smrolu 14.07.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Witam!Jestem w trakcie urządzania pokoiku mojej córeczki (5 miesięcy) chciałbym jej samodzielnie namalować wielokolorowe wzory (postacie) malowane odręcznie i od szablonów zarówno na ścianach oraz na mebelkach, i tu mam pytanie.Jakiego typu farb użyć.. zakładając dużą rozpiętość kolorów nie bardzo uśmiecha mi się kupowanie 10 farb? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. PozdrawiamPrzemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina1719502159 14.07.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Ja polecam farby akrylowe - są bardzo trwałe. Można kupić każdy kolor oddzielnie w pojemniczkach - ale można też kupić duży pojemnik białej + pigmenty. Jeżeli chodzi o mebelki to ważne jest aby wcześniej przygotować powierzchnie - zmatowić a następnie odtłuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 16.07.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 O ile wiem DULUX oprócz farb w normalnych opakowaniach oferuje też testery, niestety nie wiem jaka pojemność.Cytuję z ich karty kolorów 2006 (mam nadzieję, że nic się nie zmieniło):"wybrany kolor emulsji DULUX Kolory Świata, DULUX Once i DULUX Kuchnia i Łazienka możesz wypróbować, kupując tester farby." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.07.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Do malowania szablonami potrzebne są gęste farby, bo inaczej będzie spływało. Nie nadają się do tego akryle typu dulux itp. Są za rzadkie. Na motywy malowane na mebelkach nie idą aż tak duże ilości farby, żeby kupowac wielkie puszki. Wystarczy kupić słoiczki w sklepach dla plastyków, są to specjalne akrylowe farby, gęste i szybko schnące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 16.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Na ścianie też? Właśnie mam zamiar malować z szablonami i miałam kupić farbę duluxa w testerze. Nie nadają się na ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja bym nie ryzykowała. To nie chodzi o to na czym, malowane, ale czym. Te farby są fajne do pokrycia większej powierzchni. Do szablonów kup nawet na próbę jeden mały słoiczek akryli dla plastyków. Ja mam kilka kolorow kupionych dwa lata temu. I nawet połowy jeszcze nie zużyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 16.07.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Dzięki właśnie jutro miałam kupować, jak to całe życie się człowiek uczy Ciekawe co by małż powiedział, gdybym na świeżo wymalowanej ścianie namalowała wzorki i one by spłynęły malowniczo, i trzeba by wszystko lecieć od nowa? Pewnie byłby cały szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.07.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Jak będziesz malować to też zrób sobie próbę czy lepiej idzie pędzlem czy może gąbeczką. Bo nawet przy gęstych farbach pędzel potrafi "wejść" za szablon i widać niepotrzebne mazaje. Albo wyjścia za linie jak mówi moje dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 17.07.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Dziecko dobrze mówi, od razu wiadomo, o co chodzi, każdy wie co to znaczy "wyjść za linię" A czy ta gąbeczka, to też jakaś specjalna, czy taka jak na wałeczkach do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.07.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Jak masz za dużo kasy to kup gotową na wałeczku. A jak mniej to użyj zwykłego zmywaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 17.07.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksia2006 18.07.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 witam. Jestem już po malowaniu malutkiej pokoiku. Malowałam właśnie farbami duluxa w testerze, oczywiście z szablonami i gąbeczką. Nie było żadnych problemów i wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 18.07.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 A może jakieś piękne tapety, bądź szablony w przeróżnych wymiarach i wzorach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 18.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 O i wyszło ? Może jakieś zdjęcia? Ile taki tester kosztuje?Duży wybór szablonów znalazłam tuhttp://www.szabloneria.pl/index.php?d=katalog&k_id=7&pg=5a tapet tutajhttp://www.gamatapet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 19.07.2007 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 maksia2006 Nie daj sie prosic, pochwal sie zdjeciami!!! Plizzzzzzzzzzzzzzz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts