Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika KiD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu nie masz powodów do zawstydzenia ;)

dom i jego wnętrze - przepiękne. Gratuluję gustu i dobrego smaku w urządzaniu wnętrza. Podoba mi się wszystko i kuchnia i salon (nawet cegła klinkierowa która do tej pory nie podobała mi się nigdzie indziej, u was wygląda świetnie). No i wykusz... wykusze zawsze mi się podobały, ale ten przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, jest boski ;)

Łazienki - no i teraz brak mi słów :) a to nie często się zdarza :) Kasiu, jeśli te wszystkie pomysły na aranżacje wnętrz są waszym dziełem to mój podziw nie zna granic... no chyba że jesteście projektantami wnętrz, wtedy wszystko byłoby jasne :)

pozdrawiam serdecznie

i czekam na kolejne zdjęcia, oglądam je z prawdziwą przyjemnością :D

Piękny domeczek, podoba mi sie bardzo konsekwencja w tonacji salonu, korytarza i kuchni , wygląda super w zasadzie 3 kolory plus ta piękną cegła ręcznie formowana. Bardzo super.

Kasiu podejrzałam twój dziennik na fotosiku i znalazłam w nim piękne meble z jasnego drewna- jesion? co to za firma- mam w tym fornirze kuchnię i poszukuję podobnych do salonu. proszę poszukaj i odpisz :)

Kasiu

Z duuużym westchnieniem przeczytałam Twój dziennik. Ech....

Ten projekt to od początku był mój faworyt. I w zasadzie jest nadal.

Ale życie to całe pasmo kompromisów.

I skończyło się na innym projekcie. Ale sentyment pozostał.

A domek, jego układ, funkcjonalność i Wasze wnętrza - rewelacja.

Piękny domeczek, podoba mi sie bardzo konsekwencja w tonacji salonu, korytarza i kuchni , wygląda super w zasadzie 3 kolory plus ta piękną cegła ręcznie formowana. Bardzo super.

Kasiu podejrzałam twój dziennik na fotosiku i znalazłam w nim piękne meble z jasnego drewna- jesion? co to za firma- mam w tym fornirze kuchnię i poszukuję podobnych do salonu. proszę poszukaj i odpisz :)

Jeśli masz na myśli te mebelki z pierwszej strony dziennika, to faktycznie są jesionowe. Wykończenie jest raczej surowe. Planuję kupić takie do gabinetu, a znalazłam je na www ikei :wink:

Gratuluje pieknych wnetrz:)

Jestescie zadowoleni z drzwi wew., kuchni i szafy wnekowej?? Mozesz polecic wykonawcow?? Jak cenowo?? Ja wlasnie szukam solidnego i niedrogiego stolarza...

Jesteśmy zadowoleni z tym, że zarówno drzwi wewnętrzne, kuchnia, jak i całe szafy (fronty i rozkład wewnętrzny) były wykonywane wg. naszego projektu. Stąd też nie spotkała nas żadna niespodzianka :wink: Cenowo - rozsądnie. Namiary wysyłam na priv.

Witaj Kasiu,

Jestem pod wrażeniem :roll: Pięknie wszystko urządziłaś.

Mogłabym dostać namiary na stolarza i firmę od mebli kuchennych? Są śliczne!

Będzę baardzo wdzięczna :wink:

poszło na priv, ale polecam sporządzenie najpierw własnego projektu i dopiero zlecenie wykonania. My tak zrobiliśmy od A do Z. Zarówno fronty szaf, szafek, rozkład wewnętrzny, jak i wygląd drzwi. Wszystko było rozrysowane.

możesz napisać jakie płytki masz w kuchni ? bardzo mi się podobają :)

w ogóle to wszystko mi się podoba :)

Dziewczyny, miło mi :)

W kuchni, jadalni, sieni i holu jest ten sam gres - Nowa Gala, symbol MM02.

thank you thank you thank you

ja miałam na oku tubądzin, ale takie jaśniutkie chyba mi się bardziej podobają. Jak zawsze zmieniam zdanie w ostatnim momencie 8)

czy mogłabyś jeszcze napisać jak z wymiarami itd? łatwo się je kładło? były równe. chcę płytki z cieniutką fugą, ale wiem, że muszą być bardzo równe.

Witam,

Po raz pierwszy zajrzałam do twojego dziennika i od razu zachwyciłam się tak pięknym domem!!! Gratuluję i dołączam to peletonu, bo już niezła grupka zwolenników się zebrała :wink:

Jeśli masz jeszcze cierpliwość, aby odpowiadać na pytania to będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, bo mam kilka :D

Czy mogłabyś podać mi wymiary twojej łazienki, mamy podobny układ, a u ciebie wygląda jakby było dużo miejsca... u mnie nic nie mieści się tak, jakbym chciała - zobaczę o ile za małą powierzechnię ma moja łazienka...

Szukam porządnego stolarza. Mam na przykład do zrobienia drzwi przesuwne na wymiar lub "okno" pomiędzy sypialnią i łazienką, więc potrzebuję kogoś kompetentnego. Czy możesz polecić swojego stolarza? - drzwi i cała reszta jego prac wyglądą pięknie...

Wywnioskowałam, że w trakcie budowy byłaś w ciąży i tuż po przeprowadzce pojawił się drugi maluszek (gratulacje podwójne) Tym bardziej podziwiam, że znalazłaś tyle sił, aby stworzyć tak piękny dom. Ja mam już podrośniętego sześciolatka, ale przy tej budowie czasami padam na nos :roll:

Dużo radości z domu i dzieciaków!!!!!

Pozdrawiam,

możesz napisać jakie płytki masz w kuchni ? bardzo mi się podobają :)

w ogóle to wszystko mi się podoba :)

Dziewczyny, miło mi :)

W kuchni, jadalni, sieni i holu jest ten sam gres - Nowa Gala, symbol MM02.

thank you thank you thank you

ja miałam na oku tubądzin, ale takie jaśniutkie chyba mi się bardziej podobają. Jak zawsze zmieniam zdanie w ostatnim momencie 8)

czy mogłabyś jeszcze napisać jak z wymiarami itd? łatwo się je kładło? były równe. chcę płytki z cieniutką fugą, ale wiem, że muszą być bardzo równe.

z tą zmianą zdania w ostatniej chwili - też mi się często zdarza :D, ale najważniejsze, by być zadowolonym z tego co będziemy oglądać przez następne lata :wink:

Płytka ma wymiary 60x60, chociaż wiem, że robią je również w formacie 60x30. Układały się dobrze z fugą jedynką, nie było zozbierzności w rozmiarach. Najlepiej jednak sprawdzać na opakowaniu, by wszystkie pochodziły z produkcji tego samego dnia i tej samej godziny.

A jeśli podobają Ci się jaśniutkie gresy, to MM 01 jest piękny. Niestety ja przestraszyłam się, że byłoby na nim wciąż widać każdy pyłek kurzu i wzięłam o ton ciemniejsze (MM 02) :wink:

Kasiu,

a mogłabyś zamieścić jakieś zdjęcia robione z zewnątrz domku w stronę tarasu? Jestem ciekawa jak to wygląda i czy jest tam sporo miejsca.

M.

może nie sporo, ale w zupełności wystarcza :wink:

http://images28.fotosik.pl/241/12418b0ab7b75ea2m.jpg.....http://images25.fotosik.pl/240/671647e4cdbc90e5m.jpg