Grzebiuszka 01.02.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Kasia Z10 Jutro musimy kupić farby do pokoju dziecinnego (jasna lawenda), gabinetu (może oliwka?) i sypialni (myślę nad wanilią i cynamonem). Oliwka... bardzo lubię ten kolor, myślę, że świetnie nadaje sie do gabinetu. Zresztą wanilia i cynamon tez mi się bardzo podobają (a jak smakują ) hihih lubię wszelkie śmietany, brązy, beże ale i silniejsze kolorystycznie akcenty tez tylko nie wszędzie i nie na całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 KasiuKuchnia sliczna. Czy meble kuchenne zamawialiscie u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 03.02.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Dziekuję . Meble zamawialiśmy w jednej z firm, którą polecil mi Forumowicz. Robia kuchnie, szafy wnękowe. Sprawdziliśmy oferty wielu firm i ta zdecydowanie wygrala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 05.02.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ciekawa jestem Waszych schodów stopnie będa drewniane?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 06.02.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 tak, stopnie takie jak na zdjęciu, tylko barierki inne - b. proste drewniane. Ze względu na bezpieczeństwo, musieliśmy nieco zagęścić tralki i na każdym będą dwie (w przekroju kwadratowe). W listwie bocznej będą trzy halogeniki. A jak tam sytuacja u Was? Wiosna tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 08.02.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 kASIA DOM BOMBA TEż BRAłAM GO POD UWAGę PRZY WYBORZE PROJEKTU .KIBICUJę UWAżNIE I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 08.02.2008 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dziękuję . Twój też mi się b. podoba. Wspaniałe ogromne okna. Czekam na dalsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.02.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Kasia sliczny domek a kuchnia BOMBA.Czy firma ktora Ci ja wykonywala nie ma czasem przedstawicielstwa w Krakowie?Ja mam prosbe o podanie wymiarow wykuszu (szerokosc ,glebokosc ,wysokosc na jakiej zaczynaja sie okna od wylewki) .Czytalam ze nie masz zamiaru wkladac tam stolu tylko jakies roslinki a ja wlasnie chce powiekszyc swoj wykusz na tyle aby zmiescil sie tam wygodnie stol.Podaj mi prosze szerokosc i wysokosc twoich okien.Czy okno srodkowe jest otwierane czy jest to fiks?Czy moglabys zamiescic fotke tego wykuszu tak od frontu-jak on wyglada centralnie wchodzac do salonu?Ja przymierzam sie do budowy Natalki z mgprojekt.com.pl i jest to bardzo podobny domek z tym ze ma garaz w bryle.PozdrawiamMalgoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 09.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Cześć Kasiu, schody prezentują sie już pieknie ależ u Was te prace szybko postępują, brawo malowanie pokoi, kuchnia, schody, łazienka... oj dzieje się, dzieje a u nas zostało do załatwienia jeszcze troszkę "drobiazgów" i mam nadzieję, że uda nam się w końcu ruszyć. Tak jak piszesz wiosna tuż tuż.... szkoda by ją było zmarnowac pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 13.02.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 GP,koszt stopni z poręczami, antresolą i robocizną wyniesie niecałe 10 tys. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 13.02.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Cześć Kasiu,Gratuluję, domek super wygląda! My w tej chwili czekamy na wejście ekipy od instalacji (elekrtyka,wod-kan i co). Na razie mamy wstawione okna, drzwi zewnętrzne, częśc ocieplenia i robi sie podbitka. W marcu, jesli pogoda będzie sprzyjać zaczniemy tynki (cem.-wap,), a potem wylewki. Chcemy się przeprowadzić na jesieni, ale nie wiem czy damy radę. Czy salon masz taki jak w projekcie? My powiększylismy go o podcień i teraz wydaje się ok. (ma ok 43 m2). Oryginalny wydawał nam się ciut ciasny. Cały parter ma u nas ok 180 m2 ( z garażem i kotłownią). Troche dużo wyszło, ale na szczeście mamy szeroką działkę. Jesli to nie tajemnica, zdradź prosze ile Twój dom kosztował do tej pory (sam koszt budowy, bez działki). pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 14.02.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Kasia sliczny domek a kuchnia BOMBA.Czy firma ktora Ci ja wykonywala nie ma czasem przedstawicielstwa w Krakowie? Ja mam prosbe o podanie wymiarow wykuszu (szerokosc ,glebokosc ,wysokosc na jakiej zaczynaja sie okna od wylewki) .Czytalam ze nie masz zamiaru wkladac tam stolu tylko jakies roslinki a ja wlasnie chce powiekszyc swoj wykusz na tyle aby zmiescil sie tam wygodnie stol.Podaj mi prosze szerokosc i wysokosc twoich okien.Czy okno srodkowe jest otwierane czy jest to fiks?Czy moglabys zamiescic fotke tego wykuszu tak od frontu-jak on wyglada centralnie wchodzac do salonu? Ja przymierzam sie do budowy Natalki z mgprojekt.com.pl i jest to bardzo podobny domek z tym ze ma garaz w bryle. Pozdrawiam Malgoska Małgosiu, dziękuję Meble kuchenne robiła firma z Płońska wg. naszego projektu. Okazała się bezkonkurencyjna. Fotkę wykuszu zrobię i prześlę Ci z wymiarami do soboty. Jest dość płytki. Na pewno okno środkowe nie jest otwierane, a szerokość wykuszu wynosi 200cm. Natalka jest faktycznie podobna. Też mi się podoba My niestety nie mogliśmy wybrać wersji z garażem w jednej bryle - wymiary działki nie pozwoliły, ale wiem że ten projekt ma też wariant z garażem http://www.z500.pl/projekt/z10/podwarianty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 14.02.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Cześć Kasiu, Gratuluję, domek super wygląda! My w tej chwili czekamy na wejście ekipy od instalacji (elekrtyka,wod-kan i co). Na razie mamy wstawione okna, drzwi zewnętrzne, częśc ocieplenia i robi sie podbitka. W marcu, jesli pogoda będzie sprzyjać zaczniemy tynki (cem.-wap,), a potem wylewki. Chcemy się przeprowadzić na jesieni, ale nie wiem czy damy radę. Czy salon masz taki jak w projekcie? My powiększylismy go o podcień i teraz wydaje się ok. (ma ok 43 m2). Oryginalny wydawał nam się ciut ciasny. Cały parter ma u nas ok 180 m2 ( z garażem i kotłownią). Troche dużo wyszło, ale na szczeście mamy szeroką działkę. Jesli to nie tajemnica, zdradź prosze ile Twój dom kosztował do tej pory (sam koszt budowy, bez działki). pozdrawiam, Magda, dziękuję, ale ja mam wrażenie że zanim efekt będzie jako-taki jeszcze duuużo czasu upłynie . Salon pozostał bez przeróbek. Zobaczymy jak się spisze, gdy wejdą meble. Z tymi kosztami muszę się zmobilizować Drógą Połówkę, może znajdzie chwilkę. Mam prośbę - załóż dziennik i wklejaj fotki. Z przyjemnością będę obserwowała jakie u Was będą postępy, PLS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 14.02.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Info dla Marcina,nasza opinia z użytkowania i instalacji kominka z płaszczem wodnym jest jak narazie bardzo pozytywna.Nasz kominek, to turbokominek I Makroterm, 24 kw połączony z piecem gazowym immergaz zeus victrix z wbudowanym zasobnikiem. Całą zimę ogrzewaliśmy wyłacznie kominkiem i sprawdził się ocieplając powierzchnię całago domu - prawie 200m2. W domu było aż za ciepło, ale to już kwestia umiejętnego dostarczania opału. Z solarów zrezygnowaliśmy, gdyż przeliczyliśmy, że na razie się to niewiele opłaca, a na zwrot kosztów długo by czekać. W każdej chwili możne je doinstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 18.02.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 http://images29.fotosik.pl/25/a467535a07a7265b.jpg Kasia tutaj masz słupy żelbetowe podtrzymujące stalowe ceowniki. Powiedz czy te słupy wychodzą aż od fundamentów, następnie w ścianach nośnych i wyciągnięte na dach ? Pytam bo u mnie są takie 2 słupy a u Ciebie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 18.02.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 DorisN, u w projekcie było aż 6 , ale zrobiono 4. Wychodzą z ław, biegną ścianami nośnymi, następnie w stropie są wylane betonowe belki, które podtrzymują kolejne 4 słupy na poddaszu - te, które widać na zdjęciu. Mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 18.02.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Info dla kakuska:Małgosiu,wymiary wykusza - szerokość: 150-210 cm - głębokość: 60 cm - wysokość (od podłogi), na jakiej jest osadzone okno: ...- rozmiary okien: boczne - wys: ..., szer: ...; środkowe wys: ..., szer: ...Fotkę na razie przesyłam taką http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55adc138e4f87073.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 18.02.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Kasiu piękna łazieneczka Mam pytanie sama robiłaś wizualizacje? czy może robił ci ktoś projekt ? masz program do projektowania wnetrz itd.itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 19.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Kasiu, nie wiem czy dobrze patrze na zdjecie wykusza, ale czy boczne okna w wykuszu nie sa czasem zasłonięte przez ściane? Tak wyglada, jakby były z tyłu, za ścianą. Czy to fixy, czy okna otwierane, bo rozumiem że środkowe okno to fix. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 19.02.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Magda, faktycznie, wkleiłam b.stare zdjęcie, na którym były błędnie obsadzone okna. Potem zostały wymienione. Boczne skrzydła są otwierane i nie zasłania ich ściana. Postaram się zrobić szybko aktualną fotkę Oto i ona: http://images27.fotosik.pl/168/353cd1ad86426a74m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts