pmu 13.07.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witajcie, Czy ktoś wie, gdzie czytać (jakieś linki), jak wyceniać orientacyjny koszt budowy i wykończania chałupy. Potrzebuję taką wiedzę, by zawczasu oszacować o jakiej wielkości kredyt mam zabiegać, żeby do rozmów z bankami być przygotowanym. Za konkretne porady już jestem Wam wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 13.07.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witajcie, Czy ktoś wie, gdzie czytać (jakieś linki), jak wyceniać orientacyjny koszt budowy i wykończania chałupy. Potrzebuję taką wiedzę, by zawczasu oszacować o jakiej wielkości kredyt mam zabiegać, żeby do rozmów z bankami być przygotowanym. Za konkretne porady już jestem Wam wdzięczny Mam ten sam problem i dlatego się podłączam do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmu 25.09.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam ten sam problem i dlatego się podłączam do tematu Zleciłem temat kosztorystantowi. Dostałem w zamian komplet materiałów (m.in. przedmiar robót budowlanych, wykaz materiałów) do rozmów z wykonawcami. Kosztorystant to mały wydatek w porównaniu z budową a w zamian sporo oszczędności. Widełki gotowego domu to 1800-2400/m2. Przy czym płaskie duże domki typu murator 1.5 piętra są kosztowniejsze niż zwarte bryły z kilkoma pietrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts