DPS 28.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Dompodsosnami mnie straszy,ze musze komentarze do dziennika dociagnac przynajmniej do 28 strony, zeby sie spodziewac PnB O, przepraszam, ja napisałam jak byk: Nie, żebym straszyła... Amonite, Ty tutaj mną nie strasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 29.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 O mkateńko! Toż to Raj jest a nie ogród!!! Raj! RAJ! RAJ!!!!!!!!! Przepiękny. Stawek czy oczko wodne? Mój mąż maży o stawku ale to w następnym domu Jak juz kupimy działkę 5 hekratową to bedfzie miał swój wymarzony las i staw. Póki co mamy 800m2 i nie ma miejsca na takie udogodnienia i spełnianie tak wielkich marzeń Nawet nie wiesz jak zazdroszczę twojego ogrodu. Ja mam 7 wywrotek ziemi hahahha i moge opoiwadac bajki za siedmioma górami...i nie będzie w tym ani grama kłamstewka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 29.07.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 O mkateńko! Toż to Raj jest a nie ogród!!! Raj! RAJ! RAJ!!!!!!!!! Przepiękny. Stawek czy oczko wodne? Mój mąż maży o stawku ale to w następnym domu Jak juz kupimy działkę 5 hekratową to bedfzie miał swój wymarzony las i staw. Póki co mamy 800m2 i nie ma miejsca na takie udogodnienia i spełnianie tak wielkich marzeń Nawet nie wiesz jak zazdroszczę twojego ogrodu. Ja mam 7 wywrotek ziemi hahahha i moge opoiwadac bajki za siedmioma górami...i nie będzie w tym ani grama kłamstewka. Pozdrawiam Strasznie sie ciesze, ze moj ogrod sie podoba A jesli chodzi o oczko wodne - to mam 2. Jedno jest malenkie i dosc plytkie, a drugie wieksze i glebsze - w najglebszym miejscu ma ok. 170 cm. W tym wiekszym mieszkaly kiedys karasie i mnozyly sie na potege, teraz jest niezarybione, ale za to czystsze Wyłozone sa folia do oczek, a brzegi wysypane grubym zwirem. Rosliny sadze w pojemnikach. Roksi, naprawde piekny ogrod mozna zalozyc nawet na malenkim skrawku ziemi! Oczko wodne to tez nie jest wielki problem, malutkie zmiesci sie u Ciebie na pewno, a ile da radosci... A jak juz bedziecie mieli te 5 hektarow, to wtedy poszalejecie ze stawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 29.07.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Oczko wodne? Czytam i mysle... gdzie czytelniczki go widzialy? OK! Nie jestem blondi! Ale serio, czytajac o oczku wodnym, zajrzalam do Twojego dziennika/ mam straszne zaleglosci/ i to co ujrzalam wprawilo mnie w zachwyt! Pieknie! Slicznie! Przepiekne mialas piwonie, lubie je na rowni z Majestatycznymi Rozami. Najbardziej urzeklo mnie wejscie do ogrodu /?/ - bajeczne. Oczka wodne rowniez zachwycajace; jednak nie jestem ich "wielbicielka". Bede u Ciebie szukac inspiracji, gdyz w moim nowym domu ogrod to pustynia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 30.07.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Oczka wodne rowniez zachwycajace; jednak nie jestem ich "wielbicielka". to podobnie jak ja ale akurat to w ogrodzie amonite bardzo mi się podoba, a raczej podobają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 08.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Naprawdę jestem pod wrazeniem twojego ogrodu... WOW.... to jest to , czego mi po prostu brakuje - pomysłu na ogród - jakiejś aranżacji , no a potem już jego wykonania.. naprawdę jestem pod wrażeniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 08.08.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Naprawde, bardzo mi milo.... U Ciebie tez na pewno bedzie pieknie zaaranzowana przestrzen wokol domu, no i ...niewiele osob moze sie pochwalic skala i jaskinia w ogrodzie To jest dopiero pole do popisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 08.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Naprawde, bardzo mi milo.... U Ciebie tez na pewno bedzie pieknie zaaranzowana przestrzen wokol domu, no i ...niewiele osob moze sie pochwalic skala i jaskinia w ogrodzie To jest dopiero pole do popisu... tak... w jaskini - jak pająki z jaskini wypędzę, pomyślę nad przytulnym wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Amonite. Ty nie masz działki - Ty masz Zaczarowany Ogród. Pozdrawiam Cię, życzę cierpliwości i powodzenia w walce z urzędnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żonka Artka 13.08.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam Amonite, gratuluję przepięknej działeczki. Mebelki możesz obejrzeć w Wieliczce na Grunwaldzkiej 1 lub bezpośrednio u producenta w Suchej Beskidzkiej (jeśli będziesz zainteresowana poszukam dokładnego adresu). Jeśli chodzi o drzwi tarasowe, to dziękuję. Rzeczywiście to dobre rozwiązanie, chociaż początowo nie byłam do niego przekonana. Ps. A względem BOĆKA to... chyba coś pobłądził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 14.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 amonite Pomysł na piwniczkę jest świetny. Widziałam gdzieś zdjęcia a nawet projekt takiej budowli. Poszukam, jeżeli znajdę to wkleję zdjęcia w komentarzach albo prześlę na priva. Ja też planuję już rozmieszczenie sprzętów w kuchni, kolory ścian w pokojach, obudowę kominka a przecież nie mam jeszcze wytyczonego domu Najważniejsze jednak, to mieć pomysły i motywację do działania. Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.08.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 amonite Ja też planuję już rozmieszczenie sprzętów w kuchni, kolory ścian w pokojach, obudowę kominka a przecież nie mam jeszcze wytyczonego domu Najważniejsze jednak, to mieć pomysły i motywację do działania. Pozdrawiam B&S Ja nie mam jeszcze działki,ale już wiem, gdzie co będzie stało i jaki będzie miało kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.08.2007 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 amonite Ja też planuję już rozmieszczenie sprzętów w kuchni, kolory ścian w pokojach, obudowę kominka a przecież nie mam jeszcze wytyczonego domu Najważniejsze jednak, to mieć pomysły i motywację do działania. Pozdrawiam B&S Ja nie mam jeszcze działki,ale już wiem, gdzie co będzie stało i jaki będzie miało kolorek No właśnie Ja o swoim domu myślę od wielu lat, ewaluowal sobie powoli, pomysły się zmieniały, niektóre odpadły, a niektóre się utwierdziły. Ten czas jest potrzebny, bo jednak są rzeczy, które wymagają dłuższego zastanowienia, przemyślenia, sprawdzenia. Lepiej teraz zaplanować pewne sprawy, niż potem coś burzyć, przestawiać ściany... A że jeszcze dom niewytyczony? Najdejdzie i ta chwila... mam nadzieję... April, pomysły na piwniczkę BARDZO mile widziane Pozdrawiam was, dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 16.08.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Hej! Kolejna dziewczyna dołącza do grona obserwatorek postępów budowlanych na Twojej pięknej działce Amonite! jestem bardzo ciekawa realizacji Twoich zamierzeń, zwłaszcza w utrzymaniu stylu rystykalnego (piec, piwniczka - bardzo fajne pomysły) powodzenia życzę i pozdrawiam słonecznie! PS. a te zielone drzwi to już w ogóle piękna sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.08.2007 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Hej! Kolejna dziewczyna dołącza do grona obserwatorek postępów budowlanych na Twojej pięknej działce Amonite! jestem bardzo ciekawa realizacji Twoich zamierzeń, zwłaszcza w utrzymaniu stylu rystykalnego (piec, piwniczka - bardzo fajne pomysły) powodzenia życzę i pozdrawiam słonecznie! PS. a te zielone drzwi to już w ogóle piękna sprawa! Witaj Jasia Co do realizacji moich zamierzeń, to....sama jestem nie mniej ciekawa, jak to wyjdzie Pozdrawiam upalnie ( 34 w cieniu u mnie dziś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 16.08.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 amonite Przeszukałam moje zbiory czasopism ogrodniczych i znalazłam dwa ciekawe artykuły na temat piwniczki. Przesłałam Ci na e-mail skany, życzę ciekawej lektury. Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.08.2007 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 amonite Przeszukałam moje zbiory czasopism ogrodniczych i znalazłam dwa ciekawe artykuły na temat piwniczki. Przesłałam Ci na e-mail skany, życzę ciekawej lektury. Pozdrawiam B&S April, kochana jesteś! Już sprawdziłam, obejrzałam, przeczytałam - świetna inspiracja! Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.08.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Amonite, projekt kuchni ładny, ale... przemyśl zastosowanie cegieł. Wiem, co mówię - ŻADNYM SPOSOBEM nie wyczyścisz potem tych cegieł, które zachlapią się czymś, np. zupą albo sosem, albo po prostu brudną wodą. Cegła ma takie właściwości absorpcyjne, że wszystko wciąga i zostają fatalne plamy. Po jakimś czasie będzie to naprawdę źle wyglądać. I żaden klinkier tutaj nie zda egzaminu. Jeśli chcesz mieć taki piec kuchenny, to już raczej zrób go tradycyjnie, z kafli. Nasi dziadkowie z pewnością wykorzystywaliby cegły (przecież tańsze od kafli), gdyby się do tego nadawały. Moja rada - przemyśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 17.08.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 No widzisz, Domku, zabiłaś mi ćwieka.... Rzeczywiście muszę to przemyśleć. Też się zastanawiałam nad tym, jak będzie z utrzymaniem czystości, ale miałam nadzieję, że może jakiś impregnat się znajdzie - teraz są różne takie preparaty... Ten piec, na którym się wzorowałam (ze zdjęcia) to w ogóle jest otynkowany i pomalowany - można odświeżać co jakiś czas. Tylko że ja sobie wymyśliłam część kuchenną - z blachą do gotowania. Może tam dam kafle, a resztę otynkuję? Przede wszystkim, to jeszcze nie wiem, czy da zrobić w takiej formie - nie konsultowałam tego z żadnym fachowcem. Przyznam się cichutko, że kiedyś, na zadane na forum pytanie na temat pieca, odpowiedział Forest Natura, miał się do mnie odezwać w czerwcu, ale chyba ma bardzo dużo pracy i zapomniał o tym, a ja nie mam odwagi mu przypominać, tym bardziej, że jak na razie nawet jeszcze pozwolenia na budowe nie mam Ale podobają mi się jego kominki i wiem, że się na tym dobrze zna... A tu rozwiązanie jest (ma być...) nietypowe - w takim piecu pali się raz na dobę, ciepło jest długo kumulowane dzięki odpowiedniej konstrukcji. Kominek Zelijki (autorstwa Foresta właśnie) jest podobnie zbudowany. Jeśli znajdę w końcu odpowiedniego fachowca, to będziemy sie zastanawiać, jak to zrobić, żeby było najlepiej. Na razie wiem, że w tym miejscu musi być wzmocniony fundament, bo takie piece są bardzo ciężkie. A tymczasem czekam na PnB... Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 17.08.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Już sprawdziłam, obejrzałam, przeczytałam - świetna inspiracja! Dzięki serdeczne Cieszę się, że mogłam pomóc Wyobraź sobie, że pomysł z piwniczką bardzo spodobał sie mojemu mężowi i zaczął się zastanawiać nad wybudowaniem takiego cudeńka. Ja z kolei marzę o oranżerii, uwielbiam bowiem storczyki, mam nawet kilka dorodnych okazów. W oranżerii mogłabym stworzyć im idealne warunki wzrostu. Nasz syn natomiast zaczął ostatnio przebąkiwać coś o basenie w ogrodzie Jednak piwniczka, basen i oranżeria pozostaną przez długi czas w sferze marzeń z bardzo prozaicznego powodu - ograniczone fundusze Ale, marzyć każdy może. O rety, to mój setny post!!! Nie wiedziałam, że taka ze mnie gaduła Pozdrawiam serdecznie B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts