Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika KiD

Recommended Posts

Kasia Z10

Jutro musimy kupić farby do pokoju dziecinnego (jasna lawenda), gabinetu (może oliwka?) i sypialni (myślę nad wanilią i cynamonem).

Oliwka... bardzo lubię ten kolor, myślę, że świetnie nadaje sie do gabinetu. Zresztą wanilia i cynamon tez mi się bardzo podobają (a jak smakują ) hihih

lubię wszelkie śmietany, brązy, beże ale i silniejsze kolorystycznie akcenty tez :) tylko nie wszędzie i nie na całości :)

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasia sliczny domek a kuchnia BOMBA.Czy firma ktora Ci ja wykonywala nie ma czasem przedstawicielstwa w Krakowie?

Ja mam prosbe o podanie wymiarow wykuszu (szerokosc ,glebokosc ,wysokosc na jakiej zaczynaja sie okna od wylewki) .Czytalam ze nie masz zamiaru wkladac tam stolu tylko jakies roslinki a ja wlasnie chce powiekszyc swoj wykusz na tyle aby zmiescil sie tam wygodnie stol.Podaj mi prosze szerokosc i wysokosc twoich okien.Czy okno srodkowe jest otwierane czy jest to fiks?Czy moglabys zamiescic fotke tego wykuszu tak od frontu-jak on wyglada centralnie wchodzac do salonu?

Ja przymierzam sie do budowy Natalki z mgprojekt.com.pl i jest to bardzo podobny domek z tym ze ma garaz w bryle.

Pozdrawiam

Malgoska

Cześć Kasiu, schody prezentują sie już pieknie :)

ależ u Was te prace szybko postępują, brawo :)

malowanie pokoi, kuchnia, schody, łazienka... oj dzieje się, dzieje :D

a u nas zostało do załatwienia jeszcze troszkę "drobiazgów" i mam nadzieję, że uda nam się w końcu ruszyć. Tak jak piszesz wiosna tuż tuż.... szkoda by ją było zmarnowac :)

pozdrawiam Edyta

Cześć Kasiu,

Gratuluję, domek super wygląda! My w tej chwili czekamy na wejście ekipy od instalacji (elekrtyka,wod-kan i co). Na razie mamy wstawione okna, drzwi zewnętrzne, częśc ocieplenia i robi sie podbitka. W marcu, jesli pogoda będzie sprzyjać zaczniemy tynki (cem.-wap,), a potem wylewki. Chcemy się przeprowadzić na jesieni, ale nie wiem czy damy radę. Czy salon masz taki jak w projekcie? My powiększylismy go o podcień i teraz wydaje się ok. (ma ok 43 m2). Oryginalny wydawał nam się ciut ciasny. Cały parter ma u nas ok 180 m2 ( z garażem i kotłownią). Troche dużo wyszło, ale na szczeście mamy szeroką działkę.

Jesli to nie tajemnica, zdradź prosze ile Twój dom kosztował do tej pory (sam koszt budowy, bez działki).

pozdrawiam,

Kasia sliczny domek a kuchnia BOMBA.Czy firma ktora Ci ja wykonywala nie ma czasem przedstawicielstwa w Krakowie?

Ja mam prosbe o podanie wymiarow wykuszu (szerokosc ,glebokosc ,wysokosc na jakiej zaczynaja sie okna od wylewki) .Czytalam ze nie masz zamiaru wkladac tam stolu tylko jakies roslinki a ja wlasnie chce powiekszyc swoj wykusz na tyle aby zmiescil sie tam wygodnie stol.Podaj mi prosze szerokosc i wysokosc twoich okien.Czy okno srodkowe jest otwierane czy jest to fiks?Czy moglabys zamiescic fotke tego wykuszu tak od frontu-jak on wyglada centralnie wchodzac do salonu?

Ja przymierzam sie do budowy Natalki z mgprojekt.com.pl i jest to bardzo podobny domek z tym ze ma garaz w bryle.

Pozdrawiam

Malgoska

Małgosiu,

dziękuję :oops:

Meble kuchenne robiła firma z Płońska wg. naszego projektu. Okazała się bezkonkurencyjna.

Fotkę wykuszu zrobię i prześlę Ci z wymiarami do soboty. Jest dość płytki. Na pewno okno środkowe nie jest otwierane, a

szerokość wykuszu wynosi 200cm.

Natalka jest faktycznie podobna. Też mi się podoba :wink:

My niestety nie mogliśmy wybrać wersji z garażem w jednej bryle - wymiary działki nie pozwoliły, ale wiem że ten projekt ma też wariant z garażem

http://www.z500.pl/projekt/z10/podwarianty.html

Cześć Kasiu,

Gratuluję, domek super wygląda! My w tej chwili czekamy na wejście ekipy od instalacji (elekrtyka,wod-kan i co). Na razie mamy wstawione okna, drzwi zewnętrzne, częśc ocieplenia i robi sie podbitka. W marcu, jesli pogoda będzie sprzyjać zaczniemy tynki (cem.-wap,), a potem wylewki. Chcemy się przeprowadzić na jesieni, ale nie wiem czy damy radę. Czy salon masz taki jak w projekcie? My powiększylismy go o podcień i teraz wydaje się ok. (ma ok 43 m2). Oryginalny wydawał nam się ciut ciasny. Cały parter ma u nas ok 180 m2 ( z garażem i kotłownią). Troche dużo wyszło, ale na szczeście mamy szeroką działkę.

Jesli to nie tajemnica, zdradź prosze ile Twój dom kosztował do tej pory (sam koszt budowy, bez działki).

pozdrawiam,

Magda,

dziękuję, ale ja mam wrażenie że zanim efekt będzie jako-taki jeszcze duuużo czasu upłynie :wink: .

Salon pozostał bez przeróbek. Zobaczymy jak się spisze, gdy wejdą meble. Z tymi kosztami muszę się zmobilizować Drógą Połówkę, może znajdzie chwilkę.

Mam prośbę - załóż dziennik i wklejaj fotki. Z przyjemnością będę obserwowała jakie u Was będą postępy, PLS.

Info dla Marcina,

nasza opinia z użytkowania i instalacji kominka z płaszczem wodnym jest jak narazie bardzo pozytywna.

Nasz kominek, to turbokominek I Makroterm, 24 kw połączony z piecem gazowym immergaz zeus victrix z wbudowanym zasobnikiem. Całą zimę ogrzewaliśmy wyłacznie kominkiem i sprawdził się ocieplając powierzchnię całago domu - prawie 200m2. W domu było aż za ciepło, ale to już kwestia umiejętnego dostarczania opału. Z solarów zrezygnowaliśmy, gdyż przeliczyliśmy, że na razie się to niewiele opłaca, a na zwrot kosztów długo by czekać. W każdej chwili możne je doinstalować.

Info dla kakuska:

Małgosiu,

wymiary wykusza - szerokość: 150-210 cm

- głębokość: 60 cm

- wysokość (od podłogi), na jakiej jest osadzone okno: ...

- rozmiary okien: boczne - wys: ..., szer: ...; środkowe wys: ..., szer: ...

Fotkę na razie przesyłam taką

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55adc138e4f87073.html