izat 02.08.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 zrobiłam dzisiaj ogórki z curry ciekawe co z tego wyjdzie .... wygląda nawet apetycznie w cukinii zmniejszyłam ilość cukru, może nie będzie smakowała jak dynia tak a propos znacie jakieś przepisy na dynię?? rośnie mi kilka olbrzymów i coś z tym chcę zrobić jak dojrzeją (w październiku dojrzeją?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2599847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 O dyni było już, cofnij się, na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.08.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 podawałaś przepis tylko na konfiturę z dyni może ktoś zna jakieś inne przepisy na coś dobrego z dyni za konfiturą nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 02.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.08.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry poczęstujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 02.08.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry poczęstujesz?? pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.08.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 zrobilam na probe ogorki z curry -pychota zjadlam chyba caly sloik zanim powkladalam wszystkie do sloikow dzieki Frosia ,ze podzielilas sie z nami tym smacznym przepisem ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Hmmm... W takim razie proszę wybrać, który przepis chcecie: Dynia konserwowana w occie z cukrem Dynia z gorczycą na ostro Dynia w przecierze berberysowym Dynia w łagodnej zalewie octowej Indyjska konfitura z dyni nasladująca imbir Dynia w soku z limet i winie Dynia o smaku waniliowym Powidła z dyni Dynia słodko-kwaśna Mogę podać dwa. Więcej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry Dziekować. Dobrze, że chociaż rzodkiewka smakowała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2600980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.08.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Hmmm... W takim razie proszę wybrać, który przepis chcecie: Dynia konserwowana w occie z cukrem Dynia z gorczycą na ostro Dynia w przecierze berberysowym Dynia w łagodnej zalewie octowej Indyjska konfitura z dyni nasladująca imbir Dynia w soku z limet i winie Dynia o smaku waniliowym Powidła z dyni Dynia słodko-kwaśna Mogę podać dwa. Więcej nie. szkoda więc poproszę dwa wytłuszczone :* brzmią ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2601182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 DYNIA W SOKU Z LIMET I WINIE Składniki: 1 kg miąższu dyni Syrop: 2 szkl. wody, 1 kg cukru oraz otarta skórka z 2 limet wymieszana z 4 do 5 łyżkami cukru Cynamon, goździki, sok z limet Wino białe wytrawne Kilogram oczyszczonego miąższu z dyni umyć w gorącej wodzie. Z 2 limet otrzeć skórkę i wymieszać z 4 do 5 łyżkami cukru. Z 2 szkl. wody i kilograma cukru (razem z tym wymieszanym z otartą skórką) sporządzić syrop. Miąższ pokroić na kawałki grubości około 1 cm. w co trzeci kawałek wbić okruch cynamonu i goździk. Z limet wycisnąć sok i skropić nim dynię. Dodać 2 szklanki wina. Do gorącego syropu włożyć dynię wraz z sokiem z limet i winem, zagotować. Odstawić do następnego dnia. Dynię znów zagotować i trzymać na bardzo małym ogniu, aż stanie się szklista. Gorącą przełożyć do słoików, zalać syropem. Apertyzować 20 minut. DYNIA O SMAKU WANILIOWYM Składniki: 1/2 kg dyni, wanilia. Syrop: 30 dag cukru na każde 1/2 l wody. Sok z całej cytryny na 1/2 kg dyni. Pół kilograma prawie dojrzałej dyni, obranej i pokrojonej w kawałki, obgotować w lekkim syropie, biorąc 30 dag cukru na 1/2 l wody. Na drugi dzień odlać syrop, a dodać cukier i kawałek wanilii. Na niepełne pół kg dyni wcisnąć sok z całej cytryny. Zagotować i zalać dynię w słoikach. Apertyzować 10 minut, nie wyjmować słoików, aż woda ostygnie. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2601683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.08.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Bardzo dziękuję za przepisy :* Jak tylko dynia dojrzeje, to na pewno je wykorzystam Jeszcze raz bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2601833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.08.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Papierówki sypią jabłuszkami na potęgę. Jesli ktoś nie ma pomysłu co zrobic, polecam Cytrynowe papierówki Papierówki zetrzeć na grubej tarce. Na każdy kilogram tak stratych jabłek wcisnąć sok z 4 cytryn, starannie wybierając pestki. Z 1,5 kg cukru i 3 szklanek wody ugotować syrop. Jabłka z cytryną wrzucić do syropu i smażyć 15 - 20 minut, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym. Nakładać do słików, dobrze zamknąć. Nie wymagają dodatkowej apertyzacji. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2606977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 07.08.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 DPS ogromniaste dzięki za zdradzenie tajników smazenia truskawek. Dżemiki wyszły po prostu rewelacyjne i takie czerwone, ze moje chłopaki łyzeczka ze słoiczków wyjadaja Nastepnym razem musze wiecej zrobić bo tegoroczne to chyba zimy niedoczekaja I zdradzaj nam tu jeszcze takie Twoje sekreciki bo to poprostu - BEZCENNE Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2608192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2608897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 jakaś hołota ukradła mi dynie przecież one jeszcze nie były dojrzałe Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2609619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.08.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Iza, nie martw się, nie nażrą się, a jak nawet to im zaszkodzi na pewno. Kupisz sobie dyńkę na targu i już, zrobisz pyszne słoiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2610098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.08.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Iza, nie martw się, nie nażrą się, a jak nawet to im zaszkodzi na pewno. Kupisz sobie dyńkę na targu i już, zrobisz pyszne słoiczki. niooo niby tak dziękuję za pocieszenie niemniej jednak żal, bo to takie swoje ..... zrobiłam kolejną turę przecieru pomidorowego i ketchupu wg Twojego przepisu :* Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2620814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 21.08.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ja tez nie gotuje kiszonych, a najlepsze sa takie- ogory- koperczosnek- chrzando sloika litowego, na litr wody lyzka soli. Wode gotujemy, zalewamy ogory, zakrecami i wio do spizarki. Twarde i fajne. I pamietajcie - ogory koszone koniecznie trzeba zrobic przed 15 sierpnia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2636059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.08.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 I pamietajcie - ogory koszone koniecznie trzeba zrobic przed 15 sierpnia! A czemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/9/#findComment-2636803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.