cover5s 15.07.2007 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Wiesz, pewnie moze ci cos takiego "wyrzezbic", ale czy to o to chodzi?Tam masz kilka typow materialow zastosowanych , kafle, cegła zwykla, cegla szamotowa, 2 rodzaje spoin. Myslisz , ze te materialy maja taka samą przenikliwosc cieplną i bedą tak samo zachowywaly sie w przypadku wymiany ciepła? A no nie. Cegla zatynkowana na bialo szybko popeka, bedzie przyjmowala najwieksza czesc energii cieplnej w w wyniku tego niedogrzane kafle. Popytaj starego zduna czy chetnie coś takiego by ci zbudował.Ta kuchnia ma niewatpliwie jedna zalete, jest cudowna, piekna........ale do podziwiania ładnych widokow to pojade nad włoskie morze, kuchni stawiam warunki dwa- ładna i funkconalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 jak tu sie wkleja fotki, to pokaze ci kafle jakie ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.07.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Oki, przekonałeś mnie, jak będę stawiać kuchnie to się udam do fachowca, który mi to zrobi od początku do końca. A co do zdjęć, to wyślij mi na maila, a ja je wstawię na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ale podaj mi tego maila, to ci wysle. I mysle, ze cała sztuka polega na tym zeby trafic na mądrego...troche artyste majstra, bo wiekszośc efektu bedzie zalezała od niego a nie od naszych pomysłow. Znasz strone ze zdunami w Polsce? bo jak nie to ci ja podam..pisz na prv. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.07.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ... mam wywrotke pieknych kafli, ale ani jednego wykonczenia ... i znów się z Toba zgodze ... mam zabytkowe kafle z rozbiórki / b. ładne ... ale cóż z tego - to złom/ dlatego wymurowałem kuchnie z klinkieru ... /klinkier jest trwalszy i nie tak podatny na uszkodzenia jak kafle i komponuje sie ze sciankami "mebli murowanych".../ A ja mysle o takim pieco-kuchnio-kominku, właśnie z klinkieru albo otynkowanej cegle szamotowej - stałoby to cudo w srodku domu i ogrzewało parter i wode, a przy okazji może dałoby się coś na tym ugotować Ciekawe, czy cos takiego sie da zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.07.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Wysłałam maila, powinien zaraz dojść, zmieniłam też profil, mój adres pojawia się w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.07.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ...A ja mysle o takim pieco-kuchnio-kominku, właśnie z klinkieru albo otynkowanej cegle szamotowej ... u mnie z zewnatrz jest klinkier, środek wyprawiony szamotką, kuchnia jest niska /piekarnik znajduje nizej blach/ postawienie takiej kuchni zajeło 2 dni czy da sie ugotowac ? nie tylko da sie ugotowac ale na dodatek wystarczy obiad wstawic do ciepłego piekarnika aby nie wystygł do kolacji ... moze byc nieduza ... taka jak ta ...http://www.dacer.pl/kuchnie/kuch005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 I o takim czyms marzymy....... zeby było funkcjonalne...i ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 15.07.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 a to juz jest wyzsza szkoła jazdy.....myslałem o tym, ale moj majster na razie skrobie sie w głowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.07.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 był taki program w discovery kiedyś biali ekolodzy stawiali murzynom piece o dużej sprawności... bardzo podobne do pieca hesa... czy nie stamtąd zerżnąłeś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 15.07.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Szybko wymienię zalety: palenie jednostajne, dlugotrwałe,czysty, prawie bezdymny plomień, szybkie nagrzewanie wody.Przy dobraniu odpowiednich wielkości może pracować także jako piec CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 15.07.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 beton44, z ręką na sercu: zerżnąłem, ale nie do końca, bonie znałem szczegółów. Oni ładowali drewno od przodu, ja z góry.Ten wymiennik to już mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 sam robiles wymiennik? czy kupiles gotowca, bo takie widziałem w sklaepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 15.07.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Robiłem, nie wygląda nadzwyczajnie, nie spawam jak mistrz. To może być prosty sześcian z pionowymi rurkami. Ja użylem rurjednocalowych. Czyszczenie od góry, tam ,gdzie ten duży gar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cover5s 15.07.2007 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 widzialem taki "fest" wykonan yna calowkach, ładnie zgrzana blacha, nie wygladało to na spaw /nie znam sie na tym/, dosyc gdube scianki, bo było ciezkie i cena wychodziła okolo 20ozł. Rozumiem, ze do tego trzeba pozostawic w miare swobodny dostem? na konserwacje i czyszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.07.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 A może dolne spalanie w kuchni ? Ten projekt jest nastawiony na ogrzewanie wody w wymienniku ale wymiennik może być mniejszy i wiecej ciepla otrzymamy na fajerkach. http://img452.imageshack.us/img452/8909/kuchniarc9.jpg Takie cóś to ja widziałem nieraz. Z jednym wyjątkiem- drzwiczki do wrzucania drewna z przodu. Jako wymiennik 6 żeliwnych żeberek kaloryfera. Grzeje 3 pokoje z kuchnią a i obiad upichcić można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 15.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 widzialem taki "fest" wykonan yna calowkach, ładnie zgrzana blacha, nie wygladało to na spaw /nie znam sie na tym/, dosyc gdube scianki, bo było ciezkie i cena wychodziła okolo 20ozł. Rozumiem, ze do tego trzeba pozostawic w miare swobodny dostem? na konserwacje i czyszczenie? Rurki mogli zaciskać, zgrzewać, wychodzi to taniej, bo szybciej. Ja najwiecej problemów miałem z wywierceniem otworów 34 mm- rurek 35 sztuk, więc 70 otworów. Dostęp potrzebny od góry, czyścić można szczotką wyciorową, są takie w sprzedaży. Ruszt przy takim sposobie palenia właściwie jest niepotrzebny. Acha, z przodu, pod drzwiczkami dobrze jest dodać taką małą półeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Cudna ta kuchnia na zdjęciu brzozy, właśnie o czymś takim marzę. Już sobie przeglądam oferty zdunów w mojej okolicy. A tu wklejam zdjęcia kafli cover5sa: http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/murator/kafel1.jpg http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/murator/kafel2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ...A ja mysle o takim pieco-kuchnio-kominku, właśnie z klinkieru albo otynkowanej cegle szamotowej ... u mnie z zewnatrz jest klinkier, środek wyprawiony szamotką, kuchnia jest niska /piekarnik znajduje nizej blach/ postawienie takiej kuchni zajeło 2 dni czy da sie ugotowac ? nie tylko da sie ugotowac ale na dodatek wystarczy obiad wstawic do ciepłego piekarnika aby nie wystygł do kolacji ... moze byc nieduza ... taka jak ta ...http://www.dacer.pl/kuchnie/kuch005.jpg O mamooo jakie to pieeeekneeee!!! Pasowaloby do mojej chatki... A jakby jeszcze moglo ogrzac jakies 50 metrow kwadratowych, to byloby super. brzoza, a to jest twoja kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts