neti 13.07.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Rozmawiałam niedawno z murarzem, który mógłby podjąć się budowy mojego domu i jestem troche zaskoczona ceną jaką podał za wykonanie samych fundamentów i ścian. Oczywiście zaskoczona negatywnie bo według mnie 35 tys to dużo... Fakt dom nie jest mały, oto projekt:http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=98&IdKolekcji=tam na rysunku zamiast garazu jest wiata, ale u nas jest jednak w projekcie gazaż, czyli wiadomo, nieco wiecej roboty...Ale czy to rozsądna cena?Proszę Szanownych Forumowiczów o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 no nie wiem czy tak drogo ja w zeszłym roku umawiałam robotę na 24 tys. w tym :wykopy, geodeta, stan "0" z wylaniem chudziaka, murowanie ścian nośnych parteru i poddasza strop terriva, schody żelbetowe. Budynak na bazie prostokąta, dach dwuspadowy tzw. "stodoła" Osobno były ściany działowe i tarasy.Dom 111 m2 użytkowej, 126 netto po podłogach. Bez garażu.jak dla mnie to cena jest ok i ja bym ich brała jeśli jakościowo sa ok.Oczywiście niektórzy inwestorzy o ile posiadają takie możliwości mogą wiele zrobić własnymi siłami, będzie na pewno znacznie taniej. Chyba ze twoja cena nie obejmuje takich rzeczy jak wylenie posadzki na gruncie, murowanie kominów, strop, balkony.. to faktycznie za same fundamenty i ściany to drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniq11 14.07.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Zaczęłam budowe miesiąc temu i uważam ,że 35 tyś to normalna kwota na czasie. Mój dom ma ( a raczej będzie miał ) 136 m2 pow.użytkowej ma prostą bryłe bez balkonów i wykuszy i za stan 0 plus ściany płace 40tyś Robiłam rozeznanie w kilku ekipach w okolicy(okolice Wrocławia ) i różnice były nieznaczne, i nie polecam kierować się cenami z zeszłego roku bo te znacznie wzrosły a po poco wracać do czegoś co było i raczej już nie wróci I tak właśnie zaczynają się pierwsze dylematy inwestora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 15.07.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 My dogadaliśmy się na 20 tys za fundamenty, ściany i wieniec. Dom parterowy, bez wykuszy i podcieni, nic prostszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts