sylwia_m 12.07.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Jakich argumentów ma użyć aby odradzić mojemu chłopakowi pomysł zakupu pustaków żużlowych do budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No a jakie ty masz argumenty przeciw? I kto w ogóle produkuje obecnie pustaki żużlowo-betonowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Aspekty zdrowotne, najgorszy materiał, nikt już z tego nie buduje, przynajmniej ja nie widziałam na osiedlu na którym mieszkam, ani żadni znajomi z tego nie budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Niewiele sie na tym zaoszczędzi a na takich materiałach nie należy oszczędzać, prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 12.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ponoć rakotwórczy ..... i radioaktywny ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 kto w ogóle produkuje obecnie pustaki żużlowo-betonowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ani żadni znajomi z tego nie budują. Tak myslałem, ze to o to biega co znajomym powiedziec toż to wsyd. Dlaczego najgorszy materiał ? jeżeli jest w dobrej cenie to mozna budować. Ciewkawe kto to jeszcze produkuje, chyba ze Twoj chłop chce komus posprzątac stare składowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Niewiele sie na tym zaoszczędzi a na takich materiałach nie należy oszczędzać, prawda??? Uzasdanij to , dlaczego nie należy na scianach oszczedzac? Nie słyszałem zeby pustaki żużlo-betonowe były słabe. Tzn nie mówie o takich co bez cementu ktos sklecił. Genralnie materiał twardzszy niz te nowoczesne porotermy i ytongi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Nie chodzi o to że wstyd, a tak w ogóle co wiecie na temat tego materiału, mnie przerażają negatywne opinie, typu rakotwórczy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ja jestem kobietą i niewiele wiem na temat materiałów budowlanych dlatego proszę o pomoc, gdybym wszystko wiedziała nie było by tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Nie chodzi o to że wstyd, a tak w ogóle co wiecie na temat tego materiału, mnie przerażają negatywne opinie, typu rakotwórczy itp. Czyje to opinie ? Sporo domów stoi z tego wybudowanych i jakos nie słychac zeby całe rodziny na raka umierały. Jaki wg Ciebie materiał jest ok ? Jaka macie róznice w cenie Twojego i Twojego faceta materiału ? Jeżeli masz obawy [zdrowotne] to dyskutuj z chłopakiem ze sie boisz. Wydaje mi sie ze rozsadnych argumentów z forum ze to jest be niedostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujek dobra rada 12.07.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 skoro zakup, tzn coś właśnie produkowanego - jakieś szczgóły, konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dlatego pytam, bo nie znalazłam żadnej pozytywnej opinii na temat pustaków żużlowych. To jest różnica nie większa niż 5000zł. Ja pytam bo nie widziałam w mojej okolicy domu budowanego z tego materiału, wszyscy budują z suporeksu lub ceramiki, dlatego zastanawia mnie fakt dlaczego skoro to jest tańszy materiał a niczym sie nieróżni to czemu ludzie z tego nie budują??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujek dobra rada 12.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 jajmar już odpowiedział dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 , dlatego zastanawia mnie fakt dlaczego skoro to jest tańszy materiał a niczym sie nieróżni to czemu ludzie z tego nie budują??? Pytanie padło juz 4 razy a kto to jeszcze produkuje ? Nikt nie robi nikt nie buduje. Czy to produkcja garażowa bez żadnych papierów ? - to masz argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 W naszej okolicy jest zakład który to produkuje. Ja zawsze myślałam że używa sie tych pustaków do budowy garaży, budynków gospodarczych itp.Chciałam poznać wasze opinie, mając do wyboru suporex, porotherm i pustak żużlowy, co byście wybrali i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 koszt jest porównywalny różnica w cenie ok. 4000-5000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Chciałam poznać wasze opinie, mając do wyboru suporex, porotherm i pustak żużlowy, co byście wybrali i dlaczego? Ja napewnoe poroterm bym odrzucil-nie podoba mi sie ten materieł. Suporeks -moj dom z niego postawiłem. Pustak zuzlowy ile oszczedzasz do gazobetonu? Co budujesz, tzn jaki dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 12.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 pustak żużlowy....już nie raz było.... ...użyj opcji "szukaj" jeśli dobrze odleżany to nie ma żadnego ryzyka...jesli byłby niebezpieczny to by go nie dopuścili do obrotu....moja komórka, komputer i telewizor razem wzięte wytwarzają więcej promieniowania..... ja wykorzystałam pustaki żużlowe na ściany wewnętrzne, zewnętrzne mam z betonu komórkowego...nie narzekam.... teraz po prostu taka moda-że niby pustaki żużlowe fuj..... co z tego że tańsze jak na topie są : porotherm i beton komórkowy ...nie wpomnę że ceramika ma więcej promieniotwórczych popiołów w w/w materiałów. Pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_m 12.07.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 z poddaszem użytkowym pow. 120m2, oszczędność tak jak pisałam 4000-5000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts