Andzia1 13.07.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ratunku !! Firma , ktora tynkowala moj dom "zapaprała" całe okna tynkiem . Pierwsze , ktore probowałam wyczyścici całe porysowałam piaskiem z tego nieszczęsnego tynku. Poradźcie proszę jak bezpiecznie i bez porysowania szyb wyczyścić te okna. Moze jest jakis specjalny środek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ... Moze jest jakis specjalny środek?? tak i nazywa się "mąż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 13.07.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Oczywiście, że specjalny środek. JA miałam problem z pianką po montażu parapetów - jeddno okno mi zaciapali. Weszłam do Leroya i tam zanalazłam płyny i pasty na wszytko: tynk, zaprawa klejowa, pianka itp. Praktyznie do każdej rzeczy jest odpowiedni śrdek. Akurat z tynkiem nie miała problemu, więc nic konkretnie nie poradzę, ale napewno coś znajdziesz. Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 taaaa.....jest taki specjalny srodek WODA.... woda w duzej ilosci a chemia.....uwazaj by nie zniszczyc nia okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 13.07.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 oprócz wody, zamiast używać szmatki czysciliscmy okna z tynku kawałkami plastikowej siatki od ociepleń - pieknie schodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.07.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 jesli juz to zamiast siatki jeszcze lepsza jest zyletka duzo wody i zyletka - oczywiscie mowie o szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 A my wyczyściliśmy octem. Wszystkie "tynki" na oknach moczyliśmy octem, później trzeba trochę odczekać i delikatnie zmywać szmatką lub gąbką i powtarzać tę czynność aż do skutku.Jeżeli tynki są świeże powinno zejść szybciutko,ale jeżeli już dobrze podeschły to trochę to potrwa,ale zejdzie wszystko i niewiele kosztuje oprócz niezbyt miłych doznań węchowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia1 13.07.2007 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Bardzo dziekuje za wszystkie rady!! Będę proowac chyba wszystkiego po kolei aż do skutku, ale pomysł z octem to chyba jest to!! A może ocet i zyletka (to troche sado-maso juz chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ... Będę proowac chyba wszystkiego po kolei aż do skutku. ...czyli ... na pierwszy ogień idzie mąż ... dobrze pomyslane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia1 13.07.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 taaaaa... najlepszy będzie zestaw mąż, ocet i zyletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Bardzo dziekuje za wszystkie rady!! Będę proowac chyba wszystkiego po kolei aż do skutku, ale pomysł z octem to chyba jest to!! A może ocet i zyletka (to troche sado-maso juz chyba ) Wiesz mój mąż jest bardzo dokładny i w dodatku pedant w takich sprawach i zabronił mi używać żyletki bo się porysuje, a ocet rozpuszcza całą zaprawę i trzeba to tylko zmywać i ja jako posłuszna żona robiłam jak mi nakazano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 13.07.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 taaaaa... najlepszy będzie zestaw mąż, ocet i zyletka z tego zestawu wykluczyłbym albo żyletkę - żeby się chłopina nie pociął z rozpaczy... albo męża..... jako mężczyzna głosuję za wariantem numer 2 sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 14.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 myjka ciśnieniowa lub taki mały badziew do czyszczenia parowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 14.07.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 ja miałam taki sam problem po pierwsze trzeba mieć stalowe nerwy po drugie namaczać namaczać i jeszcze raz namaczeć wodą po trzecie dwóch paznokci już nie mam ale jakoś sobie poradziłam niestety w moim przypadku bez porysowania się nie obyło choć nie rzucają się one zbytnio w oczy a po czwarte mam nauczkę że jak chcesz żeby coś było zrobione dobrze to zrób to sam !!! Jedno okno zabezpieczyłam z mężem sam i jest jak nowe nie wiem czy żyletka jest dobrym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.07.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 ostra żyletka plus dużo wody działa cuda ale tylko na szybie - i bynajmniej nie zarysuje jej jeśli oczywiście będziemy nią jakby podrzynać zabrudzenie tuz przy samym szkle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts