Renia 13.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 I to, że tak a nie inaczej prowadzisz te sprawy to na szczęście nie mój problem... No ja pisałam, że po kontrolach jest u mnie wszystko w porzadku... Dobranoc jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 1. Ponadto - zatrudniając pracownika na stałą umowe i/lub umowę - zlecenie pracodawca ma obowiązek wysłac go na badania wstępne. 2. Zus nie wie czy dokonano zapłaty czy nie i bardzo chętnie to sprawdzi (kolejna kontrola). 3. US jest zainteresowany jak najbardziej (kolejna kontrola) - nie ma umowy - nie ma podatku i nie ma PITu dla pracownika. ad.1. dobrze piszesz, dobrze.... na stałą umowe zlecenie a nie dorywczą/sporadyczną. Nigdy nikt takiego czegos nie wymagał u mnie w firmie, oczywiście nikt nie pracuje na stałej umowie-zlecenia. Po 40 latach działalności firmy chyba by choc raz ktos to zakwestionował. ad.2. ZUS nie sprawdzi bardzo chetnie, bo musiałby zatrudniac 100 razy tyle kontrolerów co obecnie, żeby takie pierdoły sprawdzać. Załatwia to w inny sposób - nalicza odsetki. ad.3. Totalna bzdura ! Pozdrawiam Reniu, czytaj proszę ze zrozumieniem : na stałą umowę o pracy i lub umowę zlecenie ( a nie "stałą umowę zlecenie") bo nie ma takiego pojęcia jak "stała umowa zlecenie" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts