Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciłeś za słupki - nieważne jakie :)  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile płaciłeś za słupki - nieważne jakie :)

Recommended Posts

Ludzie, bo dostanę świra!

Nie tak dawno czytałem tutaj (może to był czyjś dziennik?), że ktoś znalazł pod Krakowem słupki na ogrodzenie w cenie 17zł/sztuka. Głupi nie zrobiłem sobie zakładki. Teraz już 3 dni szukam i nie mogę tej informacji odnaleźć. :(

Osobo! Ujawnij się! 8)

Extra załączam ankietę :lol:

https://forum.murator.pl/topic/82714-szukam-osoby-kt%C3%B3ra-kupi%C5%82a-s%C5%82upki-na-ogrodzenie-po-17z%C5%82/

Witam,

Kupowalem w czerwcu, 10 zl za metr. 2.5 metrowy slupek 25 zeta.

Taniej nie znalazlem, chyba ze z odzysku na zlomie (w sumie tez mozna trafic niezle, tyle ze trzeba sie napracowac, oczyscic i pomalowac, cenowo wyjdzie podobnie).

Kupowalem tuatj:

http://www.lukow.pl

Pozdrawiam

Mirek

Kupowałam po ok 16 zł, ale rury ze złomowiska, każda ok 2,20m. Rury całkiem całkiem, pochodziły z jakichś wężownic :o :-? . Są czyste, muszę jedynie "odkurzyć" i pomalować. Taniej nie znalazłam. Kapturki dostałam gratis od faceta, od którego kupiłam siatkę.

Skąd macie taki ceny? Ja otrzymałam ofertę słupków metalowych (do ogrodzenia sztachetami) 60x60x2x2000 z daszkiem ocynkowany 56 zł brutto/1szt + malowanie w RAL 8 zł/1szt.

Oferta: http://www.zwm.home.pl

Na ogrodzenie 3 stron 33 słupki. Więc kupa kasy. Gdzie szukać o podobnych parametrach ale tańszych? POMOCY, bo bankrutujemy.

• 2 weeks później...

Podciągam wątek.

Pan obniżył kwotę w ofercie. Za 1 słupek z malowaniem i daszkiem zapłacimy 49,50 zł. To dużo?

A jak kształtują się ceny sztachet do wypełnienia - wysokość 1.50 m?

Ja kupiłem ostatecznie tam gdzie kolega powyżej (z allegro), w cenie 12zł/słupek. Musiałem po to jechać 200km, ale i tak się opłaciło. Do tego jeszcze wziąłem furtkę na tylne wyjście za 250zł komplet (furtka, rurki, zamek). Takie ceny to rozumiem :)

Grazia, słupki 2m, nie wiem czy ocynkowane bo pomalowane farbą podkładową. Ale pamiętaj, że są słupki i słupki. Te najtańsze, to zwykłe rurki z plastikowym dekielkiem - trudniej do nich montować siatką bo nie mają żadnych uchwytów na drut.

Ale twoja cena to jakaś wybitnie wysoka mi się wydaje. Przecież słupki systemowe np. Pantanet kosztują po 30 kilka złotych brutto.

Ale moje słupki nie są do siatki, tylko do ogrodzenia drewnianego ze sztachet.

Są robione przez ZWM. Pewnie drogie, ale co na to poradzić? W innej firmie jeszcze droższe :cry:

Na poczet ogrodzenia z siatki kupiłem w wiosną w hurcie kształtownik stalowy 30x50 za 7 zł/mb do tego 0,5l rozpuszczalnika (do odtłuszczenia) + unikor C (podkład antykorozyjny) + chlorokauczuk + 2 pędzle i gumowe rękawiczki - starczyło na 60 słupków (100 mb ogrodzenia). Wyszło taniej niż marketowe słupki do siatki i są bez porównania solidniejsze. Tylko te parę godzin zabawy z malowaniem... :-?