magpie101 24.09.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 A ja Wam powiem od czego zalezy, ze grzyby ciemnieja . Po obraniu obgotowuje tez 10 minut i od razu jak w garze zaleje grzyby woda dodaje na duzy garnek 4 lyzki duze soli. Po odcedzeniu zciemnieja ale po wlozeniu w sloiki beda zolciutkie. Kiedys zapomnialam posolic wode i wszystkie w sloikach byly ciemne. Dodatkowo jak grzyby zaczna sie gotowac to skrecam gaz i lyzka zbieram powstajaca piane na wierzchu gara (to tez duzo pomaga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.09.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Będę dzisiaj kisić pomidory, bo własnie odkryłam w samochodzie męża torbę zielonych i czerwonych. Kupił i oczywiście zapomniał. Dobrze, że sie dziś zamieniliśmy samochodami, bo by marmolada była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.09.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No i próbka: http://img829.imageshack.us/img829/7585/kiszonepom2.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 U mnie jeszcze sos słodko-kwaśny i grzybki i na tym koniec w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 26.09.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Nie do końca wiem czy to pod przetwory podpada. Ale tak sobie w sobotę wędziłemhttp://img210.imageshack.us/img210/8321/dscf4747.th.jpg http://img178.imageshack.us/img178/7476/dscf4741.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 27.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A ja się tylko pochwalę, że skorzystałam z przepisu i zrobiłam ogórki-słupki Wyszły super!!! Pychotka! Teraz muszę się wczytać dogłębniej w ten wątek, bo się rozochociłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.09.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Nastka - jak robilas te brzoskwinie w cukrze - to taki dzem czy marmolada? (ja lajkonik przetworowy jestem ). Robiłam w takim cukrowym syropie. Bardziej jak kompot może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 28.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 to pewnie tak jak ja gruszki. Idealne na deser do budyniu czekoladowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 to pewnie tak jak ja gruszki. Idealne na deser do budyniu czekoladowego . No ja moje brzoskwinie też czasem z budyniem czekoladowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.10.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzisiaj marynowałam rydze. Ponieważ nie chodzę na grzyby z dwóch powodów: nie znam się na nich i nie mam czasu, to zamówiłam u znajomego zbieracza. Ale mam pytanie: czy ktoś zna rydze łakowe, które są zielone, a nie rude? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza_K 02.10.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 A propo grzybów, ja do gotowania wlewam trochę octu i one wtedy są bielutkie i nie ciemnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Co mam zrobić z tonami cukinii????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.07.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Nareszcie wątek został odgrzebany:)U mnie już zrobiony dżem z truskawek i brzoskwiń oraz jagody.A co do cukuni kiedyś próbowałam robic z niej różne przetwory ale jakoś mi nie podchodzą.Zdecydowanie wolę zamrozić a potem 10 m i pyszny krem z cukuni gotowy.A może leczo? Chociaż papryka jeszcze trochę droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Arctica wbij sobie w google cukinię.Pierwsza strona z brzegu i trochę pomysłów:http://www.smaczny.pl/forum/index.php?/topic/2618-co-mozna-zrobic-z-kabaczka-i-cukini/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.07.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 No odkopałam bo czas ku przetworom sprzyjający, ogórów narosło i ta cukiniaaaaa!!!! Robiłam ją tak jak ogórki konserwowe w słupkach, ale jeszcze nie próbowałam, robiłam też dżem pomarańczowy z cukinii, gdzieś w necie właśnie przepis znalazłam, i mi nawet smakuje. Już widzę parę zastosowań dla niego. Naleśniki, ciasta...A ta cukinia po odmrożeniu nie robi się błotnista??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.07.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja używam jej wyłącznie do zupy i wogole nie traci na smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.07.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 z przetworów to najbardziej lubię naleweczki i winko. jeden balonik już stoi z czarnej porzeczki a drugi sangria wieloowocowa. na dłuuugie zimowe wieczory jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 24.07.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Czekodżem i ketchup, to to co ja robię z moimi tonami cukinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.07.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Czekodżem i ketchup, to to co ja robię z moimi tonami cukinii. A co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynka 25.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam Moje propozycje na cukinię: - sos cukiniowo-paprykowy - sałatka cukiniowa (cukinia, papryka,marchewka,cebula, czosnek) - w słodko-kwaśnej zalewie - marynowana i kolorowa sałatka (żółta, zielona cukinia, papryka, marchewka) Jeśli kogoś interesuje jakiś przepis proszę pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.