Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustak żużlowy

Recommended Posts

ani żadni znajomi z tego nie budują.

Tak myslałem, ze to o to biega co znajomym powiedziec toż to wsyd.

Dlaczego najgorszy materiał ? jeżeli jest w dobrej cenie to mozna budować.

Ciewkawe kto to jeszcze produkuje, chyba ze Twoj chłop chce komus posprzątac stare składowisko.

Niewiele sie na tym zaoszczędzi a na takich materiałach nie należy oszczędzać, prawda???

Uzasdanij to , dlaczego nie należy na scianach oszczedzac? Nie słyszałem zeby pustaki żużlo-betonowe były słabe. Tzn nie mówie o takich co bez cementu ktos sklecił. Genralnie materiał twardzszy niz te nowoczesne porotermy i ytongi.

Nie chodzi o to że wstyd, a tak w ogóle co wiecie na temat tego materiału, mnie przerażają negatywne opinie, typu rakotwórczy itp.

Czyje to opinie ?

Sporo domów stoi z tego wybudowanych i jakos nie słychac zeby całe rodziny na raka umierały.

Jaki wg Ciebie materiał jest ok ?

Jaka macie róznice w cenie Twojego i Twojego faceta materiału ?

Jeżeli masz obawy [zdrowotne] to dyskutuj z chłopakiem ze sie boisz. Wydaje mi sie ze rozsadnych argumentów z forum ze to jest be niedostaniesz.

Dlatego pytam, bo nie znalazłam żadnej pozytywnej opinii na temat pustaków żużlowych. To jest różnica nie większa niż 5000zł. Ja pytam bo nie widziałam w mojej okolicy domu budowanego z tego materiału, wszyscy budują z suporeksu lub ceramiki, dlatego zastanawia mnie fakt dlaczego skoro to jest tańszy materiał a niczym sie nieróżni to czemu ludzie z tego nie budują???

, dlatego zastanawia mnie fakt dlaczego skoro to jest tańszy materiał a niczym sie nieróżni to czemu ludzie z tego nie budują???

Pytanie padło juz 4 razy a kto to jeszcze produkuje ? Nikt nie robi nikt nie buduje.

Czy to produkcja garażowa bez żadnych papierów ? - to masz argument :)

Chciałam poznać wasze opinie, mając do wyboru suporex, porotherm i pustak żużlowy, co byście wybrali i dlaczego?

Ja napewnoe poroterm bym odrzucil-nie podoba mi sie ten materieł. Suporeks -moj dom z niego postawiłem. Pustak zuzlowy ile oszczedzasz do gazobetonu? Co budujesz, tzn jaki dom.

pustak żużlowy....już nie raz było.... :roll: ...użyj opcji "szukaj"

jeśli dobrze odleżany to nie ma żadnego ryzyka...jesli byłby niebezpieczny to by go nie dopuścili do obrotu....moja komórka, komputer i telewizor razem wzięte wytwarzają więcej promieniowania.....

ja wykorzystałam pustaki żużlowe na ściany wewnętrzne, zewnętrzne mam z betonu komórkowego...nie narzekam....

teraz po prostu taka moda-że niby pustaki żużlowe fuj..... co z tego że tańsze jak na topie są : porotherm i beton komórkowy :wink: ...nie wpomnę że ceramika ma więcej promieniotwórczych popiołów w w/w materiałów.

Pozdrawiam, smoczyca