marcin-jogo 19.07.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 jak to jest ze szkodliwoscia takiej kuchenki indukcyjnej ??? bo z jednej strony ludzie boja sie linii wysokiego napiecia oddalonej o 300 metrow od domu ..a z drugiej matki w ciazy moga sie zupelnie spokojnie oprzec o kuchenke gdzie szaleja prady indukcyjne ... ?? Rozumiem, ze ze wzgledow bezpieczenstwa, lepiej zeby rycerz w zbroi zelaznej nie podchodzil do takiej kuchni ..? Y Nie róbmy scen czemu nikt nie mówi na temat szkodliwości okien pvc, drewnianych, sklejek mdf-u i tak dalej gdyby tak podchodzić do wszystkiego to trzeba by się chyba było zamknąć w szklanej kuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 trzeba by się chyba było zamknąć w szklanej kuliTo też szkodliwe, bo brak tlenu jest śmiertelny jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 19.07.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 No to widzisz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.07.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 odpowiadajc na pytanie: planujemy plyte indukcyjna (whirlpool).jest co proada drozsza od ceramicznej, choc sama cena juz nie powala tak jak kilka lat temu, poza tym nieprawda jest ze potrzebne sa gary za kilka tys. zlatych.indukcyjna ma - jak juz wspomniano - mniejsze zuzycie energii, gotowanie jest tez szybsze.co do szkodliwosci, trudno powiedziec, pewnie zblizona do kineskopu tv.za to na pewno zadne dziecko sie o nic nie poparzy. jesli ktos nie jest zdecydowany, to sa dostepne plyty kombinowane, ceramiczno-indukcyjne. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 05.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Zdecydowanie opowiadam sie za płyta ceramiczną. Podoba mi sie taka pół na pół :2 pola high light i 2 pola indukcyjne. Nie zniosłabym już brudnych ścian w kuchni z powodu gazu. Zyjemy już w XXI wieku i powinniśmy nadążać za techniką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.08.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Zaraz się pewnie ktoś dopisze, że ma płytę 100 lat i u niego działa świetnie nooo, 100 lat to nie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif ale mam od ponad 8 lat i rzeczywiście działa świetnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif ceramiczna AMICA, jest super w domku, chociaż będzie ogrzewany gazem, kuchnia tylko ceramiczna http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 05.08.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Nasza obecna płyta elektryczna ma 8 lat ( zaznaczam, że jest używana ! ) i działa bez zarzutu...Nie zamieniłabym jej nigdy na gazową, ale za to zamienię na indukcję...Wadą płyty indukcyjnej jest jej szkodliwość działania ( zagraża zdrowiu a nawet życiu !) na osoby z rozrusznikiem serca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 08.08.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 To ja sie spytam czy na ceramiczną płyte kupic czajnik z cienkim czy podwójnym dnem ? Wydaje mi się, że czajniki z cienkim szybciej nagrzeją wodę, te z podwójnym dnem dłużej utrzymują ciepło ale przecież sama płyta długo jest ciepła więc może podgrzewać wode w czajniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 08.08.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 przecież sama płyta długo jest ciepła więc może podgrzewać wode w czajniku. nie wiem jak inne, ale moja płyta wcale nie jest długo ciepła, po wyłączeniu w ciągu kilku minut stygnie, gaśnie kontrolka ostrzegająca przed gorącą płytą. Na pewno nie podgrzeje wody w czajniku. Trochę dłużej to trwa jeśli na płycie stoi garnek z gorącą potrawą, ale płyta i tak stygnie, potrawa przestaje się gotować, co najwyżej gorący garnek podtrzymuje ciepło płyty, ale nie odwrotnie. Jaki czajnik? nie wiem, mam elektryczny http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.