nedka 13.07.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Którą wybrać?Czy lepsza na szkle ceramicznym czy ze stali nierdzewnej?Jakie Wy macie i jak się sprawdzają?Pomóżcie. Czy taki Siemens?http://www.kupic.pl/img/afg/getProductPhoto.php?product_id=12014Czy taki Electrolux?http://www.kupic.pl/img/afg/getProductPhoto.php?product_id=40570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znafca 14.07.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 witam elektrolux 500 złsiemens 2000 zł albo 3000 zł ja mam akurat siemensa bo z dodatkową płyta elektryczną tworzy ładny komplecik ... i jak na razie nie mam zastrzezeń pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 16.07.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja wybralam Boscha ze stali nierdzewnej, bo to szklo mnie jakos nie przekonuje, a jak mleko wykipi z garnuszka (badz inny plyn ), to splynie prosto na podloge a stalowe maja wglebienia pod palnikami i ten plyn zostaje tam na miejscu. Ale za to, zafundowalam sobie plyte z dodatkowym palnikiem na woka! O, tak to wyglada: http://images23.fotosik.pl/28/6bb72371d66acfd4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 16.07.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mirko, bardzom ciekawa jak się taki palnik na WOKa sprawuje. Bo to wygląda jak taka potrójna korona w Aristonach. Normalny garnek też na to położysz? Jestem cały czas przed wyborem i oglądam wiele płyt. Podziel się odczuciami. I czy wszystko na takim inoxie widać, czy łatwo się czyści.Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 16.07.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 barbra_s Niestety wiele ci nie pomoge. Ta plyte wprawdzie juz kupilam ale uzytkowac bede dopiero za miesiac, bo meble kuchenne jeszcze nie sa gotowe. A co do palnika WOK, to to jest wlasnie ta "potrojna korona", ale jest on plaski, tzn. ze mozesz na nim postawic kazdy , dowolny garnek. Moze odezwa sie inni uzytkownicy takiej plyty, ja jak tylko zprzetestuje to napisze, ale dla ciebie to juz pewnie bedzie za pozno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dameks 24.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Najlepsz , choć dosyć droga indukcyjna płyta grzewcza marki Siemens z funkcją powerboost najmocniejsza na rynku a przedewszystkim bezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adka2000 16.01.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 ...co do palnika WOK, to to jest wlasnie ta "potrojna korona", ale jest on plaski, tzn. ze mozesz na nim postawic kazdy , dowolny garnek. Moze odezwa sie inni uzytkownicy takiej plyty, ja jak tylko zprzetestuje to napisze, ale dla ciebie to juz pewnie bedzie za pozno. Też jestem zainteresowany opiniami innych użytkowników. Niektórzy producenci (jak np Bosch czy electrolux) dodają specjalny pierścień do "posadowienia" woka. Ja też chciałbym to mieć i pewnie dlatego w kręgu moich zainteresowań w ogóle nie są płyty indukcyjne czy elektryczne. Ponadto gdzieś na forum wyczytałem, że płyta to obojętnie jakiego producenta bo tam nie ma sie co zepsuć. I właśnie tu mnie zastanawia jak wygląda kwestia np. zapalarek. Czy ktoś może ktoś podzieli się pomocną opinią czego nie brać po pada a co przy intensywnym nawet użytkowaniu działa bez pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 16.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 barbra_s Niestety wiele ci nie pomoge. Ta plyte wprawdzie juz kupilam ale uzytkowac bede dopiero za miesiac, bo meble kuchenne jeszcze nie sa gotowe. A co do palnika WOK, to to jest wlasnie ta "potrojna korona", ale jest on plaski, tzn. ze mozesz na nim postawic kazdy , dowolny garnek. Moze odezwa sie inni uzytkownicy takiej plyty, ja jak tylko zprzetestuje to napisze, ale dla ciebie to juz pewnie bedzie za pozno. No nie do końca. Palnik wok to po prostu specjalna, wyprofilowana dodatkowa wkładka na ruszt. Żeby postawić garnek zwykły to nakładkę trzeba zdjąć, dopiero wtedy jest płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.01.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Ja mam Aristona z takim właśnie potróinym palnikiem. Nie ma żadnej podkładki pod Woka. Ale jak bardzo lubię ten palnik, kiedyś zawsze na nim gotowałam wodę, a teraz wykorzystuję go zawsze kiedy potrzebuję bardzo mocnego ognia. Na innych palniakch nie udaje mi się przygotować tak dobrego mięska. A co płyty stalowej, to ja taką mam, bo 1) jak ją kupowałam to szklanych nie było 2)pasowała mi do reszty sprzętu. Jeżeli chodzi o utrzymanie czystości to mimo, że nie stosuję żadnych cifów to jest cała porysowana:( poza tym opisy palników są coraz mniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 16.01.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Czy taki Electrolux? http://www.kupic.pl/img/afg/getProductPhoto.php?product_id=40570 Mam taką płytę, tylko z innym rusztem. Bardzo łatwo się rysuje (co mi niespecjalnie przeszkadza), natomiast wkurza mnie to, że palniki są tak odsunięte od środka. Czasami brakuje mi też super-palnika (takiego mocnego, np. z podwójna koroną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.