denes 14.07.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Witam.Jak zabudowac zbiornik od WC w taki sposob, zeby powstala półka? Zalozenie jest takie, ze tylko zbiornik jest obudowany, tak wiec caly bedzie wystawal ze sciany. Ma to wygladac tak, jakby ktos przylozyl pudelko zapalek w naroznik sciana-podloga. Jak zrobic stabilna konstrukcje pod plyty GK, czy sa jakies laczniki, ktore lacza w 3 wymiarach, robiac naroznik? Czy moglby ktos wkleic zdjecia przed przykreceniem plyt? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.07.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 My mamy to zrobione z Ytonga. Zdjęciami mogę słuzyć, ale dopiero jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 14.07.2007 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Myslalem raczej o profilach do plyt GK, ale chetnie zobacze wersje murowana. Jak zrobiles półkę? Na czym sie trzyma? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 17.07.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Podnosze, z racji tego, ze bardzo mi zalezy. Moglby ktos opisac, lub wrzucic zdjecia jak sie robi konstrukcje do zabudowy kibelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Pochwaliłam się przedwcześnie - zdjęć niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 18.07.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 U mnie jest wymurowana (na calosci) scianka z bloczka 5 cm. Ekipa wykonczeniowa nie chciala robic na k-g, bo powiedziala, ze z czasem plytki zaczna pekac. Nie mam poleczki, ale w Twoim przypadku to ma byc wymurowane dokladnie pudelko zapalek z dziurami na przycisk i do mocowania ubikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 18.07.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Przykrecilem plyty g-k do stelaza Geberita. Nie wiem, czy to zgodnie ze sztuka, ale jest to proste rozwiazanie, a co najwazniejsze sprawdzilo sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 18.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 wklejam. może coś tu widać.http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/8/5/2/22730170_d.jpghttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/0/9/8/22730173_d.jpghttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/0/3/0/22730180_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monidare 18.07.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 nalezy pamietac o podwojnej warstwie plyty GK od frontu zabudowy. pozwoli to uniknac pekniec plytki, "strzelania" fug podczas montazu ceramiki. sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 18.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Zdjęć nie mam ale zrobienie konstrukcji z profili stalowych do płyt KG i zastosowanie ww. płyt jest banalnie proste dla kogoś kto to robił lub kogoś kto to widział i ma trochę smykałki do majsterkowania.Jeżeli chodzi o projekt typu doklejone do ściany "pudełko zapałek" to proponuje się zastanowić nad jego zmianą, gdyz takie rozwiązanie będzie śmiesznie i nienaturalnie wyglądało. Tzn. będzie wyglądało dokładnie jak obudowany geberit co nie jest najszczęśliwszym pomysłem. Trzeba zaczerpnąć inspiracji z Internetu, lub choćby z powyższego zdjęcia gdzie zabudowa geberitu jest doklejona do ściany z jednej strony i wzbogacona półkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 20.07.2007 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 SAVAGE7 - dzieki za zdjecia. Super to wyszlo. Czy moglbys wkleic zdjecie pierwsze, gdzie jest ta konstrukcja, w jakiejs lepszej rozdzielczosci? Konkretnie chodzi mi o mocowania ze soba profili, na tym zdjeciu niewiele widac, tzn widac, ze jest kontstrukcja, ale dokladnie jak ona jest ze soba powiazana, to juz nie, niestety. krzysztofh - moze i jest proste, nalezy jednak wiedziec, co gdzie i z czym laczyc. Sam zrobilem sobie zabudowe poddasza, ale nie wiem jak wykonac kat prosty z plyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 20.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Może wieczorkiem coś mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 20.07.2007 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Może wieczorkiem coś mi się uda. Byloby super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 20.07.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 denes kurcze mogę ci coś wkleić dopiero jutro wieczorem bo fotki mam na innym kompie . ale najlepiej to kup profile i poprzykładaj do ściany i do geberita a coś ci w głowie zaświta. jak już staniesz z materiałem naprzeciw roboty to zobaczysz, że nie wygląda to w realu tak źle jak w wyobrażeniach hehe. nie słyszałem o łącznikach trzech płaszczyzn. po prostu trzeba nacinać i wyginać profile jak ci pasuje. wszystko oczywiście skręcasz chociaż ja nitowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Na ogół robi się to tak.Do ściany sufitu i podłogi (w zależności od konfiguracji) należy przymocowac na dyble profile U o odpowiednich wymiarach. W te profile wkładasz profile C.Jeżeli trzeba wykonac kąt prosty z profila poziomego należy naciąć dwie ścianki i zagiąć profil uzyskując właściwy kąt. Wtedy konstrukcja będzie sztywniejsza. Generalnie w takich obudowach mocowanie profili ze sobą wykonuje się nitami zrywalnymi.Zaraz się odezwą ci, co robią to pchełkami (małe czarne wkręty samonawiercające). Takie wykonanie jest szybsze, ale ma swoje wady, z których największa to, że łepki wkrętów wystają i płyta podczas dokręcania pęka a czasami nie dochodzi do profila. Na durzycg płaszczyznach można tą płytę dociągnąć ale robiąc małe półki i takie zabudowy to poważny problem.Jak chcesz zrobić to porządnie to nituj. Poza tym uzyskasz większą dokładność montażu i profile będa lepiej połączone. Co jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 20.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam Może ktoś wyjaśni jak wykonać taką półkę nad umywalkami na halogeny z profili i płyt gipsowo - kartonowych (ale nie przy suficie) szerokości koło 20 cm i wysokości jakieś 10cm - bo nie chciałbym żeby mi się to zwaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 daj mi swój adres to ci puszczę to zdjęcie. będziesz go sobie wtedy mógł powiększyć. ale dużo więcej to tam nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.07.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 przepraszam, że się wcinam a le jak robili wam łazienki to kto zajmowała się obudową k-g geberitu, tworzenie wnęk z k-g itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 własny pomysł, własne wykonawstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.07.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 własny pomysł, własne wykonawstwo a glazurnik tego nie robi byłam pewna , że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts