pawelurb 13.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 chodzi o kolor tynku , zwykle pokazują kolornik, mase małych kwadracików , nijak nie umiem sobie wyobrazić jak dany kolor będzie wyglądał na większej powierzchni, tymbardziej że czesto dany kolor sprawia wrażenie innego w otoczeniu innych barw.... muszę się jakoś zdecydować , tylko jaką mam gwarancję, że to co na kwadraciku będzie tak samo wyglądało na elewacji ??? jest jakiś sposób praktyczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 13.07.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Wbrew temu co mówią sprzedawcy nie ma gwarancji, że kolor tynku będzie taki jak wzornika.My wybraliśmy odpowiednie kolory z wzornika i zrobiliśmy 3 wiaderka 2l farby w interesujących nas kolorach. Niestety tynki sa tylko w 25l wiaderkach więc tyle nie mogliśmy przeznaczyć na próbki. Z 3 kolorów jeden był totalną porażką, 2 w miarę. Pomalowałem płyty styropianu tymi 2 kolorami i ustawiłem na ziemi opierając o dom. Wybraliśmy ostatecznie 1 kolor i zamówiliśmy taki tynk. Kolor tynku ostatecznie różnił sie zarówno od wzornika jaki próbki farby a wszystko powinno mieć teoretycznie takie samo wybarwienie. Różnice nie są duże, wręcz minimalne ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 13.07.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 chodzi o kolor tynku , zwykle pokazują kolornik, mase małych kwadracików , nijak nie umiem sobie wyobrazić jak dany kolor będzie wyglądał na większej powierzchni, tymbardziej że czesto dany kolor sprawia wrażenie innego w otoczeniu innych barw.... muszę się jakoś zdecydować , tylko jaką mam gwarancję, że to co na kwadraciku będzie tak samo wyglądało na elewacji ??? jest jakiś sposób praktyczny ? Pokazać wykonawcy kolor który Ci się podoba i zapytać gdzie to robił, potem tam pojechać i obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 14.07.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Zawsze jaśniejszy niż na wzorniku .Po pomalowaniu będzie ciemniejszy. Jak pomalowałem w'g wzornika to myślałem że przemaluję, taki intensywny wyszedł . Po roku zbladło co nie co . Uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 14.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 jezdzisz po okolicy i ogladasz domki wyszukujac ulubiony kolorek. Jak juz upatrzysz TEN jedyny to pukasz do wlasciciela i pytasz jakiej firmy i jakie typ i wszsytkie inne dane identyfikujace produkt. Ja tak zrobilem i wiem, ze jestem PEWNY swojego wyboru. Ba nawet wiaderko po tynku poprosilem by mi dal wlasciciel domku, ktory ogladalem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.07.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 biały najłatwiej wybrać... trudno się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.07.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Przeszukaj archiwum forum.Kiedyś wkleiłem artykuł z Muratora, który dokładnie cały temat poruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 16.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Stoję przed tym samym problemem. Wybieramy z żoną kolor jeżdżąc i pytajac ludzi co mają na ścianie. Innej metody nie widzę. Próbnik kolorystyczny jest dość złudny. Malowanie próbek na kawałku ściany czy styropianie też nie przyniesie oczekliwanego skutku. Więc wsiadaj w samochód i odwiedż kilka nowych osiedli a zobaczysz że coś znajdziesz. Teraz jest moda na groszki, brzoskwinki i inne, masz cały wachlarz kolorów. Życze owocnej wycieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKP1 16.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 jak poprzednicyjeździc,jeździć,jeździcalbo:najpierw do sklepu,wybrać kolor-namiary na delikwenta,decyzja-kupnopozdrawiamtak właśnie wybraliśmy swój śliczny tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.07.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Tu w tym wątku jest ten artykuł http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=103412&highlight= Inne wątki http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44718&highlight=elewacj%2A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts