izat 02.08.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 zrobiłam dzisiaj ogórki z curry ciekawe co z tego wyjdzie .... wygląda nawet apetycznie w cukinii zmniejszyłam ilość cukru, może nie będzie smakowała jak dynia tak a propos znacie jakieś przepisy na dynię?? rośnie mi kilka olbrzymów i coś z tym chcę zrobić jak dojrzeją (w październiku dojrzeją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 O dyni było już, cofnij się, na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.08.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 podawałaś przepis tylko na konfiturę z dyni może ktoś zna jakieś inne przepisy na coś dobrego z dyni za konfiturą nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 02.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.08.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry poczęstujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 02.08.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry poczęstujesz?? pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.08.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 zrobilam na probe ogorki z curry -pychota zjadlam chyba caly sloik zanim powkladalam wszystkie do sloikow dzieki Frosia ,ze podzielilas sie z nami tym smacznym przepisem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Hmmm... W takim razie proszę wybrać, który przepis chcecie: Dynia konserwowana w occie z cukrem Dynia z gorczycą na ostro Dynia w przecierze berberysowym Dynia w łagodnej zalewie octowej Indyjska konfitura z dyni nasladująca imbir Dynia w soku z limet i winie Dynia o smaku waniliowym Powidła z dyni Dynia słodko-kwaśna Mogę podać dwa. Więcej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 dobra jest rzodkiewka carry Dziekować. Dobrze, że chociaż rzodkiewka smakowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.08.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Hmmm... W takim razie proszę wybrać, który przepis chcecie: Dynia konserwowana w occie z cukrem Dynia z gorczycą na ostro Dynia w przecierze berberysowym Dynia w łagodnej zalewie octowej Indyjska konfitura z dyni nasladująca imbir Dynia w soku z limet i winie Dynia o smaku waniliowym Powidła z dyni Dynia słodko-kwaśna Mogę podać dwa. Więcej nie. szkoda więc poproszę dwa wytłuszczone :* brzmią ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 DYNIA W SOKU Z LIMET I WINIE Składniki: 1 kg miąższu dyni Syrop: 2 szkl. wody, 1 kg cukru oraz otarta skórka z 2 limet wymieszana z 4 do 5 łyżkami cukru Cynamon, goździki, sok z limet Wino białe wytrawne Kilogram oczyszczonego miąższu z dyni umyć w gorącej wodzie. Z 2 limet otrzeć skórkę i wymieszać z 4 do 5 łyżkami cukru. Z 2 szkl. wody i kilograma cukru (razem z tym wymieszanym z otartą skórką) sporządzić syrop. Miąższ pokroić na kawałki grubości około 1 cm. w co trzeci kawałek wbić okruch cynamonu i goździk. Z limet wycisnąć sok i skropić nim dynię. Dodać 2 szklanki wina. Do gorącego syropu włożyć dynię wraz z sokiem z limet i winem, zagotować. Odstawić do następnego dnia. Dynię znów zagotować i trzymać na bardzo małym ogniu, aż stanie się szklista. Gorącą przełożyć do słoików, zalać syropem. Apertyzować 20 minut. DYNIA O SMAKU WANILIOWYM Składniki: 1/2 kg dyni, wanilia. Syrop: 30 dag cukru na każde 1/2 l wody. Sok z całej cytryny na 1/2 kg dyni. Pół kilograma prawie dojrzałej dyni, obranej i pokrojonej w kawałki, obgotować w lekkim syropie, biorąc 30 dag cukru na 1/2 l wody. Na drugi dzień odlać syrop, a dodać cukier i kawałek wanilii. Na niepełne pół kg dyni wcisnąć sok z całej cytryny. Zagotować i zalać dynię w słoikach. Apertyzować 10 minut, nie wyjmować słoików, aż woda ostygnie. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.08.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Bardzo dziękuję za przepisy :* Jak tylko dynia dojrzeje, to na pewno je wykorzystam Jeszcze raz bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.08.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Papierówki sypią jabłuszkami na potęgę. Jesli ktoś nie ma pomysłu co zrobic, polecam Cytrynowe papierówki Papierówki zetrzeć na grubej tarce. Na każdy kilogram tak stratych jabłek wcisnąć sok z 4 cytryn, starannie wybierając pestki. Z 1,5 kg cukru i 3 szklanek wody ugotować syrop. Jabłka z cytryną wrzucić do syropu i smażyć 15 - 20 minut, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym. Nakładać do słików, dobrze zamknąć. Nie wymagają dodatkowej apertyzacji. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 07.08.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 DPS ogromniaste dzięki za zdradzenie tajników smazenia truskawek. Dżemiki wyszły po prostu rewelacyjne i takie czerwone, ze moje chłopaki łyzeczka ze słoiczków wyjadaja Nastepnym razem musze wiecej zrobić bo tegoroczne to chyba zimy niedoczekaja I zdradzaj nam tu jeszcze takie Twoje sekreciki bo to poprostu - BEZCENNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 jakaś hołota ukradła mi dynie przecież one jeszcze nie były dojrzałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.08.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Iza, nie martw się, nie nażrą się, a jak nawet to im zaszkodzi na pewno. Kupisz sobie dyńkę na targu i już, zrobisz pyszne słoiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.08.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Iza, nie martw się, nie nażrą się, a jak nawet to im zaszkodzi na pewno. Kupisz sobie dyńkę na targu i już, zrobisz pyszne słoiczki. niooo niby tak dziękuję za pocieszenie niemniej jednak żal, bo to takie swoje ..... zrobiłam kolejną turę przecieru pomidorowego i ketchupu wg Twojego przepisu :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 21.08.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ja tez nie gotuje kiszonych, a najlepsze sa takie- ogory- koperczosnek- chrzando sloika litowego, na litr wody lyzka soli. Wode gotujemy, zalewamy ogory, zakrecami i wio do spizarki. Twarde i fajne. I pamietajcie - ogory koszone koniecznie trzeba zrobic przed 15 sierpnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 22.08.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 I pamietajcie - ogory koszone koniecznie trzeba zrobic przed 15 sierpnia! A czemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.