magpie101 24.09.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 A ja Wam powiem od czego zalezy, ze grzyby ciemnieja . Po obraniu obgotowuje tez 10 minut i od razu jak w garze zaleje grzyby woda dodaje na duzy garnek 4 lyzki duze soli. Po odcedzeniu zciemnieja ale po wlozeniu w sloiki beda zolciutkie. Kiedys zapomnialam posolic wode i wszystkie w sloikach byly ciemne. Dodatkowo jak grzyby zaczna sie gotowac to skrecam gaz i lyzka zbieram powstajaca piane na wierzchu gara (to tez duzo pomaga) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4296115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.09.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Będę dzisiaj kisić pomidory, bo własnie odkryłam w samochodzie męża torbę zielonych i czerwonych. Kupił i oczywiście zapomniał. Dobrze, że sie dziś zamieniliśmy samochodami, bo by marmolada była. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4296187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.09.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No i próbka: http://img829.imageshack.us/img829/7585/kiszonepom2.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4296702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 U mnie jeszcze sos słodko-kwaśny i grzybki i na tym koniec w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4296948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 26.09.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Nie do końca wiem czy to pod przetwory podpada. Ale tak sobie w sobotę wędziłemhttp://img210.imageshack.us/img210/8321/dscf4747.th.jpg http://img178.imageshack.us/img178/7476/dscf4741.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4298756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 27.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A ja się tylko pochwalę, że skorzystałam z przepisu i zrobiłam ogórki-słupki Wyszły super!!! Pychotka! Teraz muszę się wczytać dogłębniej w ten wątek, bo się rozochociłam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4299754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.09.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Nastka - jak robilas te brzoskwinie w cukrze - to taki dzem czy marmolada? (ja lajkonik przetworowy jestem ). Robiłam w takim cukrowym syropie. Bardziej jak kompot może... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4301380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 28.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 to pewnie tak jak ja gruszki. Idealne na deser do budyniu czekoladowego . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4301394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 to pewnie tak jak ja gruszki. Idealne na deser do budyniu czekoladowego . No ja moje brzoskwinie też czasem z budyniem czekoladowym Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4301446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.10.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzisiaj marynowałam rydze. Ponieważ nie chodzę na grzyby z dwóch powodów: nie znam się na nich i nie mam czasu, to zamówiłam u znajomego zbieracza. Ale mam pytanie: czy ktoś zna rydze łakowe, które są zielone, a nie rude? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4307187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza_K 02.10.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 A propo grzybów, ja do gotowania wlewam trochę octu i one wtedy są bielutkie i nie ciemnieją Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4307429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Co mam zrobić z tonami cukinii????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4785001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.07.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Nareszcie wątek został odgrzebany:)U mnie już zrobiony dżem z truskawek i brzoskwiń oraz jagody.A co do cukuni kiedyś próbowałam robic z niej różne przetwory ale jakoś mi nie podchodzą.Zdecydowanie wolę zamrozić a potem 10 m i pyszny krem z cukuni gotowy.A może leczo? Chociaż papryka jeszcze trochę droga. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4785015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Arctica wbij sobie w google cukinię.Pierwsza strona z brzegu i trochę pomysłów:http://www.smaczny.pl/forum/index.php?/topic/2618-co-mozna-zrobic-z-kabaczka-i-cukini/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4785040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.07.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 No odkopałam bo czas ku przetworom sprzyjający, ogórów narosło i ta cukiniaaaaa!!!! Robiłam ją tak jak ogórki konserwowe w słupkach, ale jeszcze nie próbowałam, robiłam też dżem pomarańczowy z cukinii, gdzieś w necie właśnie przepis znalazłam, i mi nawet smakuje. Już widzę parę zastosowań dla niego. Naleśniki, ciasta...A ta cukinia po odmrożeniu nie robi się błotnista??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4790624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.07.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja używam jej wyłącznie do zupy i wogole nie traci na smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4790754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.07.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 z przetworów to najbardziej lubię naleweczki i winko. jeden balonik już stoi z czarnej porzeczki a drugi sangria wieloowocowa. na dłuuugie zimowe wieczory jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4792201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 24.07.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Czekodżem i ketchup, to to co ja robię z moimi tonami cukinii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4796038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.07.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Czekodżem i ketchup, to to co ja robię z moimi tonami cukinii. A co to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4796173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynka 25.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam Moje propozycje na cukinię: - sos cukiniowo-paprykowy - sałatka cukiniowa (cukinia, papryka,marchewka,cebula, czosnek) - w słodko-kwaśnej zalewie - marynowana i kolorowa sałatka (żółta, zielona cukinia, papryka, marchewka) Jeśli kogoś interesuje jakiś przepis proszę pytać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82707-przetwory-na-zim%C4%99/page/22/#findComment-4797056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.