawie dachu, na razie cisza, spokój. I tylko mrówki mi się wprowadziły do domu, w ilościach niespotykanych Maszerują sobie w 2 rzędach i nie zwracają uwagi na nikogo i na nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 05.06.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Amonite, piiiiiękny masz ogród. Dodajemy do naszych inspiracji, bo wszystko to jeszcze przed nami Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.06.2008 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Amonite, piiiiiękny masz ogród. Dodajemy do naszych inspiracji, bo wszystko to jeszcze przed nami Pozdrawiamy Dzięki Fajnie, że kogoś mój ogród inspiruje, mam nadzieję, ze i dom - kiedy w końcu powstanie - też będzie dla kogoś inspiracją, bo jak na razie to ja czerpię inspiracje od innych, a co z tego wyjdzie, to.... sama jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjim 27.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 he he 99.9% inspiracji pasuje do naszych .pozdrawiam serdecznie życzę wytrwałości, będę obserwował z ciekawością najlepsze przed wamiI ten ogród bajka mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 27.06.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 że tak powiem ................... a może Agnieszka Holland drugą część zaczarowanego ogrodu w Agnieszkowym ogrodzie nakręci .................................................................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts