Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dom ma byc podpiwniczony, grunt gliniasty, na skarpie.Izolacja pionowa w projekcie Deitermann Superflex 10.Na izolację poziomą (papa na lepiku w projekcie) kupilem Deitermann Eurolan 3K (grunt) oraz plastikol UDM 2S. (drogo) oraz papę.Może jest na forum przedstawiciel Deitermanna, ktory powie dokladniej jak stosowac wymienione preparaty .Wiem, że Eorolan rozienczyc 1;10 i rozprowadzic pedzlem, plastikol zaś packą .Natomiast nie wiem, czy nakladac to jednorazowo i kleic papę, czy nakladac warstwami (czekac aż przeschnie?), itp. ?Lawy dziś wylane, schodkowe, w poniedzialek beda czesc już murowac, by zlapac poziom i izolacja pozioma bedzie czesciowo na lawie, a czesciowo na wym urowanych bloczkach betonowych.Obawiam się, że na nierownych bloczkach i ich spoinach bedzie tu trudno dobrze polozyc w sposob ciągly.Czy wyrownac te bloczki zaprawa i dopiero wtedy izolowac?Każda mądra rada mile widziana.Przedstawiciel Deitermana byl uchwytny tylko na komorkę i poza podaniem nazw handlowych odeslal mnie do sprzedawcy, ten zas jest kompletnym laikiem, wie tylko tyle, ze Eurolan sie rozciencza 1:10 i tyle.Pozdrawiam.
https://forum.murator.pl/topic/82749-deitermann-jaki-jak-na-izolacj%C4%99-poziom%C4%85/